"דברי בלע נגד הנהגת הדורות"

בהוראת מרן: הגר"ד לנדו גנז מכתב נגד הפלג

בעקבות דבריו של הגר"י קלמנוביץ' נגד גדולי ישראל בהפגנת הפלג הירושלמי, ניסח הגר"ד לנדו מכתב מחאה חריף, אלא שמרן הגראי"ל שטיינמן הורה לגונזו. בפנים: הציטוטים החריפים (חרדים)

(צילום: שוקי לרר)

דרמה בעולם התורה: בעקבות דבריו החריפים של הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ בנאומו בעצרת העדה החרדית והפלג הירושלמי כמגד גדולי ישראל, כתב ראש ישיבת סלובדקה הגאון רבי דב לנדו מכתב חריף, אלא שבהוראת מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן המכתב נגנז.

עוד בנושא:

בעקבות הדברים החריפים של הגר"י קלמנוביץ', עלו אמש למעונו של הגר"ד לנדו, תלמידיו, רבי פנחס איתן, רבי שמעון איינשטיין ובהמשך אף האב״ד הגר״י סילמן כשמאחורי הקלעים היה מעורב גם הגרמ"ה הירש מראשי ישיבת סלבודקא. הנוכחים הביאו בפני הגר״ד לנדו את דבריו המלאים של הגר״י קלמנוביץ והוא הזדעזע לשמוע זאת, כמו כן הוצגו בפניו הפשקווילים הקשים שהופצו בעצרת כנגד מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן. הגר״ד לנדו התבטא ואמר "הדברים הללו מבהילים ממש".

לאחר התייעצות ממושכת, החליט הגר"ד לנדו כי הוא כותב מכתב שבו הוא מביע את דעתו על מאורעות התקופה וענייני השעה, כאשר אל המכתב אמורים היו להצטרף כל תלמידי מרן החזון איש זצ"ל ביניהם הגאונים רבי מאיר גריינמן, רבי יוד׳ל בויאר והגאון רבי אריה איברמס (גיסו של הרב קלמנוביץ).

נאומו החריף של הרב קלמנוביץ נגד גדולי ישראל

במכתב, שעל ניסוחו עמל הגר"ד יחד עם תלמידיו במשך שעות, מבהיר ראש ישיבת סלבודקא ומגדולי תלמידי מרן החזון איש, כי קיבלנו מרבותינו גדולי הדורות ובראשם מרן בעל החזו"א, כי הדרך להתנהל אל מול השלטונות המבקשים להרע עם עולם התורה היא אך ורק ע״י הידברות עד כמה שניתן וכן נהג מרן החזון איש ביחס לגזירת הגיוס כפי שיודעים כל גדולי תלמידיו.

הגר״ד לנדו כתב, כי יתאר לעצמו כל אב לבן האם היו רוצים לקחת את בנו לצבא האם לא היה מנסה להידבר עימהם. ואילו היו מציעים לדחות את הגזירה ב-7 שנים וודאי היה שמח על כך.

בשלב זה כותב הגר״ד לנדו על הנהגת הדור המצויה בידי מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן, הנוהג בדרכו של מרן החזון איש ומנהיג את כלל ישראל במסירות ובאחריות וביראת שמיים.

הגר״ד לנדו על דבריו של הגר״י קלמנוביץ וכותב "כמה מצער לשמוע שהיו כאלו שפערו פיהם ודיברו דברי בלע נגד גדולי הדורות זצ"ל ושליט״א וצריך לדעת שדברים אלו עוקרים את הכל מהשורש ועד היסוד".

הטיוטה כאמור נוסחה והיתה אמורה להתפרסם בהיכלי הכוללים והישיבות כאשר הדגש מכוון כלפי חוגי החזון איש בבני ברק, אולם אמש בשעות הערב הגיעה השמועה לאוזניו של הגר"ד לנדו כי דעתו מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן, הינה שאין להגיב לדברים שנאמרו בהפגנה נגד גדולי ישראל ולכן ביקש לשמוע את דעתו. היום בצהריים לאחר ששאלו שוב את מרן ראש הישיבה , הורה ראש הישיבה שלא להגיב "אולם באם ר׳ דב סבור אחרת הרי שיעשה כהבנתו". והגר״ד לנדו החליט לגנוז את המכתב כרצונו של מרן ראש הישיבה.

יצויין, כי בידי בני משפחתו של הגר"ד לנדו, מצוי עותק המכתב שנגנז בכתב ידו.

תלמידיו של הגר״ד לנדו מציינים, כי מדובר בהחלטה מסעירה, שכן הוא לא התערב בנושאים ציבוריים מזה למעלה מ-30 שנה, אולם כעת בעקבות הפגיעה במרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן והנסיון לערער על מנהיגות הדור, נאלץ לצאת מגידור ולעשות זאת.

יצויין כי הגר״י קלמנוביץ והגר״ס ארלנגר המתגוררים בבני ברק נחשבים היו במשך שנים, כנמנים על חוגי תלמידי מרן החזון איש אולם בשנים האחרונות התקרבו בהשקפותיהם לחוגי העדה החרדית והפלג הירושלמי ולפיכך המכתב היה ממוען בעיקר להפצה בקרב חוגים אלו של תלמידי מרן החזון איש, הנחשבים למרכז הכובד של הציבור הליטאי בבני ברק.

במקביל, הורההגראי״ל שטיינמן שלא לפרסם בעיתון יתד נאמן את שיחתו של כ"ק האדמו"ר מצאנז שנאמרה בחג החנוכה כנגד אלו המורדים בהנהגת הדור, גם זה מהטעם שאין צורך להגיב לאותם אנשים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (81%)

לא (19%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
קבוצת משועממים ומחפשי כבוד ותעסוקה, שיסתדרו לבד
ריאלי
25
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
24
כולנו זוכרים את דברי הרב שך בככר הישיבה על מכתבו "גדול השלום"...
אשר
הגר"ש אוירבך ולא מרן הגרא"מ שך זצ"ל. הרב אוירבך פירסם מאמר חריף מאד ביתד נגד ר' דב, למרות שהגר"ד לנדוי שלח את מכתבו אישית להגר"ש דויטש ולא פירסמו ברב. הגרש אוירבך שלח במרוצת השנים המוני שליחים לבקש את סליחת ידידו הקרוב ר' דב לנדוי, אך ר' דב לא סלח לו. מאז ר' דב לא מדבר איתו, כבר 22 שנה, ומספרים ש
לא זוכרים
23
מי זה הגדר"ד שידבר בכלל
שמואל הלו
22
גם לדבריהם אין כוונת הגרד"ל על הגרי"י כיון שבדברי הגרי"י אין רמז נגד "גדולי ישראל זצ"ל" במכתב בנוגע לישיבת חדרה הגרי"י מכנה את מרן הגר"ח קניבסקי שליט"א "רבינו הגר"ח" ובנאומו רק אמר שא"א לעשות נגד התורה ואח"כ לכנות את גדולי התורה שכאילו מסכימים שהם רשכבה"גס ושרי יראה ותורה מרן ורבנן וכו' זה לא יעזור
קצת שכל
21
מלאך אלוקים, איש אמת שכל עולמו הוא הקב"ה ותורתו, ומלבד זאת אין לו דבר
שמאי
20
הדור" ציווה לגונזם. אז או שאתם גם כן מסכימים שהוא לא גדול הדור, או שתם מבינים שאמנם הוא אמר... אבל הוא התכוין...(לליטאים פיתרונים). רק לא לשכוח את העיקר שה"שלוחים" מקבלים הכספים, ו"משמנים" את ה"מקורבים".
פשוט
19
שהחליט להעמיד במקום את כל מחוצפי נצח שמשתוללים כחיות ומחציפים פיהם נגד גדולי הדורות
שלמה איצקוביץ
18
מרן הגרד"ל, גאון ישראל וקדושו שלא פסיק פומא מגירסא
שרוליק
17
מפרסמים???
d.l
16
מה אתם עושים מי בן אדם צדיק עד איזה שפל הגעתם ?
לירן
15
זה הרי לא ישכנע אך אחד, לא אלו שבעדו ולא אלו שנגדו, אז מה צריך את זה
הרב אגמון
14
ר' דב לנדא יכתוב מכתב נגד הגרי"י קלמנוביץ' ור' שמואל? מה איבדו כאן את הפרופורציות? חלילה לא מזלזל באף אחד בודאי לא בר' דב לנדא, אבל מכאן ועד "לכתוב מכתב חריף" נגד ר' שמואל והגרי"י קלמנוביץ' זה קצת איבוד פרופורציות.
israel
13
לפני שבוע מישהו נכנס לביתו של הגראי"ל להרביץ לו אין תיעוד עכשיו יש מכתיו ולא מפרסמים תגידו לא נראה לכם עזוי שונאים תפסיקו עם הדמגוגיה השיקרית והמטופשת שלכם יש עובדות תתמודדו עם עובדות לא סתם סיפורים שאתם לא מפסיקים לספר ולמכור לציבור הרדוד שלכם ואין ספק שכל דברי הרב הקדוש קלמנוביץ הם דברים אמיתים כל
אני
12
לפני עשרים שנה יצא הגר"ד לנדא נגד מרן הגרא"מ שך, בתגובה כתב הגר"ש אויערבך מכתב תגובה שפורסם ביתד נאמן, בו הגיב למכתבו של הגר"ד לנדא. הגר"ד לנדא לא סלח לגר"ש אויערבאך עד היום............ והנה עכשיו פתאום להיפך.
יהודי
11
אם הוא גנז אותו אז למה אתם מפרסמים אתר מתומתם אני יודע שתסננו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף
10
לאן הגענו איך שמדברים על גדולי ישראל הרב שטיינמן גדול הדור!!!
מחריד
9
מחרחרי ריב ומחלוקת. על זה כל קיומם ורייטינגם
משה
8
שטיות לרב ישראל יצחק יש לו הסכמות מהסטייפלר אבא של רב חיים אז מי זה בכלל הגר"ד שידבר בכלל על גדילי ישראל אדם שלא לומד כלום כלל וכלל?
שמואל רו
דרך ארץ קדמה לתורה!!!!
נקוה לטוב
מה אתה מזלזל בסטייפלר מה אתה לא מתביש הרי זה אבא של רב חיים והיזהרו בגחלתן.
בחור ממ
חוצפן גדול ביותר כול מי שמדבר נגד מי שבעד הגיוס אז לך תתגיוס.
שמואל רו
סתום תפה שלך!! תקרא ותדבר בראש שלך. מישהו דיבר על קלמנוביץ?? לא! ואם היתה לך טיפה יראת שמים היית חושב קודם על כבודו של הגראי'ל שליט'א! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אליהו
7
שאלתי אותו כתלמיד קרוב וענה לי שלא כותב מכתבים מאז שכתב נגד הרב שך (מנהיג הדור בשעתו) אז זה סתם דמיונות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבי דב
6
אולך להיות ביום שני במרכז העניינים?
שמואל
5
למה אז הוא לא כתב מכתב נגד רב חיים? תשובה: הכול זה פוליטקה מלכלכת
שמואל רו
4
קבוצה מזויפת מדברים קנאות ושורצים באינטרנט!
ת
3
עננננננק!!!!!! גדול אמתי, שקול, אחראי, פיקח. אני יודע מבפנים שאנשי הפלג מתפוצצים מחוסר התגובה של יתד וגדוליו, הם עושים כל מה שניתן כדי לגרות אותם לתגובה.
משה
אתם לא חושבים שזה מגוחך? אנשי הפלג מדברים כל הזמן נגד החוק, נגד חברי הכנסת נגד הממשלה נגד הצבא, ואנשי יתד שכחו שהחוק הוא עדיין בבחינת הרע במיעוטו ושהאוייב האמיתי כרגע הוא הצבא. נכון הם החליטו לפי דבר הגריד לנדא ללכת בשיטה של הידברות, אבל האוייב המרכזי שלהם היה אמור להיות החוק, ואילו הם המירו את הכעס
בחילה לדורות
2
מרנין את הלב הידיעה שהרב שטינמן מנהיג הדור, איזה גדולת במדות, ומצד שני ממש בכי שאנשים שחשבנו שהם גדולים לא יזכו לעוה"ב בגלל ביזוי ת"ח
יעקב
רבותי! אתם יודעים מי זה הצדיק הגאון רי"יי קלמונוביץ? הוא הרי מצדיקי הדור ממש וגאון מדהים בכל התורה כולה המשגיח הצדיק ר' חצ'קל לעוינשטין זצ"ל כבר כהתבטא עליו לפני חמשים שנה שחצי עולם עומד צדקותו והרב שטיינמן שמכיר אותו מהיותו מתפלל בשבתות בגאון יעקב התבאר על דברקי ר' חצ'קל ואמר: "ואני אומר שלא רק ח
דוד מאופקים
אין ספק בקדושתו של הגר"י שליט"א, כל מורה הוראה צריך להכיר היטיב את המציאות. והמציאות בנושא זה, היא קודם כל הכרות עם העולם החילוני. אינו דומה מי שגדל כמונו במדינת ישראל, מכיר מזה ששים שבעים שנה, את ההווי וההתנהלות של העולם, למי שעלה מארה"ב ושרוי בפינת המזרח של פוניבז' כל שנותיו. [הדברים ידועים, שרבים
יהודי פשוט
1
ה' ילחם לכם ואתם תחרישון. אין מחזיקים במחלוקת
דודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: