לֹא תִרְצָח

שישה נפצעו מדקירות ב"מצעד התועבה" בי-ם; הדוקר נעצר

שישה משתתפים ב"מצעד התועבה" בירושלים נדקרו סמוך לבית ראש הממשלה. שניים נפצעו באורח קשה וארבעה נוספים באורח קל. הדוקר, בעל חזות חרדית, נעצר במקום ע"י המשטרה (חדשות, ארץ)

(צילום: עמית קוטלר, ynet)

לֹא תִרְצָח: שישה משתתפים ב"מצעד התועבה" בירושלים נדקרו הערב (חמישי) בעת שהמצעד עבר ברחובות העיר סמוך לבית ראש הממשלה.

החשוד בדקירה, גבר יהודי בעל חזות חרדית, נעצר במקום. שניים מהנפגעים נפצעו באורח קשה, וארבעה נוספים באורח קל.

פרמדיקים העניקו לפצועים טיפול ראשוני בשטח ולאחר מכן הם פונו לבתי החולים שערי צדק והדסה עין כרם בירושלים.

עד ראייה לאירוע סיפר ל-ynet: "ראיתי את הדוקר בלבוש חרדי, לוחמת מג"ב אמרה לו לעזוב את המקום. ראינו אותו עם סכין גדולה, הוא רץ ודקר. שוטרים רצו אליו וריתקו אותו". עדת ראייה נוספת סיפרה כי "ראינו אותו הולך מהר עד שהרחיקו אותו. ואז הוא חזר ורץ עם הסכין".

בשנים האחרונות, בהוראת גדולי ישראל, הוחלט בציבור החרדי להתעלם כליל מהמצעד, לא לעסוק בו ולא להפגין או למחות כנגדו, זאת בכדי למנוע את חשיפת המצעד והמשתתפים בו לציבור החרדי, כך שמדובר במעשה נפשע וחולני של אדם אחד שהחליט על דעת עצמו לפעול ולפגוע במשתפים.

יצוין כי למרות החלטת גדולי ישראל, עשרות בודדות של מפגינים, בעיקר מהזרם הקיצוני במגזר החרדי, הגיעו בשעות האחרונות לשכונת גאולה בירושלים בכדי להפגין נגד המצעד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

54
נא לברר מי זה וללכת להביא לו דברים ובגדים למגרש הרוסים
מ.א
לא למדת גמרא שאל מעשה פנחס היה כמה דברים שלא היו כאן
למדן
אפשר להבין בדיוק למה "כל הכבוד" לו?! גם אם הוא נגד זה למה לרצוח?!!! תאמינו לי זה איסור הרבה יותר חמור בתורה מאשר ללכת למצעד הזה!!!
שרה
53
משוגע
111111
52
פנחס בן אלעזר בן אהרן הכהן
בעילום שם
51
רצח זה דבר מגונה בכל מצב ובכל אופציה אבל מגונה גם לראות ראשי ממשלה ,שרים וחכי"ם תומכים בסטיה "גועל נפש"
ש. חדש
50
במעשה הנפשע שלו גרם להרבה מהחרדים לסוגיהם להתנצל גם על התיעוב של 'הצועדים...' טיפש וחסר אחריות,כך גם כל אלה שמנסים להיות קנאים ללא גבולות, כחרדי,אני מבקש לשים 'קו ההפרדה' בין התיעוב לסיאוב...
איתן
49
אנחנו קוראים למצעד הזה מצעד התועבה, אחד ממליון לוקח את הדברים צעד אחד קדימה ורוצח. סוף מעשה במחשבה תחילה והחכם בעת ההיא ידום.
לדגשכ
48
לתגובה 42 את יהודיה
נהוראי
47
חחחחחח
יוסף
46
מגעילים אותי
יהוה
הדוסים הם האחים שלך אל תשכח
שבי
רוצחים ואנשים ששמחים על הרצח הם לא האחים שלי. הדת יכולה לספק תירוץ לכל מעשה זוועה. בין אם זו היהודית, המוסלמית, הנוצרית או כל אמת שמיימית אחרת.
לא תרצח
בכלל - איך אתה לא מתבייש לחתום בשמו של אלוקים - זה נראה לך מצחיק? חתיכת ליצן.
אוראור
45
עם קבלות והמחדל הגדול של ביהמ"ש והמשטרה שלא לקחו אותו לטיפול פסיכאטרי
מתרשם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: