ה'קבלה' המפתיעה של אבוטבול

ראש עיריית בית שמש, משה אבוטבול, הפתיע את ידידיו במוצאי כיפור, כשסיפר את שקיבל על עצמו - לפרוש ולהתנתק מקבוצות הנייעס ב'וואטסאפ' להן היה מחובר. הסיבה: "קריאת ההודעות וגם הפעמים שעלי להגיב גוזלות זמן רב שניתן בו להועיל יותר לציבור היקר"

אני פורש. משה אבוטבול (צילום ארכיון: יעקב כהן)

יום הכיפורים, מלבד בקשות הסליחה מבורא עולם ואיש מרעהו, נהגו עם ישראל לקבל קבלות טובות ומעשיות, שיסייעו להם בהתחזקות בשמירת המצוות.

ראש עיריית בית שמש, משה אבוטבול, הפתיע במוצאי כיפור, כשסיפר את שקיבל על עצמו - לפרוש ולהתנתק מקבוצות הנייעס ב'וואטסאפ'.

מדי יום צצים להם קבוצות נייעס חדשות ב'וואטסאפ', בהם החברים מדסקסים על הא ועל דא. ראש עיריית בית שמש, היה מחובר ופעיל בעשרה קבוצות, בהן שטח את הגיגיו והשתתף בדיונים.

בהודעה דרמטית שפרסם אמש בקבוצות, כתב אבוטבול: "אחי ורעי וידידי, אחרי דרשה לוהטת לפני הנעילה, אמר הדרשן שכל אחד יקבל על עצמו משהו כדי לזכות בדין".

"החלטתי", כתב אבוטבול, "להתנתק מכל הקבוצות בוואטסאפ". ויש גם הסבר להחלטה: "קריאת ההודעות וגם הפעמים שעלי להגיב /להתגונן/ להסביר גוזלות זמן רב שניתן בו להועיל יותר לציבור היקר".

"מה גם פעמים נכשלים בלשון הרע, רכילות, ליצנות ועוד מיני איסורים גם בלי כוונה, אז רציתי לעדכן אתכם לפני ההודעה היבשה - 'עזב'", הוסיף אבוטבול.

בהודעתו, הודה אבוטבול לכל החברים איתם חלק זמן לא מבוטל מדי יום. "תודה לכל החברים, היו גם חוויות, ואם פגעתי במישהו הנני לבקש סליחה", כתב ראש העיר.

לסיום, הוסיף ראש עיריית בית שמש: "בהיות שהיו מצרפים אותי לקבוצות בלי לשאול אותי, אז אבקש לא לצרף אותי בבקשה ללא רשות. כמו-כן ניתן בשמחה להשיג אותי במייל, בטלפון, בהודעות כתובות, באישי וגם דרך עוזרי היקרים. מודה לכם על הכל, נפגש בשמחות, אמן".

'וואטסאפ' היא אפליקציה המשמשת כתחליף חינמי לשליחת סמס והודעות כתובות. באפליקציה, אין הגבלה על כמות ההודעות, וניתן לשתף בקלות תמונות וסרטוני וידאו. בנוסף, ניתן לפתוח 'קבוצות', בהן חברים 30 איש המשוחחים יחד ומנהלים דיונים בנושאים משותפים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (9%)

לא (91%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מענין למה בכלל להתחבר ב'וואטסאפ .
נחמן
1
ב"ה הוא שיפץ לנו את כביש 10 (העלות היא עשרות מליונים ויותר..) והוא בדרך לשפץ את כביש 38 שהעלות מליארד ש"ח הוא נלחם כמו אריה ועושה רבות למען העיר תודה
יהודה המשתדל

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין:

לרגל הימים החמים

ימי הקיץ הגיעו ואיתם המזון המקולקל, כיצד זה שחום הוא גורם קילקול וקור שימור? מה ניתן לעשות כדי לשמר את המזון לזמן רב יותר גם בימים חמים וללא מקרר? ומה יכול לגרום למקרר שלכם לעבוד פחות טוב? ההסבר המדעי וטיפים שימושיים (בריאות)

|

תולדותיו של המשקה המריר

מהפך הקפה: כיצד נשק ביולוגי צמחי שמשפר זיכרון דבורים הפך למשקה שמעצב תרבויות, מפיל שליטים, מחבר בין מעמדות, יוצר מרחבים מהפכניים המעוררים התנגדות ממנהיגים דתיים, מחמם את היחסים הבינאישיים שלנו ומשנה את דפוסי החשיבה האנושית | סיפור מסעו של המשקה המריר שכבש את העולם (בריאות)

||
2

יותר מאלף מילים 

הצלם דאג מילס מה"ניו יורק טיימס" הוא הזוכה בשנת 2025 בפרס פוליצר לצילום חדשות | זכייתו הגיעה בעקבות תיעודו הדרמטי של ניסיון ההתנקשות בנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בשנת 2024 (מעניין בעולם)

|

בת 115

אתל קיית'רהם מבריטניה. היא האישה שמחזיקה בתואר האדם המבוגר בעולם, והיא כיום בת 115 | את התואר קיבלה הגברת הבריטית שנולדה ב-1909 בשבוע שעבר, לאחר שקודמתה שהחזיקה בתואר, בת 116 מברזיל מתה ביום רביעי האחרון | זה הסוד שלה לחיים ארוכים (בעולם)

||
6
ש

ממוקד ומעשי

שיטת "שש הנקודות" היא הדרך המהפכנית שמאפשרת לרבנים להצליח בלימודי רבנות במהירות וביעילות | השיטה מציעה כלים מעשיים שמובילים לתוצאות מרשימות – גם למי שמתקשה להוציא תעודת רבנות בדרך המסורתית (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

נחשפו לציבור

מעל 800 הקלטות נדירות של שיחות עם נאצים בכירים שוחררו לציבור | בהקלטות נשמעים בכירים משוחחים בגלוי על פקודת ההשמדה של היטלר וזוועות השואה - ההקלטות וחומרים נדרים נוספים זמינים לציבור (חדשות והיסטוריה)

|

יהדות והיסטוריה

ההמנון הלאומי "התקווה" בנוסח המוכר כיום הוא גרסה מקוצרת לשיר המקורי שהיה ארוך ורווי מסורת | האם אכן 'שם שמים' לא הוזכר בנוסח התקווה? ומי השמיט את השורות הנחוצות מן המנון הלאומי? | "נפש יהודית הומיה" (יהדות והיסטוריה) 

||
2
ש

ברכה בבית

בתרומה של 960 ש"ח תוכלו להאכיל ילדים רעבים ולקבל את הקמיע הקדוש של רבינו הקדוש רבי ישעי'ה מקערעסטיר זי"ע, בהעתק מדויק עליו סמך את ידו מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, ימים ספורים לפני פטירתו | הכניסו ברכה אל תוך בתיכם! (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

ד"ר להשמדה המונית

ביום שבו אנו זוכרים את ששת המיליונים, עולה סיפורו של האיש שהציל מילוני בני אדם ובלי דעת, הניח יסוד להשמדה של העם שלו | ד"ר פריץ הבר, יהודי מומר, חתן פרס נובל, שהמציא גז לחקלאות שהומר לחומר ההרסני בהיסטוריה שלנו | "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ" (מגזין כיכר)

||
6

חירות הנפש

תפיסת ההגנתיות שלנו על עצמנו "בכל מחיר", עלולה לעיתים להוביל אותנו עד כדי הפיכת הדמיון למציאות ולחיות בהכחשת המציאות כפי שהיא נגלית לעיני כל - חוץ מאיתנו | סיפורו של בנימין נוגע בעצב החשוף של הצורך האנושי "להיראות טוב בעיני החברה" - למרות המחירים הכבדים, כאשר לא בכל המקרים העלילה נגמרת באקורד חיובי (מגזין)

||
3
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות