הרב דב ליאור על עסקת גלעד שליט: "השפלה לעם ישראל"

רבה של קרית-ארבע חברון, הרב דב ליאור, פרסם הערב נייר עמדה בה הוא מסביר למה על פי ההלכה אין לענות לדרישות החמאס בנושא שחרורו של החייל החטוף גלעד שליט: "צריך לעשות כל מאמץ ולפעול למען שחרורו .. אך לא ע"י פעולות שיש בהם סיכון והשפלה לעם ישראל" (חדשות, בארץ)

במכתב שמפרסם הערב רבה של קרית ארבע-חברון, הרב דב ליאור, הוא קורא לא להיכנע לטרור - בעקבות עסקת שליט. "אין ספק שכניעה לסחטנות של המחבלים, יש בה כדי לסכן בעתיד את אחינו יושבי ארצנו כפי שכבר היה גם בעבר שחלק ניכר מהמחבלים המשוחררים חזרו לסורם וזה סיכון מוחשי לעם היושב בציון"...

עוד אמר הרב: "אי אפשר להציל אחד ולסכן כמעט בוודאות ציבור שלם. למחבלים ישנה מגמה להשפיל את מדינת ישראל וכך מוכח מכל הניהול שלהם עד עצם היום הזה, ומי יודע אם הם לא יהיו מעוניינים לטרפד את כל המהלך וכל מה שנעשה זה רק כדי לפגוע בכבודה של מדינת ישראל. לכן אין מקום לקבל את דרישותיהם".

הרב ליאור מדגיש כי "אין זה אומר שלא צריך לעשות כל מאמץ ולפעול למען שחרורו, כמו לדוגמא לא להחזיק את המחבלים בתנאי "בית מלון" במעצר וכן למנוע כל סיוע לממשל החמאס בעזה, להפעיל הסגר מוחלט ועוד כמה אמצעים שאין כאן המקום לפורטם, אבל לא ע"י פעולות שיש בהם סיכון והשפלה לעם ישראל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
שנזכה כבר לגאולה ולמשיח ומדינה בה הש"ית הוא המלך היחיד והתורה הקדושה היא האמת והדעה היחידה!.
ברכה
אבל במצב כזה עדיף לשחרר אותו מפני שלערבים לא היה קלף מיכוח על ישראל וישראל צריכה לא להיות מתחת לחמאס !!!!!!!
י.ה
15
הינה השפלה לעם ישראל.רבי יקר אני מלאת גאווה שממשלת ישראל היתה אמיצה מספיק כדי לשחרר את גלעד שליט.ממשלת ישראל אינה חוטת בחטא היוהרה.כאשר המצב התבקש ולא חשבו על השפלה,אלא על נפש אחת בישראל שווה עולם ומלואו.רק חוזק ואיתנות כמו ממשלת ישראל ועם ישראל יכולים לשחרר נבלות ולהראות להם שאיננו פוחדים ואם נצטר
zahav
14
...שאין פודין את השבויים ביתר על דמיהן, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם ! שו"ע (יורה דעה סימן רנב סעיף ד)
מר"ן יוסף קארו
13
את העונש שלכם אתם לא תקבלו ממדינת ישראל, את העונש שלכם אתם תקבלו מהקדוש ברוך הוא. אם חשבתם שמחכה לכם פרס בסוף הדרך על מעשיכם הנפשעים אתם טועים. הקב"ה מעניש וזועם בכל יום. הקב"ה לעולם לא יישלח אתכם לגן אדם לאחר שרצחתם את בניו ובנותיו. הוא יישלח אתכם אך ורק לגיהנום!!!
ש'
12
איך הוא נתן אישור לכזה דבר ???
שמעון
יש דברים שהוא פשוט לא מבין בהם.
shaul
בטח אתה מבין יותר טוב.. רק תגיד למה אתה מחשיב את עצמך שאתה מוציא כאלו מילים מהפה
אליש...
לרב אי אפשר לשקר!!!!! הוא יודע גם את מה שמנסים להסתיר ממנו... די לחפש התחכמות... הרב אמר כן...זהו!!!!!!!!!!!!!!!! מה להגיד יותר... אפילו אם יאמר לך על שמאל שהוא ימין תאמין.....
לאה כהן
ולמה נראה לך ששיקרו עליו????????????????????
י.ה
הארורים, שמכח ההסכמים הללו רצחו המחבלים. ובבקשת מחילה הרב עובדיה לא.
אלעד
11
צריך לשחוט להם אחד אחד לעיני המצלמות
מוות למחבלים !!
10
מחליטים עם שכל ,וכן כך אומר שכל של תורה של הרב הגאון דב ליאור, ואיפה הרגש היהודי שלכם לכל המשפחות השכולות ולכבודו של עמ"י אין לכם רחמנות על 35 אנשים שנהרגו בעקבות עסקת טיננבוים
שכל
9
לפי ארגון אלמגור (חפשו בגוגל) 80% מהמחבלים ששוחררו בעבר חזרו לפיגועים !!! רק ב10 שנים אחרונות יותר מ200 יהודים נרצחו ע"י מחבלים ששוחררו בעסקאות !! וגם שנשארו עוד 9000 מחבלים כלואים ,שמחכים להשתחרר ,איך לא ע"י חטיפות !! הספירה לחטיפה הבאה כבר החלה !!!
חיימי
תחשוב טוב יהיה טוב..... ויש בורא לעולם הזה שום סטטיסטיקה שמחבל יחזור ויתאבד או יבצע פיגועים לא תעזור אם ה' יחליט אחרת!!!!! הכל תלוי במעשים שלנו!!!!! תכניסו לראש!!!!ותוציאו את דברי התקשורת!!!!! הכל תלוי ברצון הקב"ה!!!!!!!!!!!!!!!!
לאה כהן
מה אתם חושבים שאלוקים עושה שטיפת מוח לרוצחים אל תרצח ‏ אז זהוא שלא אלוקים נותן לעולם להתנהג בדרך הטבע ובמיקרים נדירים עושה נס אז לצערי ככל הנראה עם שיחרורם של המחבלים חייינו שוב בסכנה גדולה וראינו שכמעט כל מי ששם כבר הצליח לרצוח או לתכנן רצח של יהודי אחד או רבים אז תאמינו לרב ליאור הוא לא סתם מדבר
רן
בע"ה
*דוסית*
8
בעז"ה יהיה טוב.. כל מה שה' עושה זה לטובה!! אנחנו לא מחליטים כלום בעולם הזה הכל ממנו יתברך!!!
ספרדייה גאה!!
7
ם ורוצים שגלעד יחזור במהרה! אבל לא בדרך שיהיו עוד הרבה גלעדים! למה אי אפשר להטיל סגר לסגור את המים ואת החשמל להפציץ בעזה עד שישיבו אותו? למה להתרפס תמיד מול הנבלות האלו??
שיר55
70 זאבים יקומו עלינו?!
תחשבי על זה...
בזמן שחטפו אותו אז היו צריכים לעשות את זה אבל עכשיו זה כבר לא יעזור כי הם יאימו להרוג אותו ולא צריך עוד בלגאן תחשוב על זה!!!!!!!!!!!!!!
י.ה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: