עדות של אישה חרדית

"רב הקהילה 'ארב' לי ליד הבית כי חבשתי מטפחת ולא פאה"

אישה מקהילת חב"ד שחבשה מטפחת במקום פאה כנהוג בחסידות, הצליחה להרגיז את רב הקהילה שעקב אחריה ונזף בה. במקרה אחר, הציע הרב לאישה לבקש תרומה ולרכוש פאה נוספת (חרדים)

(צילום: נתי שוחט, פלאש 90)

הטרדה מוצדקת? ל"כיכר השבת" נודע כי רב מוכר מקהילת חב"ד בארץ, מנהל מעקב אחר אישה אשר יצאה מביתה מספר פעמים כשהיא חובשת מטפחת ולא פאה, זאת בשל הוראתו של הרבי מליובאוויטש להקפיד על חבישת פאה נוכרית בציבור.

על פי המידע שהגיע לידי "כיכר השבת", הרב פגש באישה במספר הזדמנויות ביישוב בו הם גרים, וביקש לשוחח איתה במטרה למנוע ממנה ללכת שוב ברחוב כשמטפחת לראשה. האישה לא חשה בנוח מכך, והתחמקה משיחה עמו. באחת הפעמים, המתין הרב לאישה בסמוך למוסד החינוך בו לומדים ילדיה, וכשהתקרבה, הגיש לה "תקנון צניעות" מודפס, על פיו היא מתבקשת לנהוג.

בשבוע שעבר, נאלצה האישה לצאת מביתה כשהיא חובשת מטפחת, בניגוד לבקשת הרב. לטענת האישה, הרב שוב חיכה לה בסמוך למוסד החינוך, וכשראה אותה, ניגש אליה, נזף בה ואמר "זו פעם שנייה שאני מעיר לך על הנושא. איך את מעזה לצאת עם מטפחת ובניגוד לתקנון הצניעות?".

לדברי האישה, היא הסבירה לרב שהפאה אצל הפאנית, ולכן יצאה במטפחת. בתגובה, הציע לה הרב לבקש תרומה של כמה מאות שקלים כדי שתרכוש פאה חדשה. האישה נפגעה מהדברים, והלכה מהמקום.

לטענתה, למרות שהבהירה לרב שהיא אינה יוצאת במטפחת בכוונה, אלא בשל אילוצים שונים, הרב ממשיך לעקוב אחריה ולהמתין לה בסמוך לביתה ולמוסדות החינוך בהם לומדים ילדיה.

חשוב לציין שאמנם חבישת פאה נוכרית היא הוראה של האדמו"ר מחב"ד, אך רבני הקהילות בחסידות אינם נוהגים לבצע אכיפה הכוללת ניסיונות חוזרים ונשנים לקיום שיחת הבהרה עם הנשים באופן בלתי אמצעי.

גורם המקורב לרב מסר כי "הטענות המובאות בכתבה לא היו ולא נבראו, וכל מטרתן - לפגוע בשמו של הרב ובחסידות חב"ד. הרב אינו אורב לאף אחד ואין בכוונתו להתייחס להשמצות זולות. באשר למתלוננת, הרב פנה מספר פעמים לאותה אישה, באופן מכובד, וגם ע"י שליחים, בכדי שתכבד את כללי הצניעות המקובלים במקום, וזאת לאחר שקיבל מספר פניות מתושבים שרגשותיהם נפגעו מהופעתה - הנוגדת את הוראות הצניעות שהתווה הרבי מליובאוויטש זצוק"ל. במקום לכבד את בקשת הרב ואת רגשות התושבים בחרה האישה להוציא דיבה רעה על הרב ועל כך יש להצטער צער רב. נקווה כי עד מהרה תשוב בתשובה שלמה ותנהג כפי המצופה מאישה יראת שמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

110
אישה דתייה שהולכת לאסוף את הילד שלה מהגן וחובשת מטפחת "פוגעת ברגשותיהם של תושבי כפר חב"ד"????? מה קרה??? חב"דניקים שיוצאים להניח תפילין בכל מקום בארץ, גם במקומות ללא צניעות, נפגעות כשאישה יוצאת לקחת את הילד שלה מהגן ויש לה "רק" מטפחת? אם זה נכון, ומזה הם נפגעים, הם ממש מטומטמים.
רחלי
109
בואו הזכרים נשימה פאת שיער קצר יפה על הראש ונסתובבה בבתי מדרש כגלויי ראש? מדוע צריך כיפה ומגבעת? הפאה זה האבסורד הכי גדול מאז בריאת העולם
הכל הצגות
בא נעשה צחוק מהתורה וקב"ה, הרי הגברים לכל הדעות אינם מחויבים במצות כיסוי ראש, וכל ענין הכיסוי הוא בשביל יראת שמים.... אז בואו נעבור לחבוש פאה ונראה כגלוי ראש.... הגיע הזמן שהיהדות החרדית תפסיק לעשות צחוק מהתורה, ויתחילו ללמוד שהקב"ה צויה האישה תהי צנועה ולא עם חצאית קצרה ופאת קסטם שומו שמים ותרעד א
***************
ופאה לגברים היא לא כמו פאה לאנשים, אל תהיה מטומטם. רוב הנשים בעולם לא מכסות את הראש, ואי לכך, מנסות הנשים החרדיות להיות נורמליות ולא להיות שונות. בעבר הרחוק, רוב הנשים בעולם כיסו את הראש ולא היתה בעיה כזו כלל. גם הרווקות כיסו את הראש בעבר, כפי שמובא בגמרא ובשו"ע וברמב"ם (רק נדחקו בדבריהם להסביר ש
אופיר
את מי אתה משקר יא כלב? אשה עם שיער לא משנה פאה או שיער מעלה הרהורים רעים ומביאה בחורי ישראל לטומאת לילה ולכל מיני מרעין בישין כמובן על חשבונכם ועולם הבא שלכם אשה עם מטפחת היא צנועה!!!! נקודההההה!!!!!!!!!!!
אתם שדין יודאין
להראות את היופי שלהן בחוץ אלא רק בפנים, לבעל . פאה זה גועל נפש אחד גדול, ואני אישה שלצערי פעם הלכתי עם פאה, והיום אני מצטערת על זה. החבדניקים סתומים ברמות שאי אפשר לתאר, כי פאה זה הדבר הכי לא צנוע והכי מושך שיש דווקא בגלל שזה יפה- זה מושך ולא צנוע בכלל.
חני
ציטוט: "רוב הנשים בעולם לא מכסות את הראש, ואי לכך, מנסות הנשים החרדיות להיות נורמליות ולא להיות שונות" תודה שהמחשת לנו את הלך המחשבה של מי ששמה פאה - להראות "נורמלית" כמו החילונים והגויים. ולא חס ושלום כמו "משוגעת" שמאמינה בה'
משה
108
לצערנו אחינו החרדים מזמן הפסיקו לעבוד את הקב"ה, את רבניהם הפכו לקדושים (ביהדות רק השם קדוש) ואותם הם עובדים... עבודה זרה לשמה... וכל ההתעסקות האובססיבית של אותם רבנים "קדושים" בלבושם של נשים היא מחליאה ואומרת דרשני...
אלי
107
◄ הרבי מליובאוויטש זצ"ל: "לא להסתפק בכובע ומטפחת"! "בעצם הענין דלבישת פאה נכרית, ולא להסתפק בכובע ומטפחת, מבואר ההכרח בזה בכמה מקומות. והרי רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול, וכהפסק דין בשו"ע או"ח סי' ע"ה"
שלמה זלמן
מיילא לאף אחד אין עצבים לקרוא כ"כ ארוך חבל........
כיכרוש
הוא לא כתב כלום רק העתיק כמו קוף
הוא אידיוט
מרן החזון איש, סבר שיש עדיפות לפאה על מטפחת, כיון שהיא מכסה את כל השערות כראוי, ובמטפחת לפעמים מתגלות שערותיה. והובאה דעתו בספר דינים והנהגות מהחזו"א (חלק ב' פ"ח אות ט'). כמו כן מעידים תלמידיו, הגר"י מאיר זצ"ל (שהעיד גם שהחזו"א התיר לאחותו לעשות פאה משערות עצמה, במעמד כמה מתלמידיו), הגר"י פרידמן, הג
ישראל מאיר
מרן הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל, ראש ישיבת פורת יוסף ומגדולי הפוסקים הספרדיים: בחוברת "כיסוי ראש לאשה" (יו"ל בתשס"ח) מובא, "יש מהעולם שרצו לטעון שה"אור לציון" רק הליץ בעד המנהג אבל למעשה לא התיר, ולכן שאלתי את בנו הגאון רבי אליהו אבא שאול שליט"א האם נכון הדבר, וענה לי בזה הלשון, באופן כללי סבר
דוד הכהן
כממו כל הצדקניות וכן אישתו של הרב מאשאש....תפסיק לצצטט שקרים.. אפילו לקרוא ולהבין את התשובה של האור לציון אתה לא יודע לקרוא ולהבין...הדבר היחיד שאתה יודע זה רק לצטט חצאי דברים ולסלף לשונות הפוסקים
סיפורי סבתא
ואלו הם דברי הגאון הגדול רבי שמואל הלוי וואזנר בדרשתו (הדרשה מופיעה ביוטוב) וז"ל: "בלתי אפשרי שאם מישראל תגדל דורות אם לא תעשה מה שמיוחס בטבע הקדושה של בת ישראל והוא מטעמי הצניעות. כי אמרו חז"ל שער באישה ערווה, אבל איזה זיוף הוא זה שמכסים השערות בפאה נכרית שעוד מגרה היצרים יותר מהשערות עצמן. איזה ז
שקר
הופכים אצלכם את כל המושגים של הצניעות ובגלל זה הבנות והנשים שלכן נראות כמו שהן נראות, רחמנא ליצלן
חני
הרב שטרנבוך שליט"א תשובות והנהגות (כרך ד סימן רצד) וז"ל: וראוי להעיר עוד לכל חתן ובפרט לבן תורה שמיקל בפאה נכרית, שחייב לדאוג שיבררו אצל הכלה שמכינה פ"נ לחופה ולאחר נישואיה, שלא תהא בפריצות, והיינו שער ארוך או שער טבעי וכדומה, שהרבה פעמים אצלה העיקר בבחירת הפאה הוא שלא יהא ניכר כפאה אלא שיהא נראה כש
כבר צעקו
106
מאת הגאון הרב שטרנבוך שליט"א תשובות והנהגות (כרך א סימן קלו) שאלה: אם מותר לאשתו ללבוש שמלה אדומה? [תשובה:] בגמ' ברכות (כ א) דראב"א קרעיה לנכרית דלבשה כרבלתא בשוקא, ופירש בערוך בגד אדום שאין דרך בנות ישראל להתכסות בו ומביא לידי פריצות, הרי מפורש שאסור ללבוש בגד אדום. ומיהו נראה דלאו דוקא אדום אסור,
הדור ירוד
105
זה משוגע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני מכירה אישית את האישה ..
104
הרבי בודאי לא התכוון לפיאות שרוב החבדניקיות לובשות.... רובן לובשות פאה ארוכה ואסופה שהכי קרובה לשיער האמיתי שלהן. לטענתן פאה יותר צנועה ממטפחת בגלל שהמטפחת יכולה להחליק והשיער יכול להציץ, אבל עדיף שקצת מהשיער יציץ מאשר שיראו את כולו.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קצת חבדיניקית
103
בוז גדול לאותו רב יש להטיל עליו חרם ולנדותו אין לחייב אנשים לעשות הניגוד לרצונם או מצפונם חבדניק מהמרכז
אלף
102
בכל מובן שתפרשו את המילה דת.. זה דבר שגורם את כל הסבל בעולם. החל מדת הנצרות איסלם וכלה בדת היהודית.. מלחמת האנקוויזיציה מלחמות האיסלם מלחמות היהודים מלחמות בכל העולם על מה????? על דת... אמרו חכמנו דרך ארץ קדמה לתורה... הם אמרו את זה על זה בדיוק.. שסבלנות והבנת האחר קודמת לדת אבל אצלינו כמו אצלינו הכ
yeuda.z
101
איזהכיף לאישה הזאת הרב לקח ממנה את כל עברות אם זה נכון מה שהיה אומרת כמעט כל הרבנים אומרים לא לפאה ואני מאמינה שהרבי אמר ללבוש פאה בתקופה מסימת ולא כל הזמן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אתי פלם
אני רוצה שתראי לי מאיפה את יודעת שהרבי אמר ללבוש פאה רק בתקופה מסויימת!
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: