המלחמה נמשכת

"חוליגניים": תביעות ענק נגד מפגיני הרכבת

5 מיליון שקלים תובעת עיריית ירושלים והחברה המבצעת את עבודות הרכבת ממפגינים שלטענתם התפרעו. "אין להבין את המניעים הזדוניים", נכתב בתביעה. בנוסף הוגש אישום (חרדים)

כבר כמעט שנתיים שנערכות הפגנות על בסיס קבוע כנגד עבודות בניית הרכבת הקלה ברחוב בר-אילן בירושלים. אתמול הגישה עיריית ירושלים וחברת 'מוריה', האחראית על העבודות, תביעות ענק נגד 17 חרדים שלטענתם היוו מפגינים מרכזיים.

מכל מפגין דורשת העירייה וחברת העבודות 300 אלף ש״ח. בסך הכל דורשת התביעה חמישה מיליון שקלים מכל המפגינים שנגדם הוגשה תביעה יחד. עד היום הוגשו בסך הכל 23 תביעות. כלל הראיות בתביעות הם נגד מפגינים שחסמו כבישים וטרקטורים ולא גרמו נזקים. חברת מוריה מקווה שזה אולי יעצור את המפגינים.

"אין להבין את המניעים הזדוניים, המונחים ביסוד פעילותם של אותה 'קבוצת מתפרעים', למעט התובנה כי הנתבע וחבריו פועלים מתוך מניעים חוליגאניים וסחטניים שנועדו, מן הסתם, ליצור למובילי הקבוצה טובות הנאה אישיות ונסתרות, כאלה ואחרות", נכתב בין היתר בכתב התביעה.

"במסגרת זו נוקטים המתפרעים השיטה של גרימת פגיעה והרס מוחלט של גדרות, של ציוד בנייה, של כלי עבודה וכל כיוצא באלה. המתפרעים והנתבע, נאספים לאורך ציר העבודות במשך שעות אינספור, בצמוד לכלי העבודה ולרכבי העבודה המופעלים מטעם התובעת, ואף משתחלים מתחתם, והכל מתוך מטרה ברורה לפגוע בציוד, לעצור את ביצוען של העבודות ולעכבן ככל שניתן".

בנוסף הפרקליטות הגישה אתמול כתב אישום נגד מפגין נוסף, תושב אשדוד, בגיל 20, לאחר שהתפרץ לאתר העבודות לפיתוח קו הרכבת הקלה בירושלים לפני כשבוע.

על פי כתב האישום, בזמן שהתקיימו הפגנות המוניות בסמוך לאתר העבודות לפיתוח קו הרכבת הקלה, נכנס הנאשם יחד עם אחרים לאתר העבודות והתיישב בו וזאת כדי למנוע את המשך עבודות הפיתוח. הנאשם, אשר החזיק בידיו טלית ותפילין, סיגריות וספר קודש למקרה שייעצר, לא עזב את המקום למרות קריאות חוזרות של השוטרים כי יתפנה מהמקום. הנאשם אף עישן סיגריה ועיין בספר שהביא עמו, בעודו יושב בבוקר ומתעלם מקריאות השוטרים. לאחר זמן מה, משהפצרות השוטרים לא הועילו, פונה הנאשם בכוח מאתר העבודה על ידי שוטרים ונעצר.

כתב האישום מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של הסגת גבול כדי לעבור עבירה והפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
לצערנו, קבוצות אנשים הנתמכים כלכלית, באים "להפגין" עבור בצע כסף וטובות הנאה שונות. שולחים אותם מכל רחבי הארץ, והם "מפגינים" כביכול בשם תושבי האזור. אז למה תושבי האזור לא מפגינים בעצמם או למצער תומכים בהם? וצע"ג מאוד.
תושב שסובל בשקט
20
היכונו. קרן להצלת האברכים שמסרו נפשם על קדושס ירושליים גיוואלדדד, אל תעמדו מנגד לרש אין כל וכו וכו ...
תימני
אתה בטוח שאתה תימני, כנראה מהחטופים
אדי
ולעסקנים תהיה הזדמנות לגזור "עמלות".
רפאל
19
כך נאה וכך יאה, אנשים מושחתים הם, וכל הציבור החרדי סובל בגללם
כך נאה
18
אוסר לוותר להם.שישלמו על כל הנזק כולל על העוול שעושים לשכנים
קובי
17
השרצים ייללו כל בקר בשטיבלאך למצוץ את הפרוטות שבכיסנו כדי לממן את המערכה, והכל באישור זקני העדה
זלמן
שתה מים קרים...אקמול ווליום יכולים לעזור לך
תרגע חמוד
אתה יהודי שאתה קורא לרבנים זקני העדה? אין לך פחד?
י
16
איזה חסיד חמור איך הוא יושב לומד ועושה חילול השם גרוע מאוד לא מקנא בגהנום שלו חחההה העיקר הכובע והחליפה סיגריה וגמרא פסיכי
אביב
15
שישלמו לח על כל המוניות [ שלקחתי כאשר לא היו אוטובוסים בגלל ההפגנות
א
14
התחילו לייבא זבל מאשדוד!!!
שמעון
13
עיריית ירושלים - במקום להבין שיש כאן הפרעה לתושבים ולמצוא פתרונות לטובת תושבי העיר, הם מכריזים מלחמה נגד החרדים המתנגדים לחילון העיר. להזכירכם - ראש העיר כותב במפורש שמזימת הרכבת הקלה שתחצה את השכונות החרדיות, באה על מנת להחזיר את החילוניים לירושלים. כלומר עיריית ירושלים נגד תושבי העיר - בשביל להחלי
בטח יצנזרו אותי
ברור. אבל הרוב החרדי מאוד מתקדם היום... - ירחם המרחם.
כ
אתה נשמע קצת מטומטם, ברגע שירושלים תיהיה בעלת רוב חילוני הסיכוי שלו להיבחר שוב נמוך יותר
הגיון זה לא הצד החזק בפשקווילים
אפילו אתה לא מאמין לשטויות שכתבת.... זה נראה העתק הדבק מהפקשוילים של מאה רשעים. [רמה של כיתה ד']
קשקשן
מה אתה מבלבל במוח איפה ראש העיר אמר את זה?? איזה אינטרס יהיה לו להקים מלחמות שיפגעו בכיסא שלו? חוץ מחילול ה וגזל זמן אין פה שום דבר חבורת משועממים מבית שמש ועכשיו גם מאשדוד...
דודו
לא הבנת את העיקר מדברי ראש העיר.הרכבת הקלה אמורה להנגיש את העיר לתושבים בקלות,לכן זה ימשוך תושבים לעיר ונכון גם חילונים (תודה שאתה חי על הארנונה שלהם) וזה לא במקום החרדים שכבר יש אלא בנוסף.
שמעון
12
אני לא קיצוני, מתנגד בחריפות להפגנות אבל לא פחות מזה אני נגד הרכבת ובריונות הרשויות להתעקש על המסלול הפסיכי הזה בלא רחוב צפוף.
יענקלה
מצטרפת.
ק
11
מדוע לא בונים את הרכבת מתחת האדמה כמו בגוש דן וכמו התוכניות ברחוב יחזקאל/גאולה ואז כל הבעיות היו נפתרות? והיכן הנציגים החרדיים שחושבים שמדובר בקיצוניים שמפגינים הרי רוב הציבור החרדי נגד בניית הרכבת על בר אילן. בנוסף נא לא לשכוח שבר אילן העמוס הולך להיות מסלול אחד לכל כיוון שזה קטסטרופה בפני עצמה.
י
תחשוב איזה פקק שלא ניסע יהיה בעוד עשר או עשרים שנה אם לא יבנו את הרכבת
תמיד חושב
אשמח לדעת כמה שנים למדת גאולוגיה או אולי. הנדסת תחבורה. ואם לא למדת מה אתה מבלבל במוח ???
הג יוני
10
זו תביעה הזויה !! כדי להקים עילת תביעה יש חובה לתעד את המפגין רצוף למשך חודשים !!! מכיוון שתיעוד של כמה דקות זה נזק של כמה עשרותמאות ש"ח בלבד !!!
גרוע
9
אני לא מבין מה ההבדל בין אלה שהפגינו נגד ביבי במשך שנים ..אלא שמפריע להם צניעות על אחת כמה כמה
ישראל
8
הם לא מפגינים נגד כלום . הם כנופיות של יצורים רעים שכל מטרתם למרר את חיי היהודים בארץ.
דב
7
אנחנו עירית ירושליים ושאר בעלי המדינה שלנו נחליט מה טוב לכם החרדים. ומי שמפריע כי אין לו דרך אחרת להביע את מורת רוחו והוא לא סטודנט אז הוא חוליגן וסחטן. על החתום. מ. דמוקרטיה.
דמוקרטיה
6
הפגנה לגיטימית ומניעת פגיעה בציבור החרדי תביעה סרק וניסיון הפחדה לא יחזיק מים בבית משפט
ניסיון חילון
הפגנה היא לגיטימית. האם גם להשחית את רכוש הזולת זה לגיטימי?
רפאל
להשחית רכוש הזולת? אם לא הם מי היה מפגין אתה?
ד
5
טוב מאוד! עוד כמה תביעות כאלו והם כבר ימצאו צידוק הלכתי למה יש מצווה שהרכבת תעבור שם...
מוישה
4
קנס לא יעזור פה, יעשו מגביות ושנור ל-"אסירי ציון"
בוצי
3
הם עיכבו אותי ועוד המון אנשים ואפשר לצרף אותי בשמחה לתביעה. אגב בכל סןגי ההפגנות שבהם חוסמים כבישים צריך לתבוע אישית
גדי
2
תושבי ירושלים רוצים רכבת! לא רוצים לשבת שעות בפקקים, לא רוצים 7500 אוטובוסים צפופים ומעורבים בפקקים... לא רוצים את השטויות והאלימות והפשקוילים הדבלים של הסיקירקים.. בקשה מכל הבריונים, אנא תשאירו את השטויות שלכם רק בתוך מאה רשעים. ועיזבו את הציבור ששבע מרורים מאלימות הבלתי נגמרת שלכם.
תודה למשטרה!
הפקקים בבר אילן הם אך ורק מאז שתחילו בבנית הרכבת. את כל ירולשים העירייה הפכה כך שאין לך מנוח בשום שכונה ומעבר. התחושה היא שבאמת צריכים רכבת - אבל באמת לפני התחלת הבניה לא היה ככה סיוט.
כ
דבר בשם עצמך כול הציבור בבר אילן לא רוצה את זה כולל רבני השכונה שלא רוצים את זה אז מי אתה ואיזה תושבים רוצים את זה חוץ מהחלונים
י
שגם המפגינים הבאים מבית שמש להפיג את השיעמום והרוויח כמה פרוטות שידברו בשם עצמם.
רפאל
1
מגניב לומד עם סיגריה בתוך הבור...גדולללל
חחח
בטח שונרר את הסגריה מאחד הפועלים הערבים
תושב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: