פרסום ראשון

סוף לאפליה: בני הישיבות יושוו לסטודנטים

לאחר מאמצים של ח"כ יעקב אשר בשנתיים האחרונות, כניסתו של השר סמוטריץ' למשרד התחבורה סיייעה בקרוב יוזלו תעריפי התחבורה הציבורית לתלמידי הישיבות (אקטואלי)

פרסום ראשון: במשך כשנתיים פעלו במפלגות החרדיות בניסיון להשוות את דמי הנסיעה בתחבורה הציבורית של בחורי ישיבה לאלו של הסטודנטים. ל'כיכר השבת' נודע כי עד לחופשת חג חנוכה תעריף הנסיעות של בחורי ישיבות יוזל בכ-50%, בדומה לזה של הסטודנטים.

על פי חוק, סטודנטים הלומדים במוסדות לימוד על-תיכוניים זכאים לשלם דמי נסיעה מופחתים בתחבורה ציבורית, מהתעריף שנקבע עבור כלל הנוסעים. אלא, שתלמידי ישיבות ובנות הסמינרים - הוחרגו מהחוק.

לפני כשנתיים, בפעילותו של ח"כ משה גפני, תלמידות הסמינרים נכללו אף הן בחוק ומשלמות דמי נסיעה מוזלים בתחבורה הציבורית.

מנגד, רבבות תלמידי הישיבות, נאלצו להמשיך לשלם תעריף רגיל בתחבורה הציבורית. במשך כשנתיים ניסה יו"ר סיעת 'יהדות התורה', ח"כ יעקב אשר, להפוך את ההחלטה ולהשוות בנושא זה את מצבם של בחורי הישיבות לאלו של הסטודנטים.

במשך זמן רב התבצר האוצר בעמדתו וסירב לאפשר את היוזמה בטענה שהיא עולה למדינה כ-60 מיליון שקל בשנה. לאחר דיונים ממושכים ופגישות רבות, התברר כי העלות לא עולה על 8 מיליון שקלים בשנה.

מאז כניסתו של בצלאל סמוטריץ לכהן כשר התחבורה, הנושא קודם במהירות, כך נודע ל'כיכר השבת'. הבוקר, בוועדת הכספים של הכנסת, לאחר פגישה עם ח"כ יעקב אשר, הודיע השר סמוטריץ': "נשווה את התנאים של תלמידי הישיבות לסטודנטים. זה מסוכם כבר עקרונית, זאת הנחיה שכבר ניתנה".

ל'כיכר השבת' נודע כי השינוי המיוחל צפוי להתרחש כבר בשבועות הקרובים, וייכנס לתוקפו עד חופשת חג החנוכה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
האם מעתה בחורי הישיבה יחויבו להיבחן כדי לעבור משנה לשנה? האם יהיו תנאים כדי שיוכלו להמשיך אחרי שלוש שנות לימוד, במקביל ללימודי תואר שני? האם יחויבו לכתוב עבודות? זה נשמע כצעד חשוב בכיוון החיובי. אני בעד שוויון מלא!
יצחק
18
עתה החרדים יגידו שהם בישיבה עד גיל 67 וישלמו רק 50 אחוז. ממש טמטום
פטור עד גיל 67
17
עושים עבודת קודש.
הרוש
16
כל הכבוד לאלחנן בניאל שעומד מאחורי היוזמה והתחיל לפעול בעניין מול הרשויות כבר מלפני ארבע שנים חזק ואמץ ושנזכה לראות אותך נציגנו בעיריית ירושלים בזמן הקרוב בכדי שתפתור לנו גם את הבעיה של העומס האדיר באוטובוסים הירושלמים חסר אנשים כמוך בנציגות העירונית
משה
15
מהלך מסוכן, עתה ידרשו הציונים להשוות את בני הישיבות לסטודנטים המתגייסים לצבא.
רבינו
תמיד יהיה לכם טימטום חדש להגיד,העיקר לא לפרגן לדגל התורה !
קבוצה קיקיונית
14
למה אלה שיושבים ולומדים תורה ישלמו את המחיר?
אלי
13
בושה לנסות להשוות לסטודנט. סטודנט משלם שכ"ל גבוה ולא מקבל כסף, ואילו הרשום בישיבה?
סטודנט מלואים
12
כל הכבוד לחכ יעקב אשר וליור משה גפני ומעל כולם לשר סמוטריץ . עכשיו צריך לטפל בתשלומים ההזויים של בחורי הישיבות לביטוח לאומי ,לא יתכן שלא מאפשרים לבחורים לעבוד בכלל אפילו בשעות הערב ומצד שני רוצים שהם ישלמו ביטוח לאומי,מאיפה ישלמו אם הם לא עובדים ? ואז הנטל הזה נופל על ההורים שכבר משלמים שכר לימוד גב
יוסי
11
ברוך ה' בשורות נהדרות!
.
10
אלחנן בניאל התותח תודה רבהה
משה
9
המדינה לא עוזרת לסטודנטים בגלל שהם מסכנים ואין להם כסף אלא כי יש למדינה ענין לתמוך בסטודנטים בשביל שיעשו מקצוע ויעבדו וזה יתרום למדינה אחרי זה. בחור ישיבה אשריו וכל הכבוד לו שהוא לומד, אבל אין שום סיבה שהמדינה תעזור לו כי הוא לא עוזר למדינה בשום דבר.
מה הקשר הפליה?
וסטודנט למדעי הרוח?
פוץ
סטודנט לומד. לפעמים כם כפירה. לומדי התורה. בלורי ישיבה וכוללניקים. לא רק שהם לא תורמים. אלא להיפר מגינים על העולם.
תמר
8
כל הכבוד לשר סומטריץ'!
יהודי
7
אלחנן תותח אתה תגיעעע רחוקקק אני זוכר שלפני כבר כמה שנים הפכת את כל העולם בשביל היוזמה הזאת
אבי
6
ישר כח עצום על היוזמה עכשיו צריך לפעול לגבי תשלום לביטוח לאומי. מגיל 18 - 21 שהבחורים שלנו לא יצטרכו לשלם ביטוח לאומי זה נטל גדול על ההורים
זיוה
5
אין על יעקב אשר וסמוטריץ'
בחור ישיבה
4
כל הכבוד!
חרדי שפוי
3
אני מתחיל לבחור ג'
הרוש
.
סמוטריץ' הוא ג?
2
הגיע הזמן שגם בחורי ישבות יקבלו הנחה בנסיעות ויפסיקו לקחת סיכונים בטראמפים
בחור ישיבה
1
חן חן לכם על היוזמה הנפלאה למען בני התורה, הם ורק הם התורמים לכבוד התורה. לכותב מספר 10, סטודנט עושה לביתו בלבד, בחור ישיבה עושה לעולם כולו.
אלון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: