מחזון איש - לראב"ד

איש אמונו של הגאון רבי גרשון אדלשטיין - הרב דוד שפירא

במלאות ה'שבעה' להסתלקות מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, הסתגר הגאון רבי גרשון אדלשטיין במשך דקות ארוכות עם הרב דוד שפירא והחליט למנותו לנאמנו האישי בכלל הנושאים הציבוריים (חדשות)

(צילום: משה גולדשטיין)

חשיפת "כיכר השבת": עם תום ימי השבעה להסתלקותו של מנהיג הדור מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן זצ"ל, עלו כדי מרן ומספר מקורבים אל מעונם של גדולי ישראל לכתיבת אות בספר תורה שנכתב לעילוי נשמתו ולזכרו הטהור של מרן זצ"ל על ידי מקורבו הרב יעקב רוזנשטיין.

ביקור משמעותי במיוחד היה במעונו של ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין, כאשר ראש ישיבת סלבודקה, הגאון רבי דב לנדו, טרח ועלה להשתתף במעמד.

בתחילת המפגש שאל הגר"ג אדלשטיין את הנוכחים מי ממקורבי מרן ראש הישיבה זצ"ל נמצא בחדר וכאשר התברר שבין היתר נוכח גם נאמן הבית הרב דוד שפירא נחה דעתו ואמר כי אפשר להתחיל בכתיבת האותיות.

כעת חושף "כיכר השבת" כי מיד לאחר המעמד ביקש הגר"ג אדלשטיין מהרב דוד שפירא להיכנס לחדרו, שם התסגר עמו למשך זמן ממושך.

הרב דוד שפירא מאחורי הגר"ג אדלשטיין והגר"ד לנדו (צילום: משה גולדשטיין)

עד הימים האחרונים סירבו הכל לגלות מה נאמר באותה שיחה סגורה אולם מפרטים שהגיעו לידי "כיכר השבת" עולה כי במהלך השיחה הנדירה ביקש הגרי"ג מנאמנו של מרן ראש הישיבה זצ"ל לשמש מעתה ואילך כנאמנו ויפעל מטעמו בכל הנושאים הציבוריים והפוליטיים.

במהלך השיחה הבהיר הגר"ג אדלשטיין כי בשנים האחרונות ניהל הרב דוד שפירא ביד רמה את המערכות הציבוריות השונות ביהדות החרדית בנאמנות מוחלטת לפי הוראותיו של סבו הדגול מנהיגן של כלל ישראל בכל נושא ועניין, וביצע את השליחויות על הצד היותר טוב, ולכן הוא מבקש שהרב שפירא ימשיך במלאכתו ויהיה שליחו האישי בנושאים הללו בהם התמחה רבות.

כעת חושף "כיכר השבת" כי הרב דוד שפירא הביע הסכמתו לעניין ויפעל יחד בצמידות ובשיתוף פעולה מלא לצד הנין הרב מוטי פלאי.

הגר"ג אדלשטיין בלחיצת יד לרב דוד שפירא במלאות ה'שבעה' (צילום: משה גולדשטיין)

ל"כיכר השבת" נודע עוד כי הגרי"ג אדלשטיין בשיחותיו לאחרונה עם ראשי ישיבות ורבנים הביע הערכה עצומה לניסיונו ופעילותו של הרב דוד שפירא ועל כן החליט כי הוא יהיה שליחו ונאמנו בכל ענייני הציבור.

יצוין כי מדובר בהחלטה משמעותית שהתקבלה בראב"ד 17 המגלה טפח כיצד יפעלו הדברים מבחינה ציבורית מעתה ואילך במפלגה החרדית הליטאית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (69%)

לא (31%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
הגראי"ל שטיינמן מעולם לא מינה את ר' גרשון להנהיג, רק דוד שפירא דאג לזה, כדי שיהיה לדוד שפירא את מי להנהיג. והציבור המטומטם קונה את הלוקש ?
חיים
40
כולם שכחו ממכם
אחד מעיר
ממי יהיו בלחץ?מ הרב גרשון? את הרבשטיינמן הם לא ספרו אז אותו כן??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חרדי עובד
39
אשריו שראשי וגדולי הדור סומכים את ידיו עליו
ליטאי בן ישיבה
38
המסמר האחרון בארון ההנהגה של בני התורה
יוסהל'ה
37
גיחזי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איש
36
שטינמן את אלי ישי וציער את חכם שלום, ה' ישלם לכל אחד מה שמגיע לו
שמואל מ
35
למה צריך נסיון של טמבל כמו דוד שפירא? אין לרב גרשון דעה משל עצמו בכל עניין ? מה זה הבדיחה הזאת למנות משב"כ? מה זה תפקיד פולטי הרי החכים באים ושואלים והוא צריך לענות . מה הוא צריך קוקו כמו דוד שפירא בשביל לקבל מנסיונו ???? כל השיווק הזה של ר גרשון תמוה בעיניי מעולם לא היה כזה דבר!!!!! עוד מעט יה
חרדי עובד
מרן הגרי"ג בן 95 להזכירך, וגם אין יומו פנוי לכל העיסוקים מלבד הישיבה והתלמידים, לכן הוא צריך עוזר, מזכיר וכו', כמו שראש הממשלה צריך למרות שיש לו דעה בכל נושא. בנושאים העומדים על פרק הנהגת הציבור החרדי, יש לדוד שפירא ניסיון רב, ומן הראוי שימשיך לשמש בתפקיד רם זה לטובת כלל ישראל.
ישראל
כיסי התנגדות גדולים של ראשי מוסדות, מנהלי כוללים ורבים מעמך ישראל שהוא לא ספר אותם ממטר בשחצנותו המתנשאת, אין לך מושג כמה אנשים שונאים אותו מ-ה-צ-יב-ו-ר שלנו
ישי
נמאס כבר העסקנים והנכדים והאיש אמונו ויד ימינו והמלווה והסועד והפיליפיני וכו'.היום אי אפשר כבר לשמוע דע תורה מהגדול עצמו ובלי לערב פוליטיקאים ושטינקרים ?
בניברקי
הפעם זה ודאי ישראל פרידמן ממנה ואת מי ממנה את שר התורה, לא? את המשבכ שהרס את עולם התורה בשקט והקבה מפרסמו בגלוי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יצחק
המבזה תלמידי חכמים אין להם רפואה למכתם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נ.מ
34
שבו בשקט ושתו מים קרים
ירושלמית
33
בושה וחרפה לציבור הליטאי. נגד דעתו של הגראי"ל זצוק"ל ומבלי למצמץ, הטיפו לנו שנים על הפלג ועל הביזיון למרן ראש הישיבה והנה מבזים אותו במותו יותר מבחייו. ר' משה הלל שליט"א בצדקותו יושב בשקט ועסוק בשלו והקב"ה יבקש את נרדף.
משתומם
את מי מבזים?
דוד
32
מצחיק בקושי... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוטי ח

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: