בזמן שההמונים נערכים ועושים דרכם מכל רחבי הארץ אל הציון הקדוש של בי שמעון בר יוחאי בהילולה הקדושה, צוות "כיכר השבת" סייר במתחם הענק של "הכנסת אורחים - קרליבך", שמכין מאות אלפי מנות לקהל המתפללים.
יוני ועופר, השף הראשי וסגנו, מספרים בסיור מרתק במטבח, על ההערכות החסרת תקדים, שלמרות הניסיון הרב שלהם כבר למעלה מעשור, הביקוש והצריכה עולים מדי שנה.
על האש עומדים 58 סירים מבעבעים, כאשר כל סיר מספק 350 מנות. הם מספרים על היערכות ל-140 עד 150 אלף איש שיעברו דרכם. לשאלתנו הם מספרים על התפריט המגוון: שניצלים, המבורגים, קציצות, ירכיים, כבדים ועוד.
במתחם עובדים כ-60 טבחים, כבר מספר ימים בהיערכות ענק לקראת ההילולה. אי אפשר לפספס את השפע והאוכל במתחם לקהל ההמונים. המטבח עצמו מתפרס על 1,500 מטר, ועוד 2 אוהלי האכלה בגודל של 1,500 ו-2,500 מטרים, בשרי וחלבי שיפעלו 28 שעות ברצף. "זכות גדולה" הם מסכמים.
צפו בסיור המרתק.
0 תגובות