פרסום ראשון

הפגישה הסודית של מנדלבליט והגר"ש עמאר

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נפגש בחשאי עם רבה של ירושלים הראשל"צ הגאון רבי שלמה עמאר, ודן עמו בפשרת הכותל הרפורמי והתנגדותו בשבועות האחרונים למתווה (אקטואליה)

הגר"ש עמאר ומנדלבליט (צילום: כיכר השבת ועמית שאבי)

סערת הכותל הרפורמי • פרסום ראשון: היועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט נפגש הצהריים (שלישי) בחשאיות עם רבה של ירושלים הראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר ודן עמו בנושא הכותל הרפורמי, כך נודע ל"כיכר השבת".

היועמ"ש הגיע ללשכתו של הגר"ש עמאר ושוחח עמו במשך שעה ארוכה בנוגע לכותל הרפורמי וההתנגדות של הרב למתווה שאושר בממשלה.

ההערכה היא כי במהלך הפגישה הרב עמאר העלה שוב את נושא ההכרה ברפורמים, כפי שנהג לעשות בשיעוריו האחרונים, בהם הדגיש ש"הצרה הגדולה היא שממשלת ישראל הכירה לראשונה ברפורמים, מה שלא היה מעולם". בלשכת רבה של ירושלים סרבו להגיב.

פרובוקציה בכותל, אתמול (באדיבות המצלם)

יצוין כי מנדלבליט, בעבר מזכיר הממשלה, הוא העומד מאחורי המתווה עם הרפורמים - ההחלטה האחרונה שהביא לאישור הממשלה לפני המעבר שלו לתפקיד היועמ"ש.

כזכור, שר הדתות דוד אזולאי (ש"ס), הגיע הבוקר לסיור ברחבת הכותל הרפורמי יחד עם רב הכותל והמקומות הקדושים הגאון רבי שמואל רבינוביץ. אזולאי אמור לקבוע בקרוב את תקנות הכותל הרפורמי, והגיע בכדי ללמוד את הנושא בשטח יחד עם הצוות המקצועי.

במהלך הסיור אמר השר: "באתי לבחון מקרוב וללמוד על המתווה. בשלב זה, איני מסיק מסקנות אלא לומד את החומר, מתייעץ ועוד אתייעץ עם הגורמים הרוחניים- הלכתיים וכן, עם גורמי המקצוע רק אז אגיע להחלטה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
הוא בישל הוא רקח הוא הוביל הוא שולח את מנדלביט לדבר עם הרב עמאר הוא הכל, כי הכסא שלו והליקוקים שלו למשרה חשובים לו יותר מהכל. הוא חושב באיך אני שורד ולא איך הכותל או עם ישראל שורדים. הפראק היפה וההמבורג לא אומרים כלום.
יודע
8
הערב רב שיצא אם עם ישראל במצרים דבוק בנו עד היום לצערנו המלחמה בכל דור ודור עד ביאת משיח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תומר בר
7
כל המנהיגים מבינים שמרן הוא המנהיג ועל פיו ישק כל דבר
משה
6
מרבה שלום ומתרחק מהרשע אריה וממחלוקת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודה
5
בסוף גם הצינקנים הכי גדולים מבינים שהראשל"ץ הרב עמאר שליט"א הוא רב החובל היחידי שיכול לנווט את הספינה הרעועה גם כך של הציבור החרדי ובמיוחד הספרדי אין יכולת לאף אחד להתעלם מגאונתו ופיקחותו בכל תחום וכמובן שלהקילומטרז שעשה בשלל תפקידיו אין שני לו .
יוסי
4
מנדלבליט או וינשטיין? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דודו
3
שולט על שליטים ומנהל את סדר היום במדינה הנה מרן הראשון שהדליק את כולם נגד הרפורמים
ישראל
2
אנחנו אוהבים אותך
ברק
1
לאורו נלך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יענקי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: