"מחדל על גבי מחדל"

פעוטה נבדקה במרפאת 'טרם', שוחררה ומתה

הורה של מיה, בת ה-8 חודשים, סבלה מחום גבוהה והוריה פינו אותה לבדיקה אצל רופא המשפחה שנתן לה משחה אך החום לא ירד, היא נלקחה למרפאת טרם, שם שחררו אותה ובלילה היא מתה (בריאות)

(צילום: שאטרסטוק)

הורה של מיה, בת ה-8 חודשים, סבלה מחום גבוהה והוריה פינו אותה לבדיקה אצל רופא המשפחה שנתן לה משחה אך החום לא ירד. היא נלקחה למרפאת טרם, שם שחררו אותה ובלילה היא מתה, כך טוענים הוריה בתביעה שהגישו לבית המשפט ופורסמה הבוקר (שישי) באתר 'חדשות 12.

על פי הדיווח, לפני כעשרה חודשים הגיעה האם רחל עם בתה הקטנה לרופא המשפחה בקופת החולים והתלוננה כי הילדה סובלת מחום גבוה שמסרב לרדת. הרופא נתן לרחל מרשם לקבלת משחה לאדמומיות שהיה לבתה בפנים ושחרר אותה.

אך יומיים לאחר מכן הבחינה האם כי החום מסרב לרדת ובנוסף מיה סובלת מקוצר נשימה. האם המודאגת החליטה לפנות את מיה לסניף 'טרם' בראש העין. לטענת רחל, כפי שעולה מכתב התביעה, בשתי בדיקות דם שערכו לתינוקת במרפאת 'טרם' לא הבינו כי מדובר בדלקת שעלולה שעות אחר כך להביא למותה.

רחל אמרה בשיחה עם 'חדשות 12': "עשו שם איתנו מחדל על גבי מחדל", סיפרה רחל ל"חדשות 12': "הסברתי לרופאה ב'טרם' שהילדה אפתית כבר זמן רב, והיא ירדה 2 קילו בשבוע. עדיין שחררו אותנו הביתה ואמרו לי שמחר היא כבר תרגיש יותר טוב". לדבריה, ב'טרם' שלחו אותה לביתה עם ספריי שאמור להקל על תחושת הילדה.

רחל ובעלה חזרו לביתם ולדבריהם טיפלו בילדה כפי שהוסבר להם ב'טרם'. אך שעות לאחר מכן האם ביקשה לבדוק את שלום בתה, אז נחרדה לגלות כי בתה ללא רוח חיים: "צרחתי את נשמתי. לא הפסקתי לבכות".

האם ביקשה להעביר מסר להורים: "חום של יותר מיומיים, שלא יורד עם תרופות, סביר להניח שיש דלקת. אם הילד אפתי, יש ללכת איתו מיד למיון ולא לעצור במרפאות אחרות באמצע".

מטרם נמסר בתגובה ל'חדשות 12: "התייחסותנו המלאה לטענות תינתן באופן מפורט בבית המשפט. אנו בטוחים שיוכח שלא נפל כל פגם בטיפול שניתן".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
קרה לי אותו דבר בטרם, לפני שבועיים, אחרי כמה ימים הם גילו בעצמם את הטעות.
משה
23
טרם כל הרופאים הסנדלרים עובדים שם לא להגיע לשם ישר למיון
אליהו כרמלה
22
טרם זה ערמה של אנשים שלא הצליחו בחיים ועושים ניסויים על בני אדם. באופן אישי אני מכיר מישהו ששמו לו גבס ולא היה בכלל שבר .. אפשר לעשות ספר מעניין על טרם... השם שלו יהיה "בטרם עת"
טרם
21
אסור לשכוח שהכל גזרה משמים
יהודיה אמיתית
20
השירות והמקצועיות שיש בטרם שוים לת×ת נוכלים שחושבים רק על כסף זה מה שהם.
אורה
19
אך אחרי 4 ימים שהילד קודח והתרוצצנו אצל רופאים שלחו אותנו לטרם ואמרו לנו שם שהוא התייבש. למחרת חזרתי לרופא אחר ובתוך שניות גילה שיש לו חיידק בקיבה.
הדס
18
גם חמותי נפלה בחג והגיעה לטרם ושחררו אותה עם שבר ביד ..... סתם סנדלים אסור להגיע לשם... פיקוח נפש
יוסי
17
אצלנו הבן הקטן נפצע ונעשה קרע בשפה בטרם החליטו לתפור מה שגרם לקרעים גדולים וחמורים יותר(בדיעבד נאמר לנו במיון שקרעים בשפה לא תופרים עור עדין שיקרע יותר)לבת שנפתח הסנטר קיבלנו בטרם מתלמד שתפר אותה בצורה גסה ונוראית השאיר לה צלקת איומה בפנים לכל החיים במקום שפשוט יעזרו לתמימים כמונו וייעצו לנו לברר בא
מלכיאלוביץ
16
זבל של רופאים כולם ערבים שם שהבינו שיותר מרוחים בליאות רופא
אחד דוגרי
15
אמרה לי פעם רופאה בזו הלשון "כשבא לי למות אני הולכת לטרם". אולי הם בסדר לנפילות קלות ושטחיות, אבל מחלה? חום? כל הרופאים שם ערבים מתלמדים. עליהם אתם סומכים עם חיי היקרים לכם? הרשלנות היחידה היא של מי שהולך לשם. עדיף ללכת למיון ו"לבזבז" אולי יותר זמן, ואפילו לבוא לשם לחינם, מאשר סי
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: