וידאו מיוחד

נאום הבן: "אסור לנו לשכוח את אמא"

רבי פנחס אבוחצירא, בנו של רבי אלעזר אבוחצירא שנרצח בשבוע שעבר , נשא נאום הספד מעורר במהלך עצרת החיזוק בבאר-שבע: "נראה שבאופן הרצח של אבא - הקב"ה רצה לעורר את עם ישראל, המשפחה, הבנים, החברים, התלמידים והחסידים" ● "אסור לנו לשכוח את אמא שנתנה כח לאבא" (חרדים)

במלאות שבוע להירצחו של המקובל הגדול רבי אלעזר אבוחצירא זצוק"ל נערכה אתמול עצרת זיכרון והתעוררות ברחבה הסמוכה לבית מדרשו ברחוב קפריסין בבאר-שבע.

לאירוע הגיעו בין-היתר ראש-הישיבה הגאון הרב אהרון-לייב שטיינמן, כ"ק האדמו"ר מצאנז, הרבנים הראשיים הרב יונה מצגר והרב משה-שלמה עמאר, הרב ראובן אלבז ראש-ישיבת 'אור-החיים', רבה של באר-שבע הרב יהודה דרעי, בני משפחת אבוחצירא ובראשם ה'בבא ברוך', אדמו"רים ורבנים נוספים.

רבי פנחס אבוחצירא, בנו של רבי אלעזר אבוחצירא שנרצח בשבוע שעבר , נשא נאום מעורר במהלך עצרת החיזוק.

רבי פנחס דיבר על מידת הדין של הקב"ה. "בכל דור ודור הקב"ה מקיים את מידת הדין כדי לקיים את העולם במידת הרחמים, כי העולם לא יכול להיות קיים רק במידת הרחמים", הוא אמר בכאב.

"נראה שבאופן הרצח של אבא - הקב"ה רצה לעורר את כל עם ישראל, את המשפחה, את הבנים, את החברים, את התלמידים, את החסידים. הקב"ה רצה לעורר אותנו שצריך עוד ועוד קשר, כי זה התכלית שלנו בעולם. זה מיטה שמעוררת, להרבות כבוד שמים בעולם".

רבי פנחס גם התייחס לאמו הרבנית. "אסור לנו לשכוח את אמא שהייתה כל הזמן סביב אבא. שהקב"ה ייתן לה כח לעזור לנו, הבנים והחסידים".

במהלך היום 'כיכר השבת' יפרסם את קטעי הוידאו מכל הנאומים של גדולי הדור.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
לכך הסמרטוטים למינהם אתם רואים איך כל הגדולים מעריכים ומוקירים את רבי אלעזר זצוק"ל ומי שחולק חולק גם עליהם ואין תרופה למכתו ודתיים שמתנהגים כך שיורידו את התחפושת כי הם יותר גרועים מהרוצח עצמו ועוד מעט יום הדים ותשלמן על כך לפני יושב מרום יה אפסים מאופסים ומתחזים מגעילים דור ששופט את שופטיו
המום
7
ממש בושה שהאטיאס הזה יושב ליד גדולי ישראל והאחים ר' רפאל ור' יקותיאל צריכים לשבת בשורה השנייה . ממש בושה! אני מוחה!
יוסלה
למה הוא בחר לו מקום לשבת?? טיפש שמוך הושיבו אותו...
שמעון
באמת חוצפה!
בעל ניסיון
חייב שיהיה שלו זקן ושטריימל
ליז
האבלים כולם ישבו מאחור על כסאות נמוכים של אבלים
דורון
לפי ההלכה אין צורך
גפני
ולכן כנראה תכננו להם מאחורה משהו שיתאים להם לישיבה ע"פ דיני האבילות הבנת
יצחק בן נתן
שנערכת בציבור ביום השבעה לאבלים ! עיין חזון עובדיה דיני אבלות ועוד! רכך גם נהוג אצל רוב יוצאי מרוקו באזכרת ליל השבעה
יאיר
6
מי י'יתן ויעמוד הצדיק ויסנגר עלינו
ליטל.
5
אדמור רבי דוד חי אדמור רבי ברוך רבי יחיאל רבי יעקב רבי יקותיאל רבי רפאל.מה יש לעורר הוא רציני?
אלפונדוליקר
שכמוך... תפקח קצת את עיניך ותנסה להבין את דבריו.. הלוואי ונגיע לדרגה כמו שלהם.. שלמרות שהם צדיקים ולומדי תורה הם אומרים עדיין שהם לא מספיק צדיקים ושהם צריכים להתעורר
ליאת
חבורה שמת לה מת תדאג כל החבורה וכו' ומה הם לא מהחבורה? וכי מצינו שם לחלק בין חברה של בבות לחבורה של עמך?
שימו
4
מי י'יתן ויעמוד הצדיק ויסנגר עלינו
ליטל.
3
מי י'יתן ויעמוד הצדיק ויסנגר עלינו
ליטל.
2
שזה לא משנה מה אבל עכשיו הדהירה תהיה רק לרבי דוד מה שבעבר זה התחלק חצי וחצי.
אלפונדוליקר
ומה זה אומר??????? למה הרב מחליט את זה ???????????????
מגן משפ' אבוחצי
רק הבעיה היא הקילומטרז' בין באר שבע לנהריה. אולי רבי דוד יעבור לירושלים לטובת העניין.
צבי
1
מה יש לעורר המשפחה? מדובר במשפחה של קדושי עליון הנותנים כל יום מזור לחלכאי ונדכאי עם ישראל, והכל למען שמו באהבה. אני זוכר את ביתו של הבבא סאלי, שתי דירות שיכון זעירות מחוברות. איזו צניעות ואיזו ענווה, אז מה יש לעורר המשפחה? אולי הבן יודע משהו שאנחנו לא יודעים, ואם יודע שיפנה למשפחה, למה לעשות זאת בפ
דן סגל
לצערי 'זכיתי' לקרוא תגובות קודמות שלך המעידות על ליקוי בהבנת היהדות. פעם, ב'תשליך', נראה חסיד אחד מתכופף למים ומלקט משהו. שאלוהו- מה אתה עושה? וענה: העברות שהרבי זרק, עבורי הן זכויות. וד"ל.
ונוס
זו ענווה, מה הוא יגיד? "תתעוררו אתם אנחנו בר מושלמים"? לא אלא הוא אמר גם את המשפחה. כמו שהרב יעקב עד שליט"א אמר אנחנו צריכים להתחזק בשמירת העניים מה המקובל הצדיק הרב יעקב עדס לא שומר את העניים כמו שצריך? אלא הוא אומר אנחנו והוא לא יגיד אתם צריכים להתחזק בשמירת העניים. ניראה לי ככה לא?
גילוי-דעת
שיכון מחוברות כמו הבבא סאלי זצל הצנוע והעניו
קרואסון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: