חורף קטלני

הקריסה הגדולה: אלפי משפחות ללא חשמל, ארבעה נהרגו

הסערה הקשה ביותר שפקדה את ישראל בשנים האחרונות: אלפי בני אדם עדיין מנותקים מחשמל. בשבת, נקבע מותם של ארבעה בני אדם כתוצאה מהסופה, ביניהם אף תינוק שביתו עלה באש. הערכות: הנזק לרשויות מהסופה עומד על כ-300 מיליון שקלים (חדשות, בארץ)

|
7
|
(צילומים: פלאש 90)

הרוג רביעי כתוצאה מהסערה החורפית הפוקדת את ישראל: גופותיהם שני גברים אותרו במהלך השבת סמוך לנחל צאלים, בליל שבת, נהרג תינוק בלוד לאחר שביתו עלה באש כתוצאה מקצר חשמלי שאירע בעקבות הסערה. אדם נוסף נהרג בראשון לציון כשנפל מגג ביתו.

במהלך השבת, המשיך לרדת שלג בערי הצפון ובירושלים. שכונות רבות בבירת ישראל העבירו את השבת ללא אספקת חשמל תקינה. גם ביהודה ושומרון ואף בצפת נרשמו תקלות באספקת החשמל. בשעות הלילה של מוצאי השבת, חוברו בתים רבים בצפת שוב לחשמל. ועל פי חברת החשמל, מספר הלקוחות המנותקים בעקבות הסערה, עומד על 19,500

נגמ"שים ודחפורים מסייעים בפינוי הצירים

במאמצי פתיחת הצירים החסומים לקחו חלק מאות כלים, בהם ג'יפים, משאיות, כלי רכב צבאיים, טרקטורים, דחפורים ואף נגמ"שים. בנוסף, במשרד הביטחון נערכו להעברת עשרות טונות של מלח לאיזור ירושלים וצפת בכדי לסייע לפינוי השלג.

מרכז השלטון המקומי העריך באופן ראשוני את נזקי הסופה, ואמד אותם בכ-300 מיליון שקלים. יו"ר מרכז השלטון המקומי הגיע בסוף השבוע להסכמה עם שר האוצר יאיר לפיד, לפיה האוצר יכסה את העלויות המיוחדות שנאלצו הרשויות להוציא בעבור הצלת חיי אדם.

יו"ר מרכז השלטון המקומי שלמה בוחבוט אמר בסוף השבוע כי: "הימים האלה חושפים את מחדל ההיערכות של מדינת ישראל. לא ייתכן כי מדינה שלמה תושבת ללא פתרון וכי לרשויות המקומיות לא יימצאו האמצעים הנדרשים כדי לסייע לאזרחים בשעה זו".

עקב נזקי הסופה, לא יתקיימו הבוקר (ראשון) לימודים במוסדות החינוך בירושלים. במקביל, צוותים של העירייה ייערכו סיורים במוסדות השונים, בכדי לאפשר את חזרת התלמידים ללימודים ביום שני.

בהתאם לתחזית מזג האוויר, צפויה הלילה קרה בצירים וקיימת סכנת החלקה בירושלים. בעיריית ירושלים ביקשו מהאזרחים להמעיט בנסיעות ברכבים פרטיים ולנקוט משנה זהירות בדרכים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אל תגעו במשיחי ובנביאיי אל תרעו ככה זה מי שנוגע בבבת עינו של הקדוש ברוך הוא ונוגס בשכרם של האברכים הממילא נמוך מאוד יוציא מיליארדים על נזקי ''טבע'' לפיד קח מוסר
רונן
2
מחדל של המדינה שעסוקה להשמיץ את האחרים ישלמו על זה ביוקר מ ח ד ל של מ ד י נ ת י ש ר א ל.
מימי
1
משפחה עם 5 ילדים ומכניסת השבת אין לנו חשמל. אין לנו חימום. 103 קרס כבר מזמן . משהו יודע מה עושים ?
פנחס
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות