החיילים החדשים

מהפכה בעולם הביון: גרמניה שולחת ג’וקים לאסוף מודיעין

גרמניה מובילה מהפכה טכנולוגית צבאית, ומשקיעה בבינה מלאכותית וסטארט-אפים לחידוש ארסנל הלחימה שלה, באמצעות "תיקני סייבורג" בגודל ובצורה של ג’וקים לאיסוף מודיעין קרקעי (מעניין)

תיקני סייבורג בשירות צבא גרמניה (צילום: מסך)

על רקע העלייה בהוצאות הביטחון באירופה בעקבות המלחמה באוקראינה, גרמניה מבצעת מהפכה אסטרטגית וטכנולוגית משמעותית בתחום ההגנה. המדינה, שבעבר התאפיינה בגישה צבאית זהירה, מאמצת כעת חידושים פורצי דרך בקצב חסר תקדים, תוך מינוף סטארט-אפים ובינה מלאכותית () כדי לחדש את ארסנל הלחימה שלה באופן שלא היה כמותו.

ממשלת גרמניה רואה ב-AI ובטכנולוגיות סטארט-אפים מרכיב מפתח בתוכניות ההגנה שלה, ומפחיתה בירוקרטיה כדי לחבר סטארט-אפים ישירות לצמרת הצבא.

אחד החידושים הבולטים ביותר, הנשמע כאילו נלקח מסרט מדע בדיוני, הוא פיתוחם של "תיקני סייבורג". יוזמה זו שייכת לחברת Swarm Biotactics, המייצרת ביו-רובוטים מבוססי חרקים חיים. תיקנים אלה מצוידים ב"תיקים מיניאטוריים" המכילים מצלמות, חיישנים ומודולי תקשורת מאובטחים. ה"תיקים" הללו מאפשרים להם לאסוף נתונים בזמן אמת מאזורי אויב, ובכך מספקים מודיעין יקר ערך.

הביו-רובוטיקה, המבוססת על חרקים חיים, מצוידת גם בגירוי עצבי. תיקנים אלו יכולים להיות מונחים באופן אינדיבידואלי או לפעול באופן אוטונומי בלהקות (סוורמים). המטרה המרכזית מאחורי פיתוח טכנולוגיה זו היא איסוף מודיעין קרקעי משטח האויב, תוך הפחתה משמעותית של הסיכון לחיי אדם של חיילים.

השינוי בגישה הביטחונית של גרמניה משקף תפנית עמוקה. בעקבות ההסתמכות על ערבויות ביטחוניות אמריקאיות וגישה פציפיסטית זהירה לאחר מלחמת העולם השנייה, גרמניה מתכננת כעת כמעט לשלש את תקציב הביטחון הרגיל שלה לכ-162 מיליארד אירו בשנה עד שנת 2029. צעד זה נועד לעמוד ביעד החדש של נאט"ו – הקצאת 3.5% מהתמ"ג לביטחון עד 2029, בקצב מהיר יותר מרוב בעלות בריתה באירופה. חלק ניכר מהכסף יופנה להמצאה מחדש של אופי הלוחמה.

מצב הרוח הציבורי בגרמניה משתנה אף הוא, המדינה רואה גידול משמעותי במספר הבקשות והרעיונות לטכנולוגיות הגנה חדשות. הרחבת המחקר הצבאי יכולה לספק דחיפה כלכלית חשובה לגרמניה, שכלכלתה התכווצה בשנים האחרונות.

גרמניה הייתה בעבר חלוצה בטכנולוגיות צבאיות רבות כמו טילים בליסטיים ומטוסי סילון, וכעת היא שואפת להחזיר לעצמה "עמוד שדרה" צבאי. איכות הכישרונות בגרמניה בתחום ההנדסה גבוהה ביותר, וישנה קיבולת ייצור פנויה, במיוחד בקרב עסקים קטנים ובינוניים המהווים את הבסיס של כלכלת גרמניה. גרמניה מתייצבת כעת בחזית הטכנולוגיה הצבאית ושואפת להיות מובילה באירופה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין: