הסנקציות על בתיה"כ

מקלב זעק: "אל תטילו קנסות על הגבאים"

בוועדת החוקה: ברגע האחרון הוכנס סעיף, המאפשר למשטרה להטיל קנסות כנגד גבאי בתי הכנסת, שימצא בשטחם אנשים המפרים תקנות; מקלב התקומם • צפו (חרדי)

בדיון שנערך בשעה זו (רביעי) בוועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת על הפעלת ה'תו הירוק', הוכנס סעיף המאפשר לקנוס גבאי בתי כנסת - מקלב התקומם.

הסעיף המאפשר לקנות גבאים, נוסף ברגע האחרון והוא יאפשר למשטרה להטיל קנסות, כנגד גבאי בתי הכנסת המפעילים את בתי הכנסת.

ח"כ אורי מקלב, שהיה החבר היחיד מטעם סיעות האופוזיציה וכן מהסיעות החרדיות, תקף את כוונת חברי הכנסת לאשר את הסנקציה ואמר, "בהבלעה התקבלה פה החלטה המחמירה על מקומות התפילה, לא רק שהורידו והגבילו את כמות המתפללים בבתי הכנסת אלא מבקשים כעת להטיל סנקציות על המפעיל של בית הכנסת, הגבאי".

"במשרד המשפטים הביאו את החוק ללא הסנקציה הדרקונית הזו כי הם יודעים שלא ניתן להטיל סנקציה על המפעיל של בית הכנסת, אמר ח"כ אורי מקלב.

"אולי לצערנו יו"ר ועדת החוקה מכיר בתי כנסת מסוג אחר", עקץ מקלב את היו"ר גלעד קריב ואמר: "אבל בתי הכנסת שלנו אין להם מפעיל. זה מקום ציבורי שנועד לרווחת הציבור".

מקלב הוסיף להסביר: "אין מי שמפעיל את המקום אלא זה מקום שפתוח תדיר לרשות הציבור הסביר ח"כ מקלב לחברי הוועדה. זו התנכלות והחמרה בדווקא. זו החמרה שלא ראויה למדינה יהודית. בסמכות הוועדה שלא לקבל את הסעיף הזה ואני מבקש ממכם שלא לאשר אותו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
הוא מחליף את גפני בזעקות או מחקה אותו ?
בלום
9
מה לא עושים כדי לפגוע בערכים היהודים.ממשלת שטן.חייבת להמחק מיידית.
א.ע.
8
אבידן: "לממשלה לא אכפת שהחרדים ימותו" אך כאשר הממשלה פועלת למנוע הדבקת חרדים, אז מקלב זעק: "אל תטילו קנסות על הגבאים" זועקים על דבר והיפוכו. העיקר לזעוק.
רפאל
7
הפתרון פשוט שלא יהיה גבאי באותו זמן שהוא יתפטר
שלא יהיה גבאי
6
אז אולי יטילו קנס על בעלי קניון כאשר ימצא אזרח שם ללא מסכה.....לא יטילו נכון? אז גם בבתי כנסת למה להפיל הכל על הגבאי?
רוני
5
למנות חילונים לגבאים בבתי הכנסת , כך שהם יקבלו הקנס, לא המתפללים החרדים.
נביא אמת
4
ממשלת פח ציונים ארורים
יהודה החסיד
3
חשבתי שדיני פיקוח נפש נשמרים מתוקף התורה ולא מפחד המשטרה
ללא שם
2
מקלב תתקומם נגד אלה שמסכנים את הציבור תתקומם נגד אלה שנותנים את הגיבוי למזיקי הרבים וכן הגבאים לא צריכים לפחד מקנסות אם הם ידאגו שלא יהיו "אויבר חכמים" שמכחשים את המצווה של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם ושאר המצוות הקשורים לנושא אנחנו מתקוממים נגדך
שמויגר
1
מקלב .... חחחח .... מי שמך ??? תתבייש לך רק מהאופוזיציה לשחק אותה איזה לוחם ....
יעלי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: