הקרב על ההנהגה הספרדית: הגר"ש עמאר חזר ללבוש גלימת זהב

סוער בקרב על ההנהגה הספרדית: באירוע המימונה שערך בירושלים, הגיע הראשל"צ הגר"ש עמאר כשהוא לבוש בגלימה מזהב, זאת בניגוד למנהגו ללבוש רק גלימה מכסף (חרדים)

מימין: הרב עמאר וגלימת הכסף. משמאל: הרב עמאר וגלימת הזהב, אמש (צילום: פלאש 90)

המאבק על ההנהגה הספרדית: הראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר חוזר ללבוש גלימת זהב לאחר שנים רבות בהן לבש רק גלימה מוכספת.

לאחר שנים רבות בהם נהג הגר"ש עמאר ללבוש את גלימת 'הראשון לציון' בצבע כסף, הדהים אמש (שני) הגר"ש עמאר את המשתתפים באירוע המימונה בגבעת המבתר בירושלים והגיע כשהוא לבוש גלימת זהב.

יש שיחשבו שמודבר בעוד אירוע לא משמעותי, אך בקרב על ההנהגה הספרדית ישנה משמעות לגלימת הזהב, המושכת את הציבור המזרחי, המזהה בגלימת הזהב את דמותו של מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף זצוק"ל.

בסביבתו של הרב עמאר טוענים כי כבר היו אירועים בשנים האחרונות שבהם הגר"ש עמאר לבש את גלימת הזהב, אך מבדיקה קצרה עולה כי לא היו אירועים ציבוריים בהם הגר"ש היה עם גלימת הזהב.

יצוין כי גם באירועי המימונה בשנתיים האחרונות, בהן השתתף הרב עמאר, הוא היה לבוש בגלימת כסף ולא בזו המוזהבת.

גורמים בש"ס, המתנגדים לגר"ש עמאר, אומרים כי הסיבה שהגר"ש עמאר חזר ללבוש גלימת זהב אחרי שנים היא בעקבות כך "שהראשל"צ הגאון הרב יצחק יוסף לובש גלימת הזהב, מדובר בחיקוי - לא יותר".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
אחרי שנים רבות להיות בפני ובפנים - למען האמת אני חייב להגיד, עם כל הכבוד הראוי לרב שלום כהן שליט"א ורב יצחק יוסף שליט"א שהכי מתאים הנו הגאון הרב שלמה עמאר שליט"א! פליטות פה כמו לקרוא למזרחניקים כללי עמלק זה לא מראה על כיוון ורמת נפש דעת הנצרך. הרב יצחק שליט,א כן תלמיד חכם עצום ובר דעת גדול וכו'. אב
רב גדעון
31
לא יכרע ולא ישתחווה" , פשוט בושה שכל הרבנים מחניפים לאריה דרעי, ומראים לו שהם מתבטלים לפוליטקאי , הרב עמאר לא משתחווה.
שרה
30
למי שכפר בטובתו של מרן זצ"ל ונלחם נגדו בסוף ימיו.
אליפלט
29
מרן הראב"ד דהעדה החרדית "הרב המתיר" מורינו הרב הגאון הצדיק וכו' רבי משה שטרנבוך שליט"א אמר "אני עם מי שנלחם מלחמות ה'…" זה ממש נכון לשטתו הוא הרי "הרב המתיר" חפירת הקברים (חילול הקברים) בבית שמש – והיינו ממש מלחמה נגד השם ית' ר"ל
g
28
תפסיקו לעשות עסק מכל שטות פשוט זה מה שהוא רצה ללבוש באותו יום
יוסי
27
להבדיל מרן הבית יוסף היה קודש קודשים וסביבו היו קודש קודשים . אצלינו כל סביב מרן בריונים ופושעים ושבבניקים לכן לא צריך להכביד על הציבור הדתי העני (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבי אברהם
26
מכוון לקהלים רחבים יותר , ולאו דווקא בפן הפוליטי.
אבי
25
אתם לא יודעים גבולות ימח שמכם פוגעים ככה באחד מצדיקי וגדולי הדור על ימין ועל שמאל כל היום מנסים לסכסך. רשעים!!!!!!!!!!!!!!!
שר צבא ה'
24
מי מחליט מה מזהב ומה מכסף הרב עובדיה????? כל ראשון לציון מחליט לעצמו אולי הרב יצחק יוסף צריך לקנות משקפיים בצבע בורדו???
דוד
23
גורמים בש"ס, המתנגדים לגר"ש עמאר, אומרים כי הסיבה שהגר"ש עמאר חזר ללבוש גלימת זהב אחרי שנים היא בעקבות כך "שהראשל"צ הגאון הרב יצחק יוסף לובש גלימת הזהב, מדובר בחיקוי - לא יותר". זו המפלגה שמיצגת את לומדי התורה??? אלו מידות טובות?? זה כיבוד תלמידי חכמים???? ממש יום עצוב, מרן חסר כל כך...
כגד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: