שהטוב ביותר ינצח

הקרב על השאלה הבאה: זו כמות השאלות שאתם מפנים אל הצ’אט 

נתונים חדשים מ-OpenAI חושפים תמונה מרתקת וייתכן שאף מפתיעה לגבי קצב השימוש ב-ChatGPT | מסתמן כי הצ'אטבוט הפופולרי מתחזק בקצב מטאורי ומאיים ישירות על מעמדה של גוגל (מעניין)

מימין סם אלטמן מנכ"ל OpenAI | משמאל סונדאר פיצ'אי מנכ"ל גוגל (צילום: By TechCrunch - TechCrunch Disrupt San Francisco 2019 - Day 2, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92008259 By © European Union, 2025, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=146301836)

נתונים חסרי תקדים שפורסמו לאחרונה על ידי OpenAI חושפים תמונה מרתקת ולעתים מפתיעה אודות קצב האימוץ והשימוש בצ'אטבוט הפופולרי שלה, ChatGPT. הנתונים מצביעים על עתיד שבו הענקית הטכנולוגית הזו עשויה לאתגר ישירות את מעמדה של בתחום החיפוש והאינטראקציה הדיגיטלית.

על פי הנתונים שהגיעו מאת Axios ואושרו על ידי דובר OpenAI, רוב פרידלנדר, הצ'אטבוט מקבל כעת לא פחות מ-2.5 מיליארד שאילתות ממשתמשים ברחבי העולם מדי יום. מתוכן, כ-330 מיליון שאילתות מגיעות ממשתמשים בארצות הברית בלבד. בקנה מידה שנתי, מדובר בכמות מדהימה של למעלה מ-912.5 מיליארד בקשות הנשלחות לצ'אטבוט בכל שנה.

המספרים הללו מדגימים את הצמיחה המהירה והמרשימה של מוצר הדגל של OpenAI. כבר בדצמבר האחרון, מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן, ציין כי באותה תקופה נשלחו ל-ChatGPT למעלה ממיליארד שאילתות ביום. כלומר, נפח החיפושים של החברה הוכפל בתוך כשמונה חודשים בלבד. הצמיחה אינה מתבטאת רק בכמות השאילתות; מספר המשתמשים השבועיים של ChatGPT נסק מ-300 מיליון בדצמבר ליותר מ-500 מיליון במרץ.

אף ש-ChatGPT עדיין רחוק מלהשתוות למספרים של גוגל, שמקבלת 5 טריליון שאילתות בשנה (מה שמסתכם בכ-14 מיליארד חיפושים ביום בממוצע), קצב הגידול המטאורי שלו מהווה איום משמעותי על ענקית החיפוש. על רקע זה, דיווחים מצביעים על כך ש-OpenAI מתכוננת להשיק דפדפן אינטרנט מבוסס בינה מלאכותית, אשר יתחרה ישירות בגוגל כרום.

בנוסף, לאחרונה הושק גם ChatGPT Agent, כלי המסוגל לבצע משימות במחשב המשתמש.

כך נראה כי המאבק על נפח החיפושים והאינטראקציה הדיגיטלית רק הולך ומתעצם, ו-OpenAI ממצבת עצמה כשחקן מפתח באבולוציה של הגישה למידע.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין: