הרפורמה ב'כשרים' - תבוטל?

הפסד להנדל; חוק "הקומה הכשרה" - עבר

בשל היעדר רוב קואליציוני, ח"כ משה ארבל הצליח להעביר היום את החוק שלו. על פי החוק, כל מי שמעוניין להישאר כפוף לקומה הכשרה של וועדת הרבנים, יוכל לעשות זאת; דרעי: "די לכפייה" (ארץ)

שר התקשורת הנדל (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

ניצחון שני רצוף לקואליציה: מוקדם יותר היום (רביעי) עברה הצעת החוק של ח"כ גלית דיסטל-אטבריאן - להפחתת שיעור מס החברות, בקריאה טרומית וזאת למרות שראש הממשלה בנט נזעק להצביע נגד החוק, המבוסס על תוכנית סינגפור, אך לאחר הכישלון לקואליציה, היא חוותה הפסד נוסף, כאשר הצעת החוק של משה ארבל עברה בקריאה טרומית.

הצעת החוק עברה בתמיכתם של 57 חברי כנסת, כולל חלק מחברי מפלגת מרצ, שהיו בעד החוק, לאחר שהחוק עבר, שר התקשורת החל לנאום במליאה וחברי הכנסת יצאו בהפגנתיות מהמליאה.

השר הנדל אמר במליאה: "חברי החרדים, אם הממשלה נופלת כמו שאמרתם אז הרפורמה נכנסת לתוקף, לידיעתכם".

יו"ר שס אריה דרעי אמר לאחר אישור החוק: "שר התקשורת שלא עובר את אחוז החסימה קיבל היום תשובה ניצחת במליאה, כשחוק הגנת החירות בטלפונים של ש״ס אושר במליאה. צא לנו מהחיים! הסוף של ממשלת הרודנות והניתוק שלכם כבר מוקרן על לוח התוצאות".

יו"ר יהדות התורה ח"כ משה גפני אמר: "אין לכם סייעתא דשמיא, אתם לא מצליחים בכלום, הציבור לא איתכם, גם אלו שאינם נמנים על הציבור החרדי והמסורתי לא סומכים עליך יועז הנדל ולא רוצים את הרפורמה שלך בתקשורת. אין לכם סיעתא דשמיא!".

ח"כ יעקב אשר אמר: "אני מברך את ידידיי משה ארבל וינון אזולאי, על המאבק הנחוש והמשותף יחד עם יהדות התורה, לאישורו בטרומית של החוק החשוב לביטול גזירת הנדל נגד הקומה הכשרה. נמשיך להילחם יחד עד לניצחון המלא בסייעתא דשמיא".

ח"כ אורי מקלב הוסיף: "למרות היהירות של שר התקשורת ראינו פה אותות ומופתים באישור החוק, שר התקשורת התבזה וכל עם ישראל ראה כי אין רוב בעם לרפורמות ההרסניות שלו - אני שואל את חברי הקואליציה - מה אתם מתערבים בזכות קניינית של אדם פרטי? אין פה כשל שוק!".

הצעת החוק החדשה של ארבל, היא ניסיון לשמר על הקומה הכשרה בשוק הסלולר החרדי, בשל רפורמת הסלולר של שר התקשורת יועז הנדל, רפורמה המאפשרת ניוד מספרים עם קידומת כשרה למכשירים שאינם כשרים. על הצעת החוק חתומים חברי כנסת חרדים לצד ח"כים אחרים באופוזיציה כדוגמת ח"כ עופר כסיף. אך מי שהפתיע בחתימתו על הצעת החוק הוא יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ מיכאל ביטון מ'כחול לבן'.

הצעת החוק מבקשת לאפשר למי שמעוניין להמשיך להתקשר בחוזה מול חברת הסלולר, וועדת הרבנים ולהיות צרכן של קומה כשרה עם יכולת ניוד בין חברות במסגרת הקומות הכשרות.

בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר: "הצעת חוק זו באה להגן על החירות הנתונה בידי כל אדם להגביל מרצונו את שירותי התקשורת וציוד התקשורת שהוא עושה בהם שימוש במסגרת הסכמה עם ספקי ומפיצי שירותי התקשורת והציוד הנלווה אליהם. הסדר זה נועד להגן על האיזון האישי שכל אדם רשאי ליצור לעצמו בין התועלת שבשירותי התקשורת לבין הסכנה הקיימת בהם.

"לדאבוננו, אנו חוזים בניסיונות מצד בעלי גופים שונים לכפות את תפיסת עולמם האישית בכל הקשור להיקף אמצעי ההגבלה שקבוצות שונות בחברה הישראלית מעוניינות ליטול על עצמן, ולשבש את המנגנונים השומרים על איכותם של אמצעים אלו. ניסיונות אלה משמעותם היא הכתבת האיזון שבעל השררה בוחר בו תוך ביטול רצונו החופשי של הפרט והטלת ספק ביכולתו לבחור את הטוב לעצמו.

"ניסיונות אלו חותרים תחת רעיונות ליברלים המצויים ביסודה של הדמוקרטיה המערבית, בדבר האוטונומיה של הפרט וההכרה בתבונתו של היחיד לבחור לעצמו את דרכו מבלי לפגוע בזולתו, כמו זכותו להיות מונחה על פי מורי דרך בהם הוא מאמין.

"הצעת חוק זו באה להגן על הפרט מפני המדינה בבואה לעצב את אזרחיה על פי תבנית אחידה ללא רגישות לשונות הקיימת בחברה הישראלית בכל הקשור לערכי משפחה, לייעודו של אדם בעולם, למידת ההקפדה על ערכים מסוימים ולהיקף החרדה מפני תכנים והתנהגויות מסוימות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
תודה לארבל
תודה
26
טיפשים-- אנו החרדים יורים לעצמנו בראש
לבנה
25
ח''כ משה ארבל תודה רבה
דוד
24
כמה צרות עין כלפי ועדת הרבנים. מישהו אחד ראה אותם לוקחים כסף? מאז הכשר חרדי משלם הרבה פחות מכל אחד אחר על שירות ו כשיר. מי שלא רוצה כשר ועדה יש לו פתרונות אחרים. אוי לנו מלשון הרע ודברי רכיל.
אשרינו
23
אני שמעתי את הנאום של הנדל הבנ"א עף על עצמו ! פוחז ויהיר, שחצןןןןןןןןןןןןןןןןן. ב" שנפל !!!!!! כן יאבדו !!!!!!!!!!!
חיפה
22
הצעת חוק מפגרת. אפס אינטליגנציה. משטים בציבור החרדי. בושה וחרפה.
נמאס
21
יום עצוב.דווקא זה היה נגד העסקנים הגזלנים ועשקנים.עצוב שחברי הכנסת החרדים מייצגים את העסקנים ולא את עם ישראל ששלח אותם .
עזרא
20
מכים אותו עד שאומר "רוצה אני". העסקנים נלחמים בכל הכוח כדי להמשיך לשלוט עלינו.
רפאל
רק מי שרוצה להישאר כפוף לקומה הכשרה זכאי להישאר בה לא רוצה? הפסד שלך
******
רפאל צודק!!! בושה!!
רחל
19
לאיפה עוד אפשר להתדרדר??? נציגי ציבור חרדים תומכים ומאפשרים בגלוי אלימות קהילתית מסוכנת שנוגעת בפיקוח נפש!! תתעוררו!! הרצחת וגם ירשת?? אין נביאים שיוכיחו אתכם תתביישו.
לא יאמן
18
שיהיה לנו רוב בוועדת הכלכלה נוכל באמת לדבר על ניצחון
דוד
17
השם האמיתי של החוק הוא: 'הנצחת החטטנות' לדעת למי יש ולמי אין "מספר כשר" כדי לעשות לו שיימינג שיאלץ להשתמש בשתי קווים... והעיקר שהעסקנים ימשיכו לעשוק!!!
דוד
החטטנות היא רק האמצעי. זהו חוק שנועד להנציח את המעמד שלנו כנתינים חסרי זכויות הכפופים כל אחד למנהיג החוג שלו. זהו חוק שנועד להשאיר אותנו מנותקים ולחסום בפנינו אפשרטיות פרנסה.
רפאל
לצערי אתה צודק
דוד
16
אני לא יודע מה טוב ומה לא טוב לי כחרדי אבל כשאני רואה מי בעד ומי נגד אני מבין מה טוב לנו כחרדים. תמשיכו לגלות לנו מי אתם . תודה רבה ובהצלחה
יהודי פשוט
15
ארורים
רשעים
14
לא הבנתי, מי שירצה לקחת מספר כשר ולהפוך אותו לפתוח לקליטה מלאה ולשימוש מכל מכשיר סלולרי עדיין אפשרית גם עם החוק הזה עובר, מה ההתלהבות...? החוק רק מאפשר ל"מי שירצה" להישאר בקומה הכשרה לבקש זאת מחברת התקשורת שתקצה את המספר שלו לניוד בקומה הכשרה גם לחברות סלולר אחרות, זה רק משנה את זה שלא הפקיעו את הק
המגיב
13
חוק מרושע שאין כדוגמתו. למדתם מהנאצים לעשות אקציות. יופי. תתביישו
שירה
12
כל הכבוד!!!!!!!!!!!! ב"ה !!!!!
א
11
יששששששששששששששששששששששש לו נראה אותו מעיז להתעסק איתנו עוד פעם חצוףףףף
א
10
תקימו כבר יודנרט חרדי
רשעים
9
לחבור לגורמים פליליים כמו וועדת הרבנים זה איוולת לא אגיד שחיטות כיוון שאני מניח מדובר בסוג של אידיאולוגיה שוועדת הרבנים רוכבת עליה .....
דב קפלן
טול קורה
שונרא
8
שוב הפסד לציבור החרדי ביוזמת ח״כ חרדים
שרה
7
התכונתם הצלחה לאופוזיציה
אא
6
החוק של הנדל היה אמור לתת לאנשי את החופש לבחור אם לנייד את המספר. איזו כפייה? מי שלא רוצה, שפשוט לא ינייד.
ללא שם
אם ינייד ללא כשר, הלך על זיהוי המספר לכל השאר. רוב המנויים החרדים רוצים זיהוי, אז שהשר הפריץ לא יכתיב לנו מה אנחנו רוצים.
איציק
5
הנדל שחצן ולא דמוקרט
ללא שם
4
ארבל ממתי אתה עובד אצל העסקנים? אם היית מביא חוק שמתקן את המונופול של הכשרים הייתי מבין, אבל עכשיו רק הרסת. וחוץ מזה עד שהחוק יכנס לתוקף כמדומני שהכשרים כבר יעברו ניוד המוני, אז תסביר לנו מה בדיוק עשית?
חרדי
3
יייייייייייישש!!! עוכר ישראל צבוע שכמותו בעזרת השם שיהיה להם עוד הרבה מפלות עם ישראל חי!!!
אפרת
2
הצלחה לעסקני חסידות גור ובושה לשס שמיתימרים לייצג אותנו החרדים העובדים הם נהיו מפלגה אשכנזית על מלא מלא, הם על כל דבר אומרים שזה תועבה בלי לבדוק את העובדות הרי אף אחד לא הולך לבטל את הקומה הכשרה אז ינון אזולאי ימשיך לשקר שמבטלים כביכול את הקומה הכשרה אבל הרפורמה תעבור ואנחנו החרדים העובדים פשוט לא נ
אהרן
ספק אם אתה חרדי. אתה נראה לי יותר שופר של הנדל. הנדל מבטל ועוד איך את הקומה - בלי זיהוי ועם מכשירים כשרים פרוצים. שלא יתערב, שלא יכנס לנו לתוך הסירים, היה לנו די עם פריצים בגולה.
מוטקה גרוס
חחח כנראה את עסקן בעצמך אם אתה לא מבין אז אל תגיב ותמשיך לאמין לחברי הכנסת ועסקנים ותמשיך לשלם .
עזרא
1
צבועים נמאסתם! נכשלתם! לכו הביתה!
אל תדאגו, הם ימשיכו להשתמש עם טלפון רגיל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: