קרב התרגנולים

פולמוס הכפרות: עימות נוקב בין חרדים לחילונים

´אגודת צער בעלי-חיים´ בישראל פתחה בקמפיין אגרסיבי נגד מנהג הכפרות הקדום, והפיקה קליפ המתאר את ה"התעללות" בעופות בעת השחיטה. בעקבות הקמפיין, ערך ´כיכר השבת´ עימות נוקב בין הרב שאול לב, מרצה בכיר בארגון "ערכים" וב"הידברות" ודובר האגודה אלעד אבוהב. בואו להאזין לראיון המלא (בארץ)

כפרות, היום (פלאש 90)

מיוחד ב"כיכר השבת": אחרי ש'אגודת צער בעלי-חיים' בישראל הפיקה קליפ המשחיר את פניהם של מקיימי מנהג הכפרות בעופות כמנהג הקדום מנסים עכשיו באגודה למזער נזקים וטוענים: "אנחנו בכלל לא נגד הציבור החרדי".

עימות רדיופני מיוחד שהתקיים היום בין דובר האגודה אלעד אבוהב לבין הרב שאול לב, מרצה בכיר בארגון "ערכים" ו"הידברות" ששמט למעשה את הקרקע מתחת לרוב הטענות הקבועות נגד הציבור החרדי בנושא פדיון הכפרות.

בראיון המיוחד ניסה דובר האגודה לתקן את הרושם הקשה שעולה מצפייה בקליפ שהופק לצורך הקמפיין ואשר משחיר את פניהם של האוחזים במנהג על לא עוול בכפם.

הרב שאול לב, העמיד את דובר האגודה על אמיתות העובדה ש"צער בעלי חיים" הינו מושג הילכתי עתיק יומין שמבטא את עמדת ההלכה והיהדות בדבר החובה למנוע כל סבל מכלל בעלי החיים.

"על כל הנושאים החשובים לא ראיתי שמתקיים קליפ כזה או אחר, רק על נושא הכפרות ניתן מאמץ מיוחד", מחה הרב לב.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
עולל מושחת מגיל אפס...לא אתה אשם אלא אלו שהולידו אותך...
ברברית
23
הראיון יפה, הרב עונה ומסביר מצויין, רק חבל שהמנחה נותן לאלעד לדבר פי שתים (!!) מהרב. אם לא נותנים יותר לפחות שיהיה אותו דבר! נשמע מהדברים שיש לרב עוד מה להוסיף ועוצרים אותו.
אבי
22
לא הבין שגם מי שעושה כפרות על תרנגול נותן אותו או את תמורתו צדקה. יש להדגיש את הצביעות, היום הם מדברים על מנהג ומחר על עצם השחיטה כמו באירופה, ובנוסף, אם יש לו בעיה עם הכפרות שיביא קליפ על כפרות ולא קליפ על שחיטה כמו הקליפ המדובר ועל זה נאמר היום אומר לו עשה כך ולמחר עשה כך ולמחרתיים לך עבוד עבודה ז
אלי
21
כשבגרמניה בזמנו קמה אגודה נגד צער בעלי חיים, אמר אז אחד מגדולי ישראל שהמרחמים האלה על בעלי החיים עוד ירצחו בני אדם, ולא עברו שנים מועטות והסיוט הפכה למציאות שעל בעלי חיים ריחמו ואת בני האדם רצחו באכזריות מפלצתית... אותו הדבר חוזר כאן במדינת ישראל שמרחמים כביכול על בעלי חיים ועל 'תינוק מורעב' וזה
לופקה
20
תנו לאגודה מיקרופון סוף סוף יש להם במה.
חגי
19
בבני ברק, אין מה לזלזל במה שטוענת ה'אגודת צער בעלי חיים'. המנהג עצמו הוא קדמוני, אולם צריך לבצע אותו בצורה רגישה יותר ולא בצורה ברוטאלית - כפי שראיתי אותו הערב. אני בכל אופן מבצע אותו באמצעות כסף, כפי שנהוג במשפחתי ובבתים רבים.
רוני
18
כיכר השבת אתם מתחזקים מיום ליום כה לחי
יוסי
17
צריך לבטל את עניין השחיטה ובאמת אם כל אחד יתרום כסף במקום לשחוט תרנגול יהיה הרבה יות טוב. ותמיד החרדים חושבים שבאים נגדם. הוא הציג את עניין הכאפרות כי זה הכי מתאים לתקופה הזאת.
אנונימי
16
מה אתה מקשקש בשכל? הוא כל הזמן נותן לרב לדבר ועוצר את האיש מצער בעלי חיים...
ל-15
15
ואגב, על איזה קליפ מדובר אולי תביאו לינק ונראה...
יהודית

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: