ממ"ר דן לכיכר השבת: "אני אחראי"

מפקד מרחב דן של המשטרה ניצב שמעון לביא לוקח אחריות על האסון בהלווית הגר"ש וואזנר: "כמפקד האירוע, האחריות היא בראש ובראשונה על כתפיי. אני כמובן מוכן לכל בדיקה" (חדשות)

ההלוויה, אתמול (צילום: שלומי כהן, כיכר השבת)

המחדל בהלוויית פוסק הדור: על רקע הביקורת הנוקבת הנמתחת בין היתר גם כנגד המשטרה בעקבות האסון בהלווית הגר"ש וואזנר זצ"ל, אומר מפקד מרחב דן במשטרה ניצב-משנה שמעון לביא בשיחה עם "כיכר השבת" כי המשטרה תפיק לקחים: "אני מפקד האירוע והאחריות על כתפיי".

"אני לא נוהג להאשים אף אחד ובטח לא באמצעי התקשורת, אני מפקד האירוע והאחריות היא בראש ובראשונה על כתפיי. אני כמובן מוכן לכל בדיקה", אמר לביא וביקש לציין כי "צריך להבין ולהכיר את התמונה הכוללת. אנחנו מדברים על אירוע של הלוויה שמתחיל בבית המדרש וממשיך לאורך כקילומטר וחצי עד לבית העלמין. באירוע נוטלים חלק עשרות אלפי משתתפים".

"ברגע שהארון יצא לכיוון רחוב דסלר חלק גדול מהציבור שעזר בהוצאת הארון נתקף באקסטזה ופשוט התחיל לרוץ לכיוון הארון בדוחק שנוצר. כתוצאה מכך חלק מהמשתתפים נפלו ונרמסו על ידי האחרים".

לדבריו, "שוטרים אבטחו את הארון, גם שוטרי יס"מ וצוותי הצלה. בשלב הזה השוטרים שאבטחו את תנועת הארון למעשה עשו שינוי משימה. הם השקיעו מאמץ רב בפינוי פצועים תוך גבורה עילאית. יש שוטרים שנפצעו ופשוט הצילו חיים וכך התאפשר פינוי הפצועים לבית החולים".

"לצערי האירוע הסתיים עם הרוג ועם פצועים קשה, זה לא היה צריך להסתיים ככה", הוא אומר ומוסיף כי "באירוע כזה אין פונקציה לכמות השוטרים משום שמי שהיה בתוך האירוע ומבין את הדוחק והעומס יודע שכמות השוטרים לא הייתה עוזרת".

הדוחק בהלוויה (צילום: שלומי כהן, כיכר השבת)

לביא טוען כעת כי האירוע שבו נהרג אדם אחד ושלושה אחרים נפצעו באורח קשה לא התרחש בסמוך להוצאת הארון: "צריך לציין שהאירוע המצער לא התרחש בקרבת הארון. האירוע התרחש במעגלים יותר רחוקים. אני יכול לומר לך שהארון המשיך את המסע שלו ושם לא קרה דבר".

"אני יכול לומר שעשינו את כל הפעולות לאבטח את שלום הציבור. עשינו הכנות וסידורים קפדניים יחד עם מארגני האירוע". הוא מוסיף.

"בנקודה הקריטית הזאת שהארון יצא מבית המדרש קרתה סיטואציה שההמון רץ לכיוונו על מנת לגעת ולהתקרב לנפטר וכתוצאה מכך אנשים נפלו ואחרים רמסו אותם, כמות השוטרים לא הייתה משפיעה".

מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יוחנן דנינו הורה מוקדם יותר להעביר את חקירת המשטרה ממרחב דן למפלג ההונאה של מחוז תל אביב. הערכות הן כי יחקרו גם בכירים במרחב דן. בשעה האחרונה הגיעו חוקרים לבניין ישיבת חכמי לובלין.

"אני יכול לומר שמפקד מחוז תל אביב הטיל את החקירה על יחידה מחוזית, הם כבר קיבלו את החומרים והחלו בפעולות החקירה. אני יכול לומר שהחקירה תהיה יסודית מאוד ומעבר לכך יש צורך להפיק לקחים ואנחנו מוכנים לכל בדיקה חיצונית ובוודאי שצריך להפיק לקחים". אומר לביא.

האם מארגני הלוויה יזומנו לחקירה? שאלנו. "יש צוות חקירה שמונה על ידי מפקד מחוז ת"א ומדובר בצוות עצמאי ולא תלוי בי והוא יבצע את החקירה כפי שנראה לו וכמו שאני יודע הוא ניעשה זאת בצורה מקצועית ואם יש צורך לזמן ולחקור אז הם יעשו זאת". השיב המפקד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
מר לביא מפקד המשטרה ! אם אכן דבריך נכונים ,ולא גיבובי מילים אתה חייב לעשות לך חרקירי ולהתפטר , ובזה להראות שאתה אשם כפי שאתה אומר אבל אתה יודע שהמשכורת שלך חשובה יותר מחיי אדם אז אנא, אנחנו לא פריירים
אזרח בני ברק
18
מי אחראי ? אלה שדרכו עליו , דחפו , רמסו בתורה אין מושג הריגה בשוגג אלא רוצח בשוגג כך שרק הקב"ה יודע מי הם ואם רואים בבירור מי הם לטפל בהם ולא להאשים מארגנים ואחרים כי אין שליח לדבר עבירה הייתי בהלוייה והיכן שהיה דוחס התרחקתי משם כי אני לא רואה בזה מצווה לעמוד כמו סרדין כשאפשר יותר ממרחק לכבד ביישו
יוסי
17
ולא מגלגל את זה על אחרים .
fhfjk
אם הוא אחראי מה הוא מוכן לשלם ולא בכסף , מה קרה למי שהיה אחראי על קריסת התקרה באולם שמחות , להגיד סתם אחראי זה לעג לרש
מה כל הכבוד
16
2021 - נחשו על מה הוא פיקד עכשיו...
גיא
15
הייתי שם וראיתי שהמשטרה היתה רק תחת הבנין הסמוך ולא עשתה כלום ממש כלום....... רק פטפטו ביניהם לא הורידו בחורים ואנשים מהגגות ולא היה שום רמקול של משטרה שיוכל לצעוק בזמן לפנות מקום וכדומה פשוט בלתי נתפס לתת למערבולת אנשים לעשות משהו תלמדו מהמצילים בים שעם רמקול שולטים זה הכל!!!!! המשטרה חייבת לעמוד
יהודי פשוט
אפילו לילדים יש מגפון מה הבעיה הגדולה לארגן רמקול לסדרן שידריך את האנשים לאן ללכת ויתריע מהסכנה העצומה, ברור שאם מיד היו אומרים ברמקול שיש פצוע ההלוויה היתה נפסקת והיה נמנע המוות הפציעות הקשות הכל כך מיותרות האלו, גם הרמקול היה מסיע לבקש מהציבור לפנות דרך לכוחות ההצלה שנתקשו מאוד מאוד להגיע למקום הא
היתי שם
14
שיקומו שיעורים בציבור מדי שבוע על חשיבות בן אדם לחבירו ועל האיסור להכות חבירו ובכללו על האיסור לדחוף חבירו בכל כינוס ציבורי, שמחת בית השואבה, חתונת בן האדמור, הכנסת ספר תורה וגם במכות ובאוטובוס. ולא יהיה שבר בגבולינו.
שלמה
13
הרב זצ"ל היה מעדיף שחיות כאלו יישארו בבית!! מה יעזור לכם להגיע למיטה?!? יש בזה משום עבודה זרה - רצון לגעת במת.
יעקב
12
שיהיה אחראי על עצמו , ככה התנהגו בלוית הרבנית קניבסקי ובעוד לויות אחרות חילול ה' נורא ואיום המשטרה לא צריכה לשמור על בהמות כאלו וחסרי אחריות
מנחם
11
כדור קטן שיציל ממוות ופציעה מאות אנשים. ואם יוצא בפסח, להקפיד שהכדור יהיה כשר לפסח בהכשר מהדרין.
דן סגל
דן סגל תפסיק לרקוד על הדם נראה אם "המתורבת" דן סגל לא היה מועך ונמעך אולי צריך למצוא לך כדור שימנע את השנאה התהומית לאחיך החרדים
גבי
10
בהתנהגות כזאת ,לא ילמדו לקח זה קרה ויקרה שוב עם כזאת התנהגות
יוסף
9
אחריות פירושה שאם הוא אשם ברשלנות או בתרומה הוא צריך ללכת הביתה והמשטרה לפצות נפגעים . מי שלא סתם זורק מילים לא אומר "אני לוקח אחריות" אלא אומר "תהיה בדיקה" במידה ואמצא אחראי אקח אחריות. אח"כ הם אומרים שאנחנו החרדים לא מבינים מה זו אחריות. המשטרה סתם משמרת צניעות מתוגברת במדים וניידות עם פחות כישורי
גבי
8
שלא החדירו תרבות ודרך ארץ למגזר
נחום
7
זה ביזוי המת ממש לא כבוד
מאיר
6
כל אחד שדחף ולו קצת שיעשה חשבון נפש.
בת ישראל
5
בטוחה שהוא וסגל הפיקוד שלו עשו המקסימום הניתן למרות התוצאה הטראגית הקשה.
ענתי
4
נורא מזעזע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ציפי
3
על ממ"ר דן להתפטר מתפקידו
זלמן
2
אשמה , אנשים מתנהגים כמו בילדע חייעס
חיים
1
בטוחה שהוא וסגל הפיקוד והשוטרים עשו המקסימום שניתן למרות התוצאה הטראגית הקשה.
ענתי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: