פגיעה ממשית בכיס

היועמ"שית מקדמת סנקציה חדשה: זו ההטבה שתשלל מתלמידי ישיבות

ברקע שהודחה בידי הממשלה, היועמ"שית מחריפה את המאבק בעולם התורה ומתכוונת להטיל סנקציה נוספת על בחורי ישיבות חייבי גיוס שלא יתייצבו - ביטול ההטבה בביטוח לאומי | מדובר בהטבה של 1,044 שקלים בשנה (עולם הישיבות)

בנייני המוסד לביטוח לאומי בירושלים (צילום: . Photo by Yonatan Sindel/Flash90)

היועצת המשפטית לממשלה כלי בהרב מיארה מתכוונת לקדם סנקציה נוספת על בחורי ישיבות חייבי גיוס שלא יתייצבו בצה"ל - ביטול ההטבה בביטוח לאומי. כך דווח היום (רביעי) ב'תכנית חיסכון' בחדשות 12.

מדובר בהטבה בהיקף שנתי מצטבר של 1,044 שקלים. כיום , כמו גם סטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה וכדומה, זכאים להנחה בתשלום דמי ביטוח לאומי, כך שמשלמים בחודש 43 שקלים בלבד. לעומת זאת יתר הציבור שאיננו עובד ושאין לו הכנסות נוספות משלם 130 שקלים יותר. כעת כאמור בכוונת היועמ"שית לבטל זאת.

בדיווח, של יובל שדה, הוסבר ההבדל בין סטודנטים שימשיכו להיות זכאים להטבה הזו ובין תלמידי הישיבות, בכך שסטודנטים תקופת הזמן שבה הם זכאים להטבה תחומה בזמן, עם נקודת סיום, בעוד תלמידי ישיבות, לפי הדיווח, ממשיכים לעיתים ליהנות מההטבה במשך שנים ארוכות כי ללימודים בישיבה "אין סוף".

עוד דווח כי לפני מספר חודשים הציג משרד האוצר חישוב לוועדת החוץ והביטחון, ולפיו תלמיד ישיבה נהנה עד גיל 46 מהנחה בדמי הביטוח הלאומי בסכום מצטבר של 30 אלף שקל. ההערכות לפי משרד האוצר הן שמדובר בכ-60 מיליון שקלים בשנה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (75%)

לא (25%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

77
שר"י
יצחק
76
על איזה הנחה מדובר? בחור ישיבה/אברך משלם כיום 163 שקל לביטוח לאומי
roy
75
עוד פעם מראים לנו את התמונה שהיא אחרי כדורים פסיכיאטרים?
דוד
74
עד מתי הרשמית הזאת תזלזל בבני תורה הרי הקב"ה רואה מה שהיא עושה ככתוב היוצר עין הלא יביט פירוש אם הוא יצר את העין אז בוודאי שהוא גם מביט ורואה
יעקב
73
ככל "שמחריפים ומצרים" לעולם התורה יש נפגעים זה בומרנג היא אסון .מצרים לבחורי ישיבה מדינות העולם קמים עלינו ומצרים לנו יש אסונות התורה היא המגן של עם ישראל כלכלה ביטחון בריאות על הכל הכל .
אלמונית
72
תלמיד ישיבה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 163 ש"ח לחודש. לתלמיד ישיבה דמי ביטוח לאומי: 43 ש"ח / חודש ביטוח בריאות: 120 ש"ח / חודש סה"כ תשלום חודשי: 163 ש"ח
הערה
71
החלטתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, לקדם סנקציה נוספת כלפי בחורי ישיבות, ובכללם לבטל מהם את ההטבות המגיעות להם על פי חוק במסגרת הביטוח הלאומי אינה רק צעד משפטי, אלא הכרזה על מלחמה ישירה, שיטתית, מחושבת ומכוונת נגד ציבור שומרי התורה בישראל.
עדינה
70
ביום שבו מדינת ישראל בחרה להעניש ילדים רכים ולהרעיב משפחות רק כי האב לומד תורה נרשמה נקודת שפל מוסרית וחוקתית שלא נראתה כאן מעולם.
דוד שמואל
69
אם ביטוח לאומי יתחיל להיות מותנה בציות למדיניות ממשלתית הרי שמדובר בסוף העיקרון הבסיסי של 'רשת ביטחון לכל אזרח'. היום זה בני ישיבות. מחר מי שיסרב להתחסן או יכתוב פוסט לא מוצא חן.
מאיר אליהו
68
אני כן התגייסתי. אבל אני מתבייש שמדינה שאני משרת בה מענישה את החברים שלי שלומדים תורה. הם לא פחות תורמים ממני רק בדרך אחרת
רוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: