"תחבר את הקצוות בעם"

הוועדה אישרה את הצעת החוק להנצחת זכרו של מרן רבי עובדיה יוסף זצ"ל

ועדת החינוך אישרה לקריאה ראשונה את הצעת החוק להנצחת זכרו של מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל | יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב: "מורשתו של הרב עובדיה תחבר את הקצוות בעם בימים של קרע" (חדשות)

יוני גבאי | כיכר השבת |
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

בעוד ארבעה חודשים יצוין עשור לפטירתו של מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל ובוועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ יוסף טייב, אישרו היום (ראשון) לקריאה ראשונה את הצעת החוק להנצחתו.

יוזם הצעת החוק ויו"ר ועדת החינוך ח"כ יוסף טייב אמר כי "הרב עובדיה יוסף זצוק"ל, תמיד דאג לאחד את העם. מורשתו תחבר בין קצוות העם שמצוי בקרע בימים אלה. אין זמן מתאים מזה".

שר הרווחה יעקב מרגי אמר במהלך הדיונים על הצעת החוק: "הברכה שהביא מרן לעם ישראל והחברה בישראל היא גדולה. בעשור השמיני של המדינה, צריך לספר את הסיפור השלם, אסור שהדורות הבאים לא יכירו ולא ילמדו עליו".

ח"כ איימן עודה אמר כי "לרב עובדיה היה פסק הלכה אמיץ מאד באמצע שנות ה-90 ובו הביע תמיכה בתהליך אוסלו ובפשרה היסטורית לשני העמים. זה מסר מאד חשוב. חובה להכניס גם את זה לתכנים שיועברו במסגרת הנצחתו במערכת החינוך".

מטרת הצעת החוק, כך נכתב, "היא להנחיל לדורות את חזונו, מורשתו ופועלו של בכיר הרבנים הספרדיים בדורו, המנהיג הרוחני מרן הרב עובדיה יוסף, ולהביא לחינוך הדורות הבאים ברוח פועלו ופסיקותיו הדוגלות במידת החסד".

לפי הצעת החוק יצוינו במוסדות המדינה ובמוסדות החינוך, לפי החלטת מנהלי מוסדות החינוך, טקסים ופעילויות חינוכיות-ערכיות ביום פטירתו ג' בחשוון או במועד סמוך; כמו כן יחולקו מלגות לשם מחקר בנושאים הקשורים לפועלו ולחזונו של הרב ותמיכות למוסדות ציבור הפועלים להנצחתו. בנוסף, תוקם מועצה ציבורית בת 9 חברים, שתייעץ לשר לשירותי דת בכל הנוגע ליישום החוק ולביצועו.

נציג משרד המשפטים הזכיר כי כיום קיימת כבר הנצחה של רבנים ראשיים ומבחני תמיכה שנקבעו לעניין זה. היו"ר ח"כ טייב ביקש להדגיש שהנצחתו של הרב היא לא רק בשל כך שכיהן כרב ראשי: "לא מדובר בחוק שוויוני". מנכ"ל המשרד לשירותי דת יהודה אבידן הוסיף: "אל תנסו ליצור שוויוניות. הרב עובדיה הוא עשר דרגות מעל כולם".

(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
(צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

תקופת הכהונה של חבר המועצה הציבורית תהיה חמש שנים, וניתן לשוב ולמנותו לתקופות כהונה נוספות. חברי המועצה הציבורית לא יהיו זכאים לשכר בעד חברותם במועצה, אך חבר המועצה הציבורית שאינו עובד המדינה או עובד גוף נתמך או מתוקצב, יהיה זכאי לתשלום בעד השתתפות בישיבות המועצה.

לפי הצעת החוק, רשאי יהיה השר למנות ללא הגבלה, גם חבר מועצה שהוא נציג ציבור לתקופות כהונה נוספות, שכל אחת מהן לא תעלה על חמש שנים, אם שוכנע כי הדבר מוצדק לנוכח מומחיותו ותרומתו הייחודית. נציג משרד המשפטים חנן ארליך התנגד לסעיף זה וטען כי "לא ראוי לקבוע כהונה נצחית של נציג ציבור. אני לא מכיר תקדימים כאלה. יש חשיבות לריענון הנציגים במועצות ציבוריות. ממילא 3 תקופות כהונה מצטברות ל-15 שנים, זה המון. ומה יקרה כשלא תוארך תקופת המינוי? זה ייתפס כהדחה".

לענין סמכות המשרד לשירותי דת לחלוקת מלגות, התייחס נציג משרד המשפטים לקשיים: "אם המשרד תומך באלפי תלמידי כולל שעושים מחקר על הרב ובמקביל יש להם תמיכה של משרד החינוך יש פה כפל – וזה בעייתי".

לפי סעיף הקמת מרכז הנצחה המופיע בהצעת החוק, "עיריית ירושלים רשאית להקים בתחומה מרכז להנצחת מורשתו ופועלו של מרן הרב עובדיה יוסף; המרכז יהיה פתוח לציבור ויפעל להגשמת מטרות חוק זה. הקמת המרכז, החזקתו ופעילותו השוטפת, ימומנו מכספי תרומות; המשרד לשירותי דת יהיה רשאי להשתתף במימון הפעילות ובלבד שלא יהיה בכך משום כפל תמיכות".

הצעת החוק אושרה לקריאה ראשונה בקולותיהם של חברי הכנסת יוסף טייב ומשה סולומון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר