תוקם ועדת שרים לענייני קבורה

בעקבות דו"ח מבקר המדינה החמור על מצב מקומות הקבורה החמור בארץ, אישרה הממשלה אמש הקמת וועדת שרים מיוחדת לטיפול בבעיה

הממשלה. (פלאש 90)

דו"ח מבקר המדינה החמור שפורסם לאחרונה, בנושא המחסור במקומות הקבורה בארץ, וחמור מכך ברשלנות הרשויות בטיפול בנושא, הביא את הממשלה למנות וועדת שרים מיוחדת שתעסוק בנשוא ותאתר פתרונות שיענו על הבעיה לשנים הבאות.

להחלטה היה שותף השר לשירותי דת יעקב מרגי, שמייד עם כניסתו לתפקיד הצהיר כי הוא רואה בראש יעדיו את הטיפול במצוקת מקומות הקבורה. ייעול כלל מערך הקבורה ופתרון מצוקת מקומות הקבורה הקיימת ברחבי הארץ בכלל, ובגוש דן בפרט.

בהצעת החלטה שקיבלה הממשלה אמש ושהוגשה על ידי ראש הממשלה נתניהו, הוחלט למנות וועדת שרים לענייני קבורה. החלטה זו מהווה צעד חשוב לטיפול בבעיות הקבורה. כאשר בסמכות ועדת השרים לעסוק בכל ענייני קבורה לרבות הקצאות קרקעות לבתי קברות.

בראשות הוועדה יעמוד השר לשירותי דת יעקב מרגי. בוועדה יהיו חברים השר להגנת הסביבה, שר ההסברה והתפוצות, שר המשפטים, שר הרווחה והשירותים החברתיים, ושר התיירות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
במקום הנכון
דני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ:

"אין מקום להכביד על הציבור"

מסתמן: מחירי הארנונה לא יעלו מעבר לעדכון המדד השנתי

ברקע עליית מחירי הארנונה לתושב, משרד הפנים צפוי לפרסם את שיעור העדכון השנתי בארנונה לשנת 2026 | על פי החלטת שר הפנים לא תתאפשר העלאות חריגות במחירי הארנונה, למעט רשויות שנמצאות בתוכניות התייעלות והבראה" (בארץ)

קובי רוזן|

טרור בתשלום

בג"ץ ידון בעתירה נגד החוק לביטול קצבאות למחבלים

בג"ץ קיבל את עתירת ארגון עדאלה נגד החוק לביטול קצבאות למחבלים, והורה לקיים דיון בהרכב מורחב  | 80 הורים שכולים ובני משפחות חטופים ביקשו להצטרף לדיון – אך טרם נענו (חדשות משפט)

כיכר השבת||
1

הרגעים המטלטלים

"תדרוש גאולה", זעקה האלמנה הצעירה בהספד קורע לב

הלווייתו של הלוחם יוסף יהודה חיראק ז"ל, שנפל אתמול ברצועת עזה מירי כוחותנו, שבועות אחרי שהקים את ביתו, התקיימה היום בהר הרצל, בהשתתפות שרי ממשלה וקהל רב | רעייתו ספדה לו: "תדרוש גאולה, אנו לא יכולים יותר" (בארץ)

חזקי שטרן||
1

"בעיצומה של החקירה"

"3 מיליארד שקל נעלמים": כך נראה המאבק בנהגי הדרייברים

רשות המסים בדיון בכנסת: "הגענו למחוללים כולל למי שהמציא את התוכנה" | משרד התחבורה: "נלחמים בתופעה בכל האמצעים" | המשטרה: "נרשמו 177 דוחות ב-4 שנים | היו"ר ביטן: "לשקול להכניס את אובר ולפצות את נהגי המוניות" (בארץ)

נחמן שטרנהרץ||
1

עונה ליאיר גולן

אביה של התינוקת שנרצחה בתגובה מצמררת: "האמת מאחורי"

התגובות לדבריו של יאיר גולן מוקדם יותר היום על המלחמה בעזה אינן פוסקות. אביה של התינוקת שנרצחה באכזריות בפתח ביתה בפיגוע טרור לפני 23 שנה כתב: "מזמין לשיעור היסטורי קצר" (אנשים)

דניאל הרץ||
2

איש העסקים החרדי: "חובה לחקור אובייקטיבית את הטבח"

בסיור ב"תצפית טראמפ" ב"מרכז גוטניק" ביישוב פדואל, אמר איש העסקים החרדי האוסטרלי לראש מועצת השומרון יוסי דגן ולפוליטיקאים נוספים, כי עכשיו הוא "הזמן המושלם לקידום הריבונות ביו"ש - אסור להחמיץ שוב את ההזדמנות עם הממשל האמריקאי" (בארץ)

יוסי נכטיגל|

במעמד קורע לב | צפו

וָאֶרְאֵךְ מִתְבּוֹסֶסֶת בְּדָמָיִךְ | זה השם שניתן לבן שנולד לצאלה גז הי"ד

בשבוע שעבר נרצחה באכזריות סמוך ליישוב ברוכין, צאלה גז הי"ד, כשהייתה בדרכה לחדר לידה, בחסדי שמיים הרופאים הצליחו להציל את הרך הנולד, והיום האב קרא לו שם - בלי שנערך לרך הנולד ברית מילה | תיעוד קורע לב (חדשות בארץ)

קובי אטינגר||
12

"רצחו אותה בדם קר"

בעלה של צאלה גז: "אשה לא צריכה לפחד שירו בה - בדרך ללידה" 

בני משפחתה של צאלה גז הי"ד הגיעו היום לשבת שבעה, בסמוך למקום הפיגוע ליד היישוב ברוכין | חננאל בעלה של צאלה אמר במקום: "רה"מ תפעל שדבר כזה לא יקרה שוב" | כשהוא צועק בכאב: "אשה בהריון לא צריכה לפחד שירו בה בדרך לחדר לידה" (חדשות)

קובי אטינגר||
2
ש

ההשקעה המדוברת

קרקעות חדשות ברחובות ב-199,000 ש"ח בלבד

"השילוב הייחודי של קרבה לבני ברק מצד אחד ולירושלים מצד שני, תשתיות מפותחות וקהילה תומכת, הפך את רחובות לאופציה מובילה בקרב משפחות חרדיות", מסביר אחד מתושבי העיר. "יש כאן שילוב של מגוון קהילות, לצד מוסדות דגל כמו ישיבת 'מאור התלמוד' והישיבה הספרדית 'ישיבה לצעירים'" (נדל"ן)

כיכר בשיתוף צמרות רחובות|מקודם

היום ה-32

עדות נתניהו החלה באיחור בעקבות עיצומים בפרקליטות - ותקוצר בגלל דיון ביטחוני  

עיצומי הפרקליטים המתקיימים בשעה זו הובילו לאיחור בפעולות השוטפות של הנסנגורים ובשל כך עדותו של נתניהו החלה באיחור | בתוך כך, ראש הממשלה עדכן את השופטים כי עליו לסיים את עדותו מוקדם יותר מהתכנון המקורי בגלל דיון ביטחוני (בארץ, משפט)  

דניאל הרץ|

הודף את הביקורת | צפו

נתניהו: "נשתלט על רצועת עזה, עלולים להתקרב לקו האדום"

ראש הממשלה הודף בסרטון "ריאיון" נוסף לדוברו טופז לוק, את הטענות על הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה ומסביר כי אסור להגיע לרעב ברצועה. לדבריו, "אנחנו עומדים להשתלט על כל עזה" | צפו (מלחמה)

יוני גבאי||
6