'משיח נאו': מנורה כעת בהר הבית

המטה המשותף של אירגוני המקדש פנה אל ראש הממשלה נתניהו, בדרישה שיורה לאפשר לחזור ולהציב מנורה במקום המיועד לכך בכיפת הסלע שבהר הבית, ולחדש את הדלקת הנרות במנורה כפי שעשו החשמונאים בשחרור הר הבית. אירגוני המקדש קוראים לנתניהו להורות לכל הגורמים הנוגעים בדבר לאפשר להציב את המנורה במקום ההיכל בהר הבית עוד בחנוכה זה

|
6
| כיכר השבת |
כאן תשב המנורה (איור: ארגוני המקדש)

המטה המשותף של אירגוני המקדש פנה אל ראש הממשלה בנימין נתניהו, באמצעות עורך הדין אביעד ויסולי, במכתב דרישה שיורה לאפשר לחזור ולהציב מנורה במקום המיועד לכך בכיפת הסלע שבהר הבית, ולחדש את הדלקת הנרות במנורה כפי שעשו החשמונאים בשחרור הר הבית.אירגוני המקדש קוראים לנתניהו להורות לכל הגורמים הנוגעים בדבר לאפשר להציב את המנורה במקום ההיכל בהר הבית עוד בימי חג חנוכה זה. ואם לא ניתן – במועד המוקדם ביותר האפשרי.

לדברי אנשי המטה, "45 שנה כבר עברו מאז שבנו אל הר הבית, ושיחררנו אותו מידי הכובשים הרבים, שמאז ימי היוונים והרומאים לטשו עיניהם וידיהם על מקום מקדשנו. למרות זאת מנעה עד כה ממשלת ישראל מיהודים לקיים את מצוות התורה במקום המקדש בהר הבית. העובדה שהשלטון המונע מיהודים לקיים את חובות הדת ומצוות התורה בהר הבית הוא ממשלה של מדינת חוק דמוקרטית, הטוענת לשמירה על זכויות האדם, מעצים את האבסורד הבלתי נתפס הזה".

את הדרישה הם מנמקים בכך, ש"יש חשיבות רבה להצבת המנורה בחג החנוכה. יהיה בכך סגירת מעגל, אות ומופת לשיבת עם ישראל לארצו ולהקמתה של מדינת חוק ריבונית, יהודית ודמוקרטית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל. המנורה אשר תוצב במקום ההיכל לא תפגע בכל זכות של בני עמים אחרים בהר הבית – ההיפך הוא הנכון: המנורה תעיד כי גם ליהודים מובטח חופש הדת בהר הבית, דבר שנשלל מהם שלא כדין במשך 45 שנה האחרונות, בהמשך להדרתם מהר הבית ב – 2000 שנה שקדמו לכך".

ויסולי מזכיר במכתבו לראש הממשלה, כי "בנאומים רבים שנשאת בארץ וברחבי העולם, חזרת ואמרת כי במדינת ישראל מתקיים חופש הדת לבני כל הדתות. בעוד שלגבי נוצרים, מוסלמים ובני דתות אחרות הצהרה זו היא אמת, ביחס ליהודים, ועוד במקום הקדוש ביותר לכל יהודי עלי אדמות – הר הבית – הצהרה זו אינה אמת. בהר הבית אין כיום חופש דת ליהודים כלל ועיקר. הצבת המנורה בהר הבית, במקום ההיכל, תהווה את הצעד הראשון לתיקון עיוות מהותי זה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אולי התרשים לא ברור אבל נראה שהם מעמידים את המנורה במקום הלא נכון?
מיצי
2
הכותרת הזו לא משקפת את המציאות וההלכה. זה לא מופיע בכתבה, ולא נדרש בהלכה. וחבל שהאיור התמונה לא ברורה וגדולה.
ישראל
1
וגם מי שלא מתיר לעלות להר באופן גורף צריך להתיר פה מדין טומאה שהותרה בציבור. בסופו של דבר זו מצווה שמוטלת על הכלל
מאיר
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות