לקראת גל מעצרים?

"הצבא גורר אותנו לאירוע": דיון סוער על הגיוס בצמרת המשטרה

דיון סוער בצמרת המשטרה: מפקד מחוז מרכז התנגד לסיוע בלכידת עריקים חרדים | המפכ"ל הכריע: "נעשה מה שבית המשפט אמר" (בארץ)

הפגנה נגד הגיוס | ארכיון (צילום: חיים גולדברג\פלאש90)

הכתב רועי ינובסקי דיווח על דיון סוער שנוהל בצמרת בנוגע למעצר עריקים . לפי הדיווח, מפקד מחוז מרכז אמיר כהן אמר שלא צריך להיענות לדרישות הצבא לסיוע במעצר עריקים: "לא יגידו לנו איך לתעדף משימות".

כזכור, אחרי פסיקת בג"ץ לפיה המשטרה צריכה לסייע לצבא במעצר עריקים חרדים, הצבא הודיע למשטרה כי הוא רוצה לעשות מבצעים יזומים כבר בתחילת יוני - ודורש סיוע באבטחה.

כשהמפכ"ל דני לוי דיבר כל כך בישיבת סגל הפיקוד הבכיר, מפקד מחוז מרכז ניצב אמיר כהן התנגד לדרישת הצבא להעמיד כוחות, וטען: "הצבא גורר אותנו אותנו לתוך אירוע שבו אנחנו מתעסקים בעריקים".

לפי הדיווח, קצינים, ובהם נציגת הייעוץ המשפטי וראש אח"מ ששהו במקום מחו על הדברים. ניצב בועז בלט אמר לכהן כי "אין מקום לאמירות מהסוג הזה". לדבריו, "אתה מייצג פה שוטרים וקצינים".

המפכ"ל הכריע ואמר: "יש פה החלטה של בג"צ. יש חוק דין וסדר - ונעשה מה שבית משפט אמר".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (48%)

לא (52%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
מתחיל להתחנף ליועצת אחרי שבועות שרומזים לו שהוא יפוטר זה ההרגשה
חיים
6
גם בסדום הי' חוק דין וסדר....,
סדום
נשמע שאתה מבין דבר או שניים במעשי סדום.
אורח לרגע
5
יאללה מלחמה בשלטון הציוני
הצדיק ממדינת סדום
4
מאז שפוגעים בישיבות הכל חורג
מאז שפוגעים בישיבות הכל חורג
3
רק תסבירו לי בבקשה למה אני אמורה לשלוח את ילדי להגן בדמם על מדינה אנטישמיית שכזו? למה? מדינה שבה אני וילדי הם אזרחים סוג ד'
אסתר
את לא אזרחית סוג ד'. את אזרחית. ולכן צריכה לקיים את החוק. והחוק קובע שעל כולם לשרת בצה"ל.
ישראל
גם הערבים? אם הם פטורים, גם היהודים פטורים!
נפתלי
גם ערבים הם אזרחים אז למה הם לא מתגייסים ואף אחד לא עוצר אותם ולא באים נגדם בסנקציות . יש גם חילונים שלא מתגייסים ולא עוצרים אותם ולא באים עליהם בסנקציות
פלוני
זה חוקי סדום
11111
2
שוב בג"ץ מתבלבל במהות תפקידו - התפקיד של בית משפט זה ליישב סיכסוכים ולא לקבוע מדיניות !!! שהרי רצון העם מתבטא דרך הקלפי !
ירושלמי
רוב העם רוצה שהחרדים ישרתו בצה"ל, וזה מתבטא יופי בקלפי. הבעיה שאתם מצפצפים על החוק, ואז רוצים שהמשטרה לא תאכוף את החוק.
ישראל
כנראה לא היית פה ב 1998 שבג"ץ ע"פ אג'נדה החליט שדבר שעשו במשך 50 שנה פתאום לא חוקי ועכשיו אתה אומר שמצפצפים על החוק .האם התכוונת לבג"ץ?
מוש
אתם החצר האחורית של החברה
אפרת.
1
בגלל המלחמה נגד עולם התורה, המדינה מפסידה במלחמה נגד חיזבולה!
נפתלי
מתרומם
חסידית

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: