יאיר לפיד: מחירי הדירות יוזלו גם עבור הדור הקורס של הצעירים החרדים

שר האוצר יאיר לפיד טוען היום כי הורדת מחירי הדיור כוללת "את הדור הקורס של הצעירים החרדים" ואמר כי אם החרדים רוצים להיכלל בתוכנית הם צריכים לשרת בצבא (אקטואליה)

יאיר לפיד, הצהריים (צילום: פלאש 90)

שר האוצר ויו"ר "יש עתיד" יאיר לפיד התייחס היום (רביעי) להורדת המע"מ על הדירות החדשות בכנס "בונים ביחד את עתיד הדיור בישראל" שנערך בירושלים וטען כי "הדור של הצעירים החרדים קורס".

"קבינט הדיור הוקם מפני שהמחלה הגדולה ביותר של הפוליטיקה הישנה היא שכל אחד משך לכיוון שלו", אמר לפיד, "וכל אחד עשה מה שהוא רוצה. היום אנחנו יושבים יחד, כל המשרדים, פותרים בעיות, מסירים חסמים, לא משאירים אף אבן לא הפוכה".

"זו הסיבה שהמחיר יירד", הבטיח לפיד, "מפני שכל הגורמים האלה עובדים - בפעם הראשונה - כשהמטרה שלהם היא קודם כל הורדת מחירי הדיור לדור הקורס של מדינת ישראל".

לפיד התייחס למגזר החרדי ואמר: "וזה כולל, אגב, את הדור הקורס של הצעירים החרדים. מפני שהצעירים החרדים כלולים בתוכנית הזו, כל מה שהם צריכים לעשות בשביל לזכות בהטבות שעליהם מדובר, כולל במע"מ-אפס, הוא להתגייס לצבא או לשירות אזרחי כמו כל אזרח ישראלי אחר בגילם".

משפטנים רבים טענו כי התוכנית של לפיד גובלת באפליית חרדים וערבים, לפיד השיב: "ולכל מי ששואל אותי אם זו לא אפליה אני רוצה להגיד: שירות צבאי או אזרחי במדינה הזו הוא ערך. ואם צריך אנחנו נלך גם לבג"ץ כדי להגן על סולם הערכים שלנו, כי הגיע הזמן שנפסיק לפחד להיאבק על הערכים שלנו ועל הציונות שלנו, ונחזור להיות גאים בהם ולעמוד מאחוריהם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ערב י לך לצהה
16
ללא בעיות. אבל כיצד הוא יסביר בבג"ץ אפליה כנגד ערבים ?
יוסי
15
לימוד תורה במדינה הזו הוא ערך. ואם צריך אנחנו נלך גם לבג"ץ כדי להגן על סולם הערכים שלנו, כי הגיע הזמן שנפסיק לפחד להיאבק על הערכים שלנו ועל היהדות שלנו, ונחזור להיות גאים בהם ולעמוד מאחוריהם".
חרדית
14
מיגזר שחי על קבלת דירות בתור שוחד פולטי עומד לקרוס חזל עבדו ולמדו ולא חיי על עמלם של יהודים תמימים טעיתם בגדול 30 שנה חייתם על גבינו וחשבתם לעתיד לבוא ישראל ילמדו תורה והגויים יעבדו אתם תעבדו ותשרתו בצהל ואנחנו נשב ונלמד תורה 30 שנה יחלפו בניכם ובנותיכם את בנינו ששירתו אותכם אחרי הטעות האוימה בשו
חילוני חכם
13
הדירות המדוברות הן דירות במחיר מעל 1.600000, איזה זוג חרדי קונה במחיר כזה דירה ראשונה?????? הדירות בריכוזי החרדים הצעירים נעות סביב ה800000 עד מיליון פלוס נימוס..... וממילא לא משלמים עליהם מע"מ.................
מלכה
12
של כל יהודי ויהודי מאז מתן תוקה לפני שתלחם על ערכים חדשים שהחברה המודרנית המציאה אתמול
דן
11
והוא ערך עליון והגיע הזמן שנתחיל להגן עלי, וגם הגיעה הזמן שנפסיק לפחד להיאבק על הערכים שלנו ועל החרדיות שלנו, ונחזור להיות גאים בהם ולעמוד מאחוריהם".
מלכי
10
מה אנחנו לא משלמים מיסים
מנחם
9
הדור שלכם קרס מיזמן 🌂הם לא מקימים בתים ולא קונים בתים אין לכם דור המשך למי תוריד את המ"עם 😄אלפי ילדים לא יודעים מי האבא שלהם 😁גחי גחי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
8
שהשופטים בבית משפט עליון אוכלים נבילות וטריפות בדיוק כמו שר האוצר של מדינת ישראל. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: