פוניבז' לא מייצגת • זעקה

הציבור החרדי הוא ציבור שוחר שלום ואוהב את הבריות וזאת אין לו אלא מתוך לימוד התורה. ומה שקורה בישיבת פוניבז', הסטרא אחרא - איננו משקף את היהדות והתורה • זעקה (טור)

(צילום: באדיבות המצלם)

פיגוע רודף פיגוע, צרות כצרורות, אך אנו כולנו נוח לנו מאד לתלות את כל צרותינו במקל שהוא מכה בנו וזה כואב, יש בו מסמרים והם דוקרים בנו וזה מזיק, יש בו חומר תבערה וזה הורג - בכל זה אשם המקל - וכמעט ואין בלתו.

וכשזה המקל נוטה להיסדק, מכובד המשקל שנתנו בו ולו, אנו מעבירים האחריות לחילונים ולממשלת 'הזדון' שמונעת ופוגעת בלומדי התורה, בשל הגזרות והיחס ללומדי התורה.

אנחנו בכלל לא אשמים ביחס אלינו, כי יש כלל שאומר - 'עשיו שונא ליעקב'.

כך או כך, אנו הצדיקים, אנו הטהורים, בעייני עצמנו, בכלל, אנו 'כבשת הרש' המשלמת את מחיר העוולה של כל הרעים והרשעים, ואין לנו אלא להיות הכפרה של עם ישראל בעת צרתו, ולכם דמנו הוקז.

אולי נלמד משהו משונאינו הערבים - הם לא מבדילים בנו, אם אנו אשכנזים או ספרדים, חסידים או ליטאים, או חלילה בכלל חובשי כיפות סרוגות, מה שנקרא דת"לים.

על 'שונאים ומחבלים' הם בטח עדיין לא שמעו שם בפלסטין ובשכונת ג'בל מוכאבר, משם יצאו השבוע רוצחי הצדיקים משכונת הר נוף, והשוטר חסיד אומות העולם, שהגן בגופו ובנפשו על יהודים טהורים בני עמנו. גם על מלחמת הקודש בישיבת פוניבז' המעטירה, שהלבבות הכהים אצל אותם פוחזים שם בגבעת הישיבה, לא הרשימו המראות הקשים הללו, כלל וכלל, וגם לא גרם להם כל חלחלה על הדם היהודי הקדוש שניגר בבית הכנסת בשכונת הר נוף, דם שעדיין זועק השמימה.

הם בשלהם, ללא בושה וללא כל פחד, הם ממשיכים להכות, לבזות איש את רעהו ולחלל את שם השם בפרהסיה.

הם כך נראה, לא מאמינים בבורא עולם - ב'שכר ועונש', ובכל מה שכתוב באותם ספרים המצויים על הסטנדרים שממולם.

מה חושבים אותם שוטרים שמגיעים לבני ברק כדי להפריד בין הניצים, מה אומרים הקוראים במדיות השונות והצופים בסרטי הוידאו שמפיצים הפורעים מתוך כותלי הישיבה.

האם מי מהצופים יתקרב ליהדות בשל כך, האם אחד מהמאזינים לתוכניות הבוקר שישמע על המהומה בבית ה' ועוד בתקופה שכזו, יבקש לחוזר בתשובה ולשוב לחיק היהדות.

איזה סדר גודל של פיגוע חלילה צריך להתרחש כדי שמשהו יתעשת שם, כבר קבעו חז"ל כי 'עם ישראל ערבים זה לזה'.

קטונתי מלהיות המטיף בשער, אינני ראוי לא לכך ולא לפחות מכך, אבק אני לרגליו של אחרון מחובשי ספסלי בית מדרש כלשהו.

רק דבר אחד אבקש, והוא לבטא ולו במעט את תחושותינו, כולנו, ולזעוק את הזעקה שתקועה בגרוננו, ושידעו כמה שיותר צופים וקוראים, שהציבור החרדי הוא ציבור שוחר שלום, אוהב את הבריות וזאת אין לו אלא מתוך לימוד התורה, כי היא מקור הברכה והשלום.

ומה שקורה בישיבת פוניבז', הסטרא אחרא - איננו משקף את היהדות הטהורה ואת תורתנו הקדושה.

יום כיפור קטן הוא יום טוב לתפילה ולזעקה - כבר אמרו חז"ל, והיטיב להגדיר זאת החפץ חיים בלשון קודשו, שמשמעותם היא, כי מעשה טוב אחד איש לרעהו, וויתור שאנו מוותרים לזולת, אפילו הקל שבקלים, יש בו כדי להציל ולשמור יותר מאלף ימי כיפורים שכאלה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
כמעט בכל חברה מי שצועק יותר חזק יותר שומעים לו ומתיחסים אליו (מי שלא מכיר) לצערנו כך גם בישיבה הקדושה שיש שם רק תורה יש כאלא שמפריע להם למה הם לא זכו להיות מהמנהיגים או שרבם יהיה מהמנהיגים של כזו ספינה מלאה בתורה ומה שקורה הם צועקים וחזק אנא מכם קוראים יקרים לפני שמבקרים משהו או משהו תבדקו ותב
פוניבזאי
19
כך גם חסידות גור (איך שהרב שאול אלתר מוחרם) כך גם חסידות ויז'ניץ על שני פלגיה כך גם חסידות סאטמר כך גם אתרא קדישא כך גם חברון-הרבנים שלהם (מי שזוכר לפני פחות משנה) כך גם באבוב כך גם הגר"ש אוירבך-הגראי"ל שטיינמן להמשיך? אם חצי מהציבור לא מייצג, כנראה שזה כן מייצג... אם זה נראה כמו ברווז ונשמע כמו ב
איש אחד
אינם מיצגים כלל את רצונו של הציבור החרדי שהוא אוהב שלום ורודף שלום. לצערנו יש במחננו רשעים העוטפים את האינטרס האישי שלהם בהילה מזויפת של אמיתות התורה או של קדושה (בהתאם לחוג) וגוררים אותנו למלחמות אחים שאין אנו חפצים בהן.
רפאל
18
אין מה שמשקף את הציבור שלנו היום יותר ממחלוקת, האשמת אחרים, וביטול האחר. אם זה האחר בקרבנו או האחר שפוסק לא כגדולים שלנו. פונוביץ הוא הדגל שלנו ואין הגדולים יוצאים כנגד מה שקורא.
עזרא
17
בציבור החרדי בכלל ופוניבז' בפרט אם יש מחלוקת זה אחד חלקי מאה מהמחלוקת שיש בציבור יותר חלשים מבחינת עסק התורה ויראת שמים כי תמצא תככים אצל המיזרחי ואצל החילונים הרבה יותר רק שם זה לא חידוש ולא מדווחים על זה אבל על פוניבז' מדווחים כשיש אקשן לא כשלא טוב כי זה מענין חוץ מזה היצר הרע כבר ניצח את כל העם א
שרוליק
16
הדברים אמיתיים וכואבים, וכל המוסיף גורע.
יוסי
15
צריך לגלח את הגבעה הזו מחבלים עם שונאים ולהגלות את כולם לקפריסין שיריבו שם
אחד העם
14
"לא מרובכם מכל העמים חשק ה' בכם.." כל גדולי ישראל מתגאים בכמות הגדולה של לומדי התורה, כתוצאה מהוראתם להביא כמה שיותר ילדים לעולם, תוך הבטחה כי הציונים יפרנסו אותם, כי בלעדי קולותינו אין לציונים שלטון בארץ.זה ההפך מרצון ה', כי הכמות על חשבון האיכות, והתוצאה, ישיבת פוניביץ ובנותיה, עשרות אלפי פושעים ה
דן סגל
13
עד שירגעו הרוחות
רפול
12
נורא ואיום ישיבה שבמקום לקדש את שמו יתברך מחללת את התורה ואת מי שנתנה אבל כנראה שאצלם העיקר זה להחמיר "בשמיטה" ולהקל "בפיאה" אויי לאותו דור שזאת נחשבת " אם הישיבות" "הסטרא אחרא" משתוללת שם ואף אחד לא שם לזה סוף לא יאומן איזה דור שפל ויתום הדור הזה רח"ל
יוחנן
11
של ההשקופע והדעת תוירע של נערי וליצני היתד
יהודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: