לבני אישרה: נשים תבחרנה דיינים

שרת המשפטים לבני חתמה על תקנות חדשות המחייבות למנות אישה אחת לפחות בכל וועדת משנה של הוועדה לבחירת דיינים "חשוב שקולן של נשות ישראל יישמע באופן ברור" (חדשות)

|
4
| כיכר השבת |
שרת המשפטים ציפי לבני (צילום: פלאש 90)

נשים ימונו לחברות בוועדות המשנה לבחירת דיינים: "מי שלא רצה נשים בגוף הבוחר רבנים, יקבל אותן בוועדות המשנה לבחירת דיינים" כך אמרה היום (חמישי) שרת המשפטים ציפי לבני לאחר חתימתה על תקנות הקובעות כי בכל וועדה משנה לבחירת דניינים תשב לפחות אישה אחת.

לדברי לבני: "נישואין, גירושין, אישות, גיור, עגונות – אלה חלק מהנושאים המשמעותיים שכולנו מושפעים מהם בחיי היום-יום. נושאים אלה מעוצבים במידה רבה על ידי פסיקות של בתי הדין הרבניים".

"השינוי הזה שאותו יזמתי נועד לשלב נשים במוקדי השפעה שנשים הודרו מהם. ראוי וחיוני בעיניי, שבחירת הדיינים שפוסקים בעניינים שכל כך משפיעים על חיינו - חיי אזרחיות ואזרחי ישראל - תעשה גם על ידי נשים".

לבני הוסיפה: "חשוב וחיוני בעיניי שקולן של נשות ישראל יישמע באופן ברור וחזק גם במקומות שנחסמו בפנינו. נכון, הדרך לשוויון מלא לנשים עוד לא הסתיימה, אבל הנה התקדמנו עוד צעד ולא נפסיק להתקדם".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מעניין האם יסכימו שרבנים או דיניים יבחרו רמטכ"ל או ראש ביטחון כל שהוא ??????
נביא
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות