"בושה! בושה!"

הפגנות סוערות אחרי הריגת איאד אל-חאלק

"נתניהו יא פחדן, דם ערבי אינו הפקר": מאות אנשים, רובם ערבים, יצאו למחות הערב בירושלים ובתל אביב במחאה על הרג הנער האוטיסט והדרישה לחשוף את תיעוד הירי (בארץ)

מאות בני אדם, רובם ערבים, יצאו הערב (שלישי) להפגין בירושלים וביפו במחאה על הרג הנער הערבי האוטיסט, איאד אל-חאלק.

המפגינים דורשים בין היתר לחשוף את תיעוד הירי בנער על ידי השוטרים. ביפו הפגינו גם נגד כוונת עיריית תל אביב להרוס בית קברות מוסלמי ביפו.

ההפגנה ביפו הפכה סוערת, והמפגינים, המנסים לחקות את מחאת השחורים בארה"ב אחרי רצח ג'ורג' פלויד, אף יידו אבנים לעבר אוטובוס שעבר במקום.

במשטרה עדכנו כי בהפגנה נרשמות הפרות סדר, הכוללות הצתת פחים וצמיגים ברחוב יפת, יידוי אבנים לעבר כלי רכב ולעבר שוטרים. כוחות משטרה רבים נמצאים במקום ופועלים להשבת הסדר.

הפגנה נוספת התקיימה ליד בניין עיריית ירושלים. השוטרים עצרו 6 חשודים שהפרו את הסדר וניסו לחסום את תנועת הרכבת הקלה. הכוחות ממשיכים לפעול על מנת לאפשר את קיומה של המחאה תוך שמירה על הסדר הציבורי.

המפגינים קראו בין היתר "אמיר אוחנה תתפטר, דם איאד אינו הפקר", "נתניהו יא פחדן, דם ערבי אינו הפקר" - ובחיקוי להפגנות בארה"ב, קריאות קצובות של "בושה".

יצוין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהתייחסות להרג הנער כי "מה שקרה עם איאד אלחלאק זו טרגדיה. זה אדם עם מוגבלויות, אוטיזם, שנחשד, אנחנו יודעים שלא בצדק, בהיותו מחבל במקום מאוד רגיש".

השר לביטחון פנים, אמיר אוחנה אמר: "האירוע כולו יתוחקר וילמד ויופקו ממנו לקחים, אני כבר יכול להגיד שתיערך בדיקה מקיפה במשטרה על היחס לבעלי מוגבלויות על זיהוי, על אבחון, על תפקוד, על האופן שבו יש לגשת לנושא הרגיש הזה, ואני כאמור מביע השתתפות עמוקה בצער של משפחת אלחלאק".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
אם היו יורים בחרדי אוטיסט לא היו מפגינים.
רבינו
17
יד קשה תגמור את הסיפור מהר הרבה רימוני גז.
1
16
למפגינים שונאי ישראל !! לטרנספר אותם לעזה/ז״ל!!!
דניאל
15
בושה?!
אין לי שם
14
בתור חרדי הייתי מתחבר איתם רק להגן על האוטיסט החרדי שהוכה סתם ע.י חלאות ארדן ארדוואן יאמחה אסמו אמן. אבל היות שאני מתעב ערבים אז אני מקלל ארדן והערבים יחד פפפווע
ארדן חתיכת כאלב
13
סכנה את הבג"צ להפוך לבד"צ לפני שיהיה מאוחר
יעקב
12
במדינת שמדלאנד?
מתי החרדים יצאו למחאות על הפקרת דמם
11
כן יאבדו כל אויביך ה'
אלי
10
צבועים...למה לא עשו ככה ששוטרים היכו חרדים סתם??? אוהבי ערבים....שונאי ישראל....
קובי
9
כשהרגו את האטיופי גם יצא השמאל להפגין
רפול
8
טרנד חדש
תהילה
7
בושה שיש כאלו אזרחים במדינת ישראל
בני ברק
6
בושה בושה נשמע נוראי בעברית. בא נלך להפגין דם יהודי זה לא הפקר. לפחות בזה יש צדק דם ערבי הפקר!
אילה
5
כנסו בהם שלא ירימו את האף יותר מידי כמו באמריקה. שיחזרו לארצות ערב אם הם רוצים
שחור מאמריקה
4
מוות לערבים
סונה ערבים
3
חולדאי אתה רוצה תחבורה ציבורית בשבת - קבל אינתיפדה שים לב כל פעם שמתעסקים עם השבת מקבלים אינתיפדה במינון שונה- אז אולי נשמור על השבת והיא תשמור עלינו ש ב ת ש ל ו ם
שלוימלה התימני
2
איאד אל חלאק היה אוטיסט - כמו שהמחבל שרצח בדם קר את רונן לוברסקי הי"ד היה אוטיסט - וכמו שהמחבל שרצח בשיא הברבריות את רנה שנרב הי"ד היה אוטיסט - והמבין יבין - באמת!.
אוראור
1
תינוקות אומללים שנשבו!!!!!!!!!!! הרצל הצליחו בגדול לשנות את העם היהודי, רחמנות על היהודים האלו
א

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: