דלג לתוכן הראשי

אישה התעטפה בטלית ונעצרה ברחבת הכותל המערבי

בשעות הבוקר המאוחרות, נעצרה ברחבת הכותל המערבי אישה מארגון "נשות הכותל", לאחר שנכנסה אל עזרת הנשים כשהיא עטופה בטלית, זאת בניגוד לנהלים במקום. האישה עוכבה לחקירה בתחנת מרחב דוד, ובתגובה, צעדו מספר נשים מהארגון אל תחנת המשטרה כשהן נושאות פסוקי תפילה ושרות. רק לאחר שאוימו כי יפונו בכוח הן עזבו את המקום

אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

משטרת ירושלים עצרה הבוקר (חמישי) אישה לאחר שהתעטפה בטלית וניסתה לגשת לעזרת הנשים, מטרה לעורר פרובוקציה.

האישה, המשתייכת לארגון "נשות הכותל", נכנסה לרחבת הכותל והתעטפה בטלית בניגוד לנהלים במקום, בעקבות כך היא עוכבה לחקירה במשטרה.

בתגובה למעצרה, צעדו כמה נשים מהארגון אל תחנת המשטרה הסמוכה, תחנת מרחב דוד, כשהן נושאות פרקי תפילה ושרות.

המשטרה הודיעה למפגינות כי מדובר בהתקהלות בלתי חוקית. רק לאחר שאוימו על-ידי המשטרה כי יפוזרו בכוח, הפסיקו הנשים הפרובוקטיביות את שירתן והתפנו מהמקום.

מארגון "נשות הכותל" נמסר לכלי התקשורת כי הכותל המערבי אינו בית כנסת חרדי ויש לעם היהודי 70 דרכים כדי לבטא את יהדותו במקום הקדוש לו ביותר.

ארגון "נשות הכותל" הוא קבוצת נשים הדורשות להתפלל בכותל המערבי עם ספר תורה כשהן עטופות בטלית ומניחות תפילין, בניגוד גמור להלכה היהודית.

לפני מספר שנים פסק בית המשפט כי הנשים הללו יתפללו ויערכו את טקסיהן ב'קשת רובינסון' הסמוך לרחבת הכותל המערבי, כאשר מדי פעם הנשים הללו מנסות להגיע לרחבת הכותל ולהפר את החוק, ונבלמות על-ידי המשטרה.

22 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
גמור להלכה היהודית . לא כולנו מלומדים
דניאל
12
אתם לא מבינים??? היא והאדון מאתמול הם כנראה בעל ואשה! רפו"ש
חיה
11
זאת אם טלית! מה זה למדנו מהתל-אביבים?! אני מקוה שזה חילונים לפחות!
לא עוד נגיע?!

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: