דלג לתוכן הראשי
המחאה יוצאת לרחוב

חרדים וחילונים הפגינו בבית שמש: דורשים מרה"ע להתפטר

בעקבות עימותים חריפים בין משטרה לקיצונים בעיר בית-שמש על שלטי ההפרדה והדרת נשים - נערכה הערב הפגנה בהשתתפות אנשים ונשים מרחבי ישראל. בין מאות המפגינים, נצפו גם עשרות חרדים שקוראים לראש העיר, משה אבוטבול, להתפטר. דיווח חי ממוקד המחאה (חדשות)

שכ
כיכר השבת |
מפגין, הערב בבית-שמש (יעקב לדרמן)

בשיאו של שבוע מטלטל סביב העיר בית שמש, ולאחר עימותים קשים בין כוחות משטרה לתושביה החרדיים של העיר, נערכת הפגנה נגד "הדרת נשים" - בהשתתפות חרדים וחילונים מכל חלקי הארץ.

בשל רגישות הנושא, מאבטחים את העצרת מאות שוטרים. החשש הוא כי בשלב מסוים ההפגנה תתלהט ועימותים יפרצו במקום בין המפגינים לבין קיצונים.

בין מאות המפגינים, נצפו גם עשרות חרדים. הם קוראים לראש העיר, משה אבוטבול, להתפטר מתפקידו בעקבות הסערה הציבורית.

בהפגנה צפויים להשתתף פוליטקאים רבים, בהם יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני, יו"ר מפלגת העבודה ח"כ שלי יחימוביץ' ואחרים.

הבוקר, במהלך כנס שגרירי ישראל בעולם קרא הנשיא פרס להשתתף בהפגנה בבית שמש נגד ההקצנה בבית שמש. "היום הוא יום מבחן שאליו צריך להתגייס העם כולו על מנת להציל את הרוב מציפורניו של מיעוט קטן, חובה זו מוטלת על כולנו", אמר הנשיא.

פרס התייחס לעימותים אתמול בבית שמש: "ראינו אתמול את השוטרים נאבקים למען שוויון זכויות אלמנטרי", אמר פרס, "הם עשו זאת בשליחות המדינה כולה. ההפגנה היום היא מבחן לעם ולא רק לשוטרים. כולנו - דתיים, חילוניים ומסורתיים מוכרחים להגן על דמותה של מדינת ישראל מול מיעוט שמפר את הסולידריות הלאומית ומתבטא בצורה מקוממת".

הנשיא הדגיש כי "אין לאיש בישראל זכות לאיים על ילדה, על אישה או על כל אדם. המתפרעים בבית שמש ומדירי הנשים מהמרחב הציבורי אינם אדוני הארץ, אלא אזרחי המדינה המחוייבים לשמור על החוק".

עוד בבארץ: