היום יום ה...

האופים שהצילו את העיר ולכבודם נאפה מאפה הקרואסון

לא רבים יודעים אבל את הקרואסון לא המציאו הצרפתים אלא האוסטרים • האגדה מימי המלחמה והמילויים שהתווספו עם השנים • הכל על המאפה הפופולרי והטעים הקְרוּאָסוֹן (מעניין)

ארי טננבוים | כיכר השבת |
אז מי המציא את המאפה האהוב? (צילום: כותב השורות לאחר האכילה)

לרגל יום הקרואסון שחל היום, ה-30 בינואר למניינם, יצאנו לבדוק מה המציא את הקרואסון ועוד כמה עובדות מעניינות עליו.

הייתי מציע לכם לקרוא את הכתבה בנחת על כוס קפה וקרואסון, אבל תעשו מה שאתם רוצים...

קְרוּאָסוֹן הינו מאפה הידוע בעיקר בצרפת שפרושו המילולי: "סהר" – מן חצי עיגול, בדיוק כמו שנראה קרואסון.

חושבים שהצרפתים המציאו את הקרואסון? תרשו לנו להפתיע אתכם. ההגדה מספרת כי מי שהמציא את הקרואסון היו האוסטרים. ומעשה שהיה כך היה: האימפריה הטורקית לחמה באוסטרים והטילו עליהם מצור. כיוון שלא הצליחו להיכנס לעיר בדרכים אלה ואחרות ניסו הטורקים להיכנס דרך מנהרות שחפרו.

אז איזה מילוי אתם הכי אוהבים? ( (צילום: שאטרסטוק))

האופים, שהיו ערים במהלך הלילה על מנת להשגיח על הלחמים בתנורים בתוך המרתפים של המאפיות, שמעו את הקולות מהאדמה ומיהרו לקרוא לצבא שחיסל את הטורקים וגרם לניצחון.

מיני אז, אפו מאפים בצורת חצי סהר, הדומה לסמל האימפריה העות'מאנית. יצוין, כי מדובר באגדה בלבד, כך שאומנם היא הרווחת ביותר בציבור, אך לא ניתן לדעת עד כמה היא אמיתית.

רק לאחר כמאה שנים, ראו הצרפתים את המאפה, נהנו ממנו ואימצו אותם לעצמם.

עד כדי כך הפך המאכל לפופולרי בצרפת שיש שאוכלים אותו כארוחת בוקר עם כל המשפחה. מאפיות רבות בצרפת מתפארות בטיב הקרואסון שלהם הנאפה באותו בוקר עם חומרי הגלם האיכותיים ביותר.

פעם הקרואסון היה מוגש ללא שום תוספת אך עם השנים התחילו לשים בתוכו תוספות כגון בשר או גבינה, שוקולד וממרחים שונים, עד כי רבים הם ואי אפשר לפורטם.

את הקרואסון מכינים כמו שמכינים בצק עלים אלא שאז מוסיפים חמאה ומרדדים אותה מספר פעמים עד להשגת הבצק הרצוי.

אז איך חוגגים כראוי את יום הקרואסון? איך שאתם רוצים. אין מצווה כזאת בתורה ולא באנו אלא להעשיר את הידע שלכם. חוץ מזה – הכל שטויות. תאכל קרואסון או שלא – זה לא באמת משנה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר