ב"ב: "רק אם תתלוננו נמגר העבריינות"

בני ברק תפעל לריכוז כל הגורמים הממשלתיים, העירוניים, המשטרתיים והציבוריים למציאת מסגרות שיקום לנוער הנושר (בארץ)

צילום אילוסטרציה: פלאש 90

ועדת הרווחה של עיריית בני-ברק, בראשותו של הרב אברהם פרטוש, חבר מועצת העירייה החליטה בישיבתה, בהשתתפות הרב יעקב אשר, ראש העיר, נציגי אגפי העירייה, משטרה ומומחים, לפעול לריכוז כל הגורמים הממשלתיים, העירוניים, המשטרתיים והציבוריים במוקד סיוע לנוער נושר ולהביא לשיתוף-פעולה מלא בין הקהילה למשטרה ולקציני המבחן לנוער, כדי למצוא מסגרות שיקום לנוער זה.

הרב פרטוש, יו"ר הועדה פתח את ישיבת הועדה בסקירת הבעיות והגורמים להיפלטות נערים ממסגרות בשל אי התאמה או חוסר הסתגלות למסגרת לימודית, כזו או אחרת, והצורך בטיפול בכל נער לפי מורכבות בעייתו. הוא קרא להושיט יד לנערים אלו ולקרבם באהבה ובחיבוק חם, ובכך להציל נפשות רבות בישראל.

הוא הזכיר כי, כיום, הגורמים המטפלים בנערים אלו הם אגפי החינוך והרווחה של העירייה, עמותות כישיבת "ברכת שמואל" בראשות הרב אליעזר לדני והישיבה בהנהלת הרב אלישע שור, מתן, תושיה, קציני מבחן, המשטרה ובתי"ס כ"רזי-לי" המוכנים להשקיע רבות בהפעלת כיתות מיוחדות לילדים המתקשים בלימודיהם, אך בכל אלו לא די, וכדי לקדם את הטיפול יש צורך בתוספת כוח-אדם, הרחבת מסגרת ההשתלמויות, הפעלת יועצים חינוכיים והעמדת אנשי קשר קבועים לתיאום בין הגופים השונים.

הרב אשר הדגיש, כי מדובר בסוגיה חשובה בעבודה העירונית ומושקעים בה מחשבה וזמן רב, אך אין בכך די. הוא מסר על תכנית ועדת שמיד של משרדי ממשלה, שבאחרונה אושרו לה תקציבים כספיים ניכריים, והעירייה מתכוונת להשתלב בה בכל האפשרויות והאמצעים העומדים לרשותה.

אשר ציין לשבח את עבודת המשטרה כאמצעי הרתעה, כדי לאפשר לתושבים לעבור ברחובות בבטחה, ובאחרונה, אכן חל שיפור במצב בתחום זה, ויש צורך בהמשך העמידה על המשמר. הוא הוסיף, כי המשטרה טוענת כל העת, כי בלי הגשת תלונות יש לה קושי רב בעבודתה לגילוי המציקים לעוברי-האורח, ולכן יש לפעול גם בכיוון זה, בנוסף לפעילות החינוכית והחברתית הבונה.

סנ"צ יהודה בר, קצין החקירות במשטרת מרחב דן הדגיש כי ישנה ירידה של כ-30% במספר תיקים שנפתחו בתחום זה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לאחר הפעלת בלשים רבים, ובעיקר, בלשי נוער. הוא הוסיף, כי המשטרה אינה חפצה שקטין שנעצר בגין אלימות יכנס למעצר בתא אחד עם בעלי עבר פלילי, וגם צו הרחקה לא תמיד יעיל, שכן השאלה היא מהי האלטרנטיבה. לדעתו, יש לתת עדיפות למעצר בית, בפיקוח ההורים ובמעקב של המשטרה. הוא קרא לפיתרונות כלל מערכתיים, קהילתיים, אכיפתיים והסברתיים, בהתאם לכל מימד ומימד, וזאת בהתבסס על הסיבות למקרים אלו.

ד"ר משה רפאלוביץ, הוטרינר המחוזי הציע דרך חדשנית לטיפול בנערים כאלו ע"י הפעלתם במסגרות של מרפאות וטרינריות. לדעתו, הנערים משתלבים במסגרות אלו וחשים אחריות ורצינות והם שמחים לישון בשעה מוקדמת ביודעם שלמחרת יש להם תפקיד לסייע ולתרום לחברה.

גב´ ארלט מויאל, מנהלת האגף לשירותים חברתיים של העריייה וגב´ אורלי טרי, מנהלת יחידת קציני ביקור סדיר באגף החינוך הבהירו, כי לא מכבר נסתיימה עבודה נרחבת וממושכת לאיתור הסיבות לבעיות והוגשו רעיונות לפיתרונות, וישנה התקדמות רבה בתחום, בשיתוף גורמים כביטוח-לאומי ובהפעלת עובדים מתאימים למטרת אלו באזורים שונים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות