פרסום ראשון

שיחה קשה בין מקלב לשר אוחנה: "השוטרים לא שולטים על עצמם"

סגן השר אורי מקלב, ערך הערב שיחה קשה עם השר לביטחון פנים והתלונן על האלימות המשטרתית המוגזמת בריכוזים החרדיים, "השוטרים לא שולטים בעצמם", אמר מקלב (בארץ)

אוחנה ומקלב (צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90)

שיחה קשה התנהלה בשעה האחרונה (ראשון) בין סגן השר אורי מקלב מיהדות התורה לשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה זאת על רקע האלימות המשטרתית בריכוזים החרדים בשעות האחרונות. כך נודע ל'כיכר השבת'.

שורה של מקרי אלימות משטרית פורסמו וחלקם תועדו בשעות האחרונות בערים בני ברק, ירושלים וביתר. האלימות כלפי ילדים, נערים ואברכים מבוגרים, זאת בעוד במשטרה מצדיקים חלק מהמקרים בטענה לזריקת אבנים והתפרעות מצד אזרחים.

בשיחה עם אוחנה אמר מקלב כי "התחלואה אמנם גבוהה וחייבים לראות איך אוכפים את הסגר, אך אסור שתהיה ענישה קולקטיבית או סביבתית".

לדברי מקלב: "אנשים שלא קשורים למקרה - עוברי אורח, נענשים בגלל חוסר שליטה של פיקוד המשטרה במקום, אין שום תכלית לעימות עם הציבור, יש אין ספור דרכים לאכוף את התקנות מבלי להתעמת עם הציבור". אמר מקלב.

מקלב הוסיף כי "ישנם שוטרים אלימים שלא יודעים לשלוט על עצמם, וצריך לפעול ברגישות".

אוחנה מצדו השיב שיחדד את המסרים מול הפיקוד המשטרתי, והבטיח לעקוב מקרוב אחר הנעשה בריכוזים החרדים.

מוקדם יותר הערב, יו"ר יהדות התורה ח"כ יעקב ליצמן מסר לאור התיעודים שפורסמו כי "ההתנהגות האלימה שראינו היום כלפי חרדים היא תעודת ביזיון למשטרה. אנשים שאמורים לשמור על החוק והסדר, מפירים כל נורמה ציבורית, פוגעים בחפים מכל עוול ומפעילים אלימות כלפי ילדים וחלשים. קורא לשר הבט”פ אוחנה לבער התנהגות זו מהמשטרה לאלתר".

ליצמן מסר עוד כי "לצד זאת יש לראות בחומרה אותם כלי תקשורת שהבעירו את המדינה, נגד התנהגות המשטרה כלפי המפגינים בגשרים ובבלפור בכדי להדהד את המחאה הפוליטית, נדם קולם מול נאקת החרדים שהוכו ללא רחם".

כמו"כ בעקבות התיעודים הקשים של אלימות שוטרים בריכוזים החרדים, שוחח יו"ר ועדת החוקה יעקב אשר עם הפיקוד הבכיר במשטרה ועם ניצב בדימוס אריק יקואל ראש צוות הייעוץ למגזר החרדי, ודרש את התערבותם המהירה לשינוי ההתנהלות מצד השוטרים בשטח.

בתגובה לכאוס ולאלימות המשטרתית ברחובות הערים החרדיות קורא יו''ר סיעת יהדות התורה ח''כ יצחק פינדרוס למנות בדחיפות מפכ''ל קבוע שיגיע מחוץ לשורות המשטרה

''צמרת הפיקוד של משטרת ישראל שכחה כי מולם נצבים אזרחים שווי זכויות ולא אויבים. במקום לפעול בשום שכל ובאיזון באכיפת תקנות הקורונה, פעלו היום השוטרים באלימות משולחת רסן, תוצאה של הסתה תקשורתית וריקבון מוסרי בצמרת הפיקוד המשטרתי.

''יש למשטרה שלל דרכים לאכוף את התקנות, אבל היא בחרה בדרך הקלה - לשלוח פלוגות לרחובות הערים החרדיות כדי להראות נוכחות. לא אכיפת התקנות עניינה את הקצינים החתומים על ההוראה, אלא הדיפת טענות התקשורת על העדר נוכחות בערים החרדיות.

''אם קציני משטרת ישראל שכחו את ערכיה הבסיסים של המשטרה - שירות והגנה, אין פתרון אחר מלבד מינוי מפכ''ל קבוע שיגיע מחוץ לשורות המשטרה, מארגון עם ממשק אזרחי. אחד שיידע שבצד השני יש אזרחים שווי זכויות ולא אויבים''.

יו"ר ש״ס השר דרעי שוחח עם מ"מ מפכ״ל המשטרה מוטי כהן והתריע בפניו כי ההתנהגות הקשה של השוטרים בכל הריכוזים החרדים, ייגרמו לאווירה קשה ולפגיעה בשמירת ההנחיות בתוך ציבור שרובו המוחלט שומר על כל ההנחיות וההוראות.

השר דרעי עדכן את מ"מ המפכ״ל כי עד כניסת הכוחות לרחובות הריכוזים החרדים, היה שקט מוחלט ושמירה מלאה של כל ההנחיות. מר כהן התחייב בפני השר דרעי כי הוא יבדוק את הנושא לעומק ויפעל להוריד את ההנחיות לשטח.

חה"כ אוריאל בוסו שוחח הערב עם ניצב קובי שבתאי מפקד מג"ב, וביקש ממפקד מג"ב שמגיעים לזירה של המגזר החרדי להגיע קשובים, תיעודים של ילדים מובלים ומבהולים סביב שרשרת שוטרים, זה תיעודים שמייצרים משבר שהחזרה ממנו תהיה ארוכה אם בכלל, השניים סיכמו לבדוק אופציות נוספות בהנחיות באירועים הבאים ולהימנע מהגעה וחיכוכים מיותרים, ולהגיע יחד לזירה עצמה לבחון את האלימות ואת רענון הנהלים לפקודים בשטח.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

44
שוטרים לא שולטים בעצמם? ואותם חרדים שולטים במעשיהם? לולא אותם שוטרים צדיקים שבצדיקים, אלפי חרדים היו נפטרים. תגידו תודה לאלה שחוסמים בגופם את אותם עבריינים שדם יהודי ממש לא חשוב בעיניהם והעיקר זה התקהלות/טישים/תפילות בבתי כנסת.
אהרן
43
שלחתי למקומות בחו"ל כדי שכולם יראו את מה שקורה פה בארץ, גם הגויים
מנשה
42
נזכור לכם את זה לנצח ובטח בבחירות.
לא יעזור לח"כים ה"חרדים". איבדנו לגמרי א
41
בנימין נתניהו בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך "נמרר לך את החיים" 24/7 זה השלט שהונף היום בצור הדסה על ידי בן אדם מסוכן, אלים ומסית ואני שואל : האם יש גבולות לחופש הביטוי של השמאל? האם השלט עם הכיתוב המזעזע הזה הוא לא הסתה ישירה לפגיעה בראש הממשלה? איפה הגינויים של השמאל ????? צבועים!!!! "כן לש
שמאל מסוכן
40
די לדבר, מקלב אם היו מפוצצים את הבן שלך היית צורך עד השמים ומתפטר , נציגים חרדים חלשלושים
דוד
39
קח את ראש העיר שלך הטיפש הזה מעירית בני ברק ותעופו לנו מהעניים,הרסתם את העיר והמדינה,שיביאו וועדה קרואה אנשים מקצועיים לא עסקנים
יוני
38
אוכלוסיה מפגרת פרימיטיבית וברברית מקבלת בדיוק את היחס לו היא ראויה. הח"כ הנוכל והבטלן הזה צריך לחנך את הצבור שלו, גם הרבנים לא שולטים כבר בצבור האנרכיסטי הזה. אחד מהלקחים הברורים של הקורנה - אין דבר כזה הנהגה חרדית. יש שם אספסוף משולהב שרוט עמוקות וחסר דעת, כל אחד עושה מה שהוא רצה ופוסק איך שבא לו.
שולטים מעולה
37
הלוואי לא תעברו את אחוז החסימה משחקים אותה חרדים תורידו את התחפושות .
נננ
36
אני לא מצדיק את ההתפרעויות האלה, אנו נמצאים בזמן כזה שלטובת כולם עדיף להישאר בבית אם זה לא לצורך חיוני, אבל השוטרים איבדו כל רסן, הגיעו אחוזי טרף לשכונות החרדיות והתנהגו כמו חזירי בר, כנחותי הפלאנגות, בושה וחרפה
סגן במיל'
35
אני בפעם הראשונה לא יצביע למפלגה חרדית כלבים של ביבי לא עושים כלום ואני מכיר הרבה כמוני
שמחה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: