הקרע הספרדי

הרב עמאר מגיב: "הרדיו מרבה בפירוד וללשון הרע"

הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר התייחס למתקפות נגדו מצד תנועת ש"ס ובני משפחתו של מרן הגר"ע יוסף, ואמר כי למד מרבו "לשים יד על הפה, לא לענות ולא להשיב לאלו שמבזים ומחרפים אותך. תקף גם את תחנות הרדיו: "מרבים בפירוד והמון לשון הרע, הם הגורמים מחלוקות וצרות בעם" (חרדים, בארץ)

הרב שלמה משה עמאר (צילום: מאיר אלפסי)

הקרע הספרדי: הרב הראשי לישראל לשעבר והראשון לציון הגאון רבי שלמה משה עמאר, העובר בחודשים האחרונים תקופה קשה בה הוא סופג מתקפות מצד הנהגת תנועת ש"ס וגורמים במשפחתו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, התייחס בשיעור שמסר בסוף השבוע למתקפות נגדו ואמר כי למד ממורו ורבו לשתוק ולא להשיב למבזים אותו.

"היצר הרע בימים אלו עושה המון מאמץ להפריד בן איש לרעהו בכל מיני צורות, למדתי ממורי ורבי אחד מגדולי עולם שצריך לשים יד על הפה, לא לענות ולא להשיב לאלו שמבזים ומחרפים אותך". הרב עמאר הוסיף: "צריך למנוע מחלוקות ולהשתדל לברוח מהן, וכן בימים אלו לא לכעוס".

הרב עמאר תקף את כלי התקשורת השונים ובמיוחד את הרדיו, שלטענתו מלבים את המחלוקת במגזר הספרדי: "יש היום רדיו וכן עוד כל מיני דברים שמרבים בפירוד והמון לשון הרע, אומרים שהיום משעמם מאוד וצריך שהציבור יהיה לו מעניין...", לדברי הרב עמאר, "אותם גורמים רוצים שתהיה פרנסה ויהיה מעניין והם הם הגורמים מחלוקות וצרות בעם ישראל".

כזכור, במהלך השבוע האחרון השיב יו"ר ש"ס אריה דרעי לטענות כי חלק מחברי הכנסת של התנועה משתייכים למחנה הגר"ש עמאר ואמר: "כל חברי הכנסת מקבלים את המרות המוחלטת של מועצת חכמי התורה, זה הכל שטויות, אין בכלל עניין בזה, זה שטות, הרב עמאר - כבודו במקומו מונח - הוא לא חבר במועצת חכמי התורה - הוא לא קשור כלל להנהגת ש"ס".

דרעי התייחס במפורש לגר"ש עמאר ולקרב על ההנהגה הספרדית. כאשר נשאל על-ידי רזי ברקאי האם הרב עמאר לא היה מיועד לרשת את מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, "אצלכם בתקשורת, עם כל הכבוד איפה זה קיים? הרב עובדיה יוסף מינה את מועצת חכמי התורה, הוא מינה את בנו להיות ממשיך דרכו ברבנות הראשית לישראל, מאיפה הבאתם את הדברים האלה?".

דרעי המשיך ועקץ את הרב עמאר: "יש עוד הרבה רבנים, יש את הרב בקשי דורון, יש עוד הרבה רבנים אחרים שהיו רבנים ראשיים לשעבר, אנחנו מכבדים את כולם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
חבל שבגללו מרן לא איתנו
טוביה השופט
דברים שמרן אמר לו ע"י יהודית יוסף לפני הפטירה, והוא נמנע מלהגיד.. עובדה שהיום משה יוסף בקשר חזק מאד עם הרב עמאר.
יהודי
25
אריה דרעי הרים ידו בתורת משה ... והרים , להנחתה ,,, זהו סופו,
אריה דרעי
24
בס"ד הרב עמאר לא עשה שום טעות, מי שמכיר את העניינים מבפנים יודע שהוא הציל את המצב, למרות שנראה כאילו הוא הפסיד. שוטפים לכם את המוח עם כל מיני כתבות (שחלקם לא היו כלל ועיקר, רק על הדף) ואתם מאמינים ועפ"ז מגבשים עמדה ודעה על אדם ענק כהרב עמאר. מרן הגר"ע יוסף זצ"ל הורה לברך עליו "שחלק מחכמתו ליראיו",
שלומי
23
ז"צל בעולםםםםםםםםםםםם
רבקה
22
מה אתם מסלפים את כונת דברי דרעיועושים נגד הרב עמר רק פרשנויות כמו של הכתב המטומטם כאן גורמים לפירוד ןלסכסוך תתבישו לכם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פלוני לאתר זבל זה
21
הרב עאמר גדול הדור ענק שבענקים ובכל זאת אין קשר בין הדברים מורינו ורבינו מינה את רבי אריה שהוא מקים עולה של תורה בדור האחרון ובלעדיו לא היה פה שום ציבור ספרדי חזק ואיתן ולכן מגיע לו את כל הקרדיט להמשיך ולהנהיג את הציבור(כמובן בצד הפוליטי) הוא סבל בשבילנו את כל השנאה והתסכול של המימסד הוא ינהיג אותנו
נתי
20
גדול מהם בתורה גדול מהם בגיל גדול מהם בחכמה גדול מהם בתעוזה והכי חשוב גדול מכולם בענווה
צוות פותחן ראש
כמו מי שאין לו מה להפסיד
טייב
19
הרב עמאר היינו רב חשוב ובאמת רב יקר אין לי דבר או חצי דבר נגדו רק שיש כאן פטירה של גדול הדור מרן רבינו זצל שגדלותו העצומה הותירה הרחק מאחור כל מעומד אחר אפשרי ואם כן כעת שישנה מחלוקת לגבי מי יורש את מרן אנחנו צריכים להבין שישנם המון רבנים צדיקים וגדולי עולם המקובל הרב דוד בצרי שליטא הרב בניהו שמואלי
roby19822
כך התבטא מרן על הרב עמאר. ולעצם העניין, הגר"ש עמאר אינו ככל הרבנים כמו שאתה מנסה לצייר, ועובדה שכל השנים מרן קרבו אליו קרבה מיוחדת שאין לה אך ורע ! בנוגע לבחירות לרבנות כל אחד שיש לו שכל בראש יודע שאריה דרעי היה האיש המשחית שניסה לסכסך בן הרבנים. הרב עמאר הועדף על כל הרבנים לכהן כראש"ל, וגם בבחירות
תשובה
מחבר הילקוט יוסף ומה קשור גדול הדור חייב לתת דוגמא אישית ומי שחלק על רבו בפהרסיה וציערו עד שמרן זל התבטא על ר עמאר שהוא רוצה להרוג אותו בגיל כזה הוא וודאי לא המועמד המתאים לתפקיד גדול הדור חלק על רבו בפהרסיה מה יותר מיזה
roby19822
מה אתה מבלבל את המוח! מרן זצוק"ל אהב את הרב עמאר שליט"א עד סוף ימיו! את כל המידע השלילי שיש לך עליו ינקת רק מתקשורת.. איך אתה מאמין לדברים אלו בלי לבדוק את האמת, הכלה של מרן - יהודית יוסף - אמרה שלפני שמרן הלך לבית החולים בפעם האחרונה, הוא התחנן אליהם שיקראו לרב עמאר שיתפלל עליו. תפסיקו להיות טיפשי
אבי
חוצפה שכזאת! מי אתם כאן שתדברו סרה בגדולי הדור, בתלמידי חכמים שנהירין להם שבילי התורה כשבילי דארעא. בעיצומם של ימי ספירת העומר, שנענשו על שלא נהגו כבוד! לא שביזו, שלא נהגו כבוד!!! בגלל שאתה קורא כמה כתבות של לשון הרע והוצאת שם הרע אתה יכול לזלזל ברב עמאר, שמרן הרעיף עליו שבחים שלא יכיל הדיו מלכותבם!
יוסף
18
אין על מרן פוסק הדור עוקר הרים הרב שלמה עמר שליטא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
המאמין
17
רבותי ואהבת לרעך כמוך ובטח כשמדובר על גדול דורינו מורינו הגאון האדיר מרן הרב עמאר שליט"א שנזכה למידת האהרון הכהו אוהב שלום ורודף שלום ויבנה בית המקדש אמן שבוע טוב לכולם
שי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: