סערת בתי הכנסת

רבני בני ברק זומנו לחקירה | ראש העיר תוקף את בן גביר

עיריית בני ברק יוצאת נגד החלטת רשות האכיפה למקרקעין שתחת השר איתמר בן גביר, לפיה יזומנו לחקירה מספר רבנים חשובים בעיר | בהודעה נאמר: "זהו חציית קו אדום שאין לה תקדים, והתערבות בוטה בחופש הדת והפולחן של תושבי העיר" (חרדים)

בני ברק (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

ברקע סערת פינו בתי הכנסיות ב, היום (שני) יצאה העירייה נגד ההזמנה לחקירה של מספר רבנים חשובים בעיר, ע''י רשות האכיפה למקרקעין שבתוך המשרד לבטחון הפנים תחת השר .

בהודעה נאמר כי "עיריית בני ברק רואה בצעד זה חציית קו אדום שאין לה תקדים, והתערבות בוטה בחופש הדת והפולחן של תושבי העיר".

לדבריהם: "במשך תקופה ארוכה פועלת העירייה בדרכי דיאלוג ושיתוף פעולה מול הרשויות השונות, במטרה להגיע להבנות ולפתרונות מוסכמים בדרכי שלום ובאופן מכבד". ההחלטה ל"קריאה לחקירה של דמות תורנית מובילה בעיצומו של תהליך הידברות מהווה פגיעה חמורה במאמצים אלו, מלהיטה את האווירה ומחבלת באפשרות להגיע לפתרונות מוסכמים".

בעירייה טוענים כי "הרבנים זומנו לחקירה, אך ורק בשל העובדה ששמם מופיע בתואר רב בית הכנסת, זאת בשעה שגם גורמי האכיפה יודעים כי אין לרב עצמו כל קשר או מעורבות בהליכי בנייה, תכנון או רישוי וכי מדובר במהלך כוחני, דרקוני והטלת מורא רק כי יש בידם כוח שלטוני להלך אימים על רבנים בישראל". 

לטענת העירייה ישנה "חוסר שוויון בולט באכיפה ובהתנהלות הרשויות: בעוד שבשום רשות מקומית אחרת לא נהרס מבנה ציבור דתי כמו מסגד או מבנה פולחן אחר, נראה כי דווקא כלפי בתי כנסת ומוסדות תורניים מופעלת יד קשה ובלתי מידתית. השר לבטחון פנים ביקש וגם קיבל לידיו סמכויות רבות בכל הקשור לרשות האכיפה, לא יתכן כי שר שומר תורה ומצוות יתנהל בצורה מבישה כזו בפעילות המשרד שתחת ידו".

ראש העיר חנוך זייברט מסר: "אנו רואים בחומרה את הקריאה לחקירת רבנים ומנהיגי קהילות. זוהי פגיעה לא רק בכבודו של הרב, אלא בציבור שלם המעריך ומכבד את רבניו ומנהיגיו הרוחניים. אנו קוראים לשר לביטחון פנים להתערב מיידית ולהפסיק את המהלך הפסול הזה''.

מ''מ ראש העיר מנחם שפירא אומר: "עיריית בני ברק תמשיך לעמוד על משמר ערכי התורה ולהגן על כבוד התורה - כבודם של רבני העיר שליט''א, תוך המשך חתירה לדיאלוג מכבד ובונה עם כלל הרשויות. ''החכם עיניו בראשו - ומי שמחפש פתרון טוב לכל קונפליקט טוב יעשה אם לא יכבה את האש באמצעות שפיכת בנזין למדורה'' מתריע שפירא".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (41%)

לא (59%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
הגיע כי גם הרבנים יוקיעו הפרות חוק דינא דמלכותא דינא
עצוב לי
תעצו עינים ותדמיינו שהרבנים האלו עצניקים לדעתי יהיה לכם יותר קל לבלוע את זה אולי אפי' תדרבנו את המינהל וד"ל הכל צביעות!!!
לוי
20
יש הרבה מה להגיד על נדל"ן ודינא דמלכותא בעירית בני ברק.
יאר ה' פניו אלינו
19
ממשלת ימין על מלא...כשלון מלא
בן גביר
18
אם העירייה הייתה מטפלת בתלונות שקיבלה מיד כשמתחילים בביצוע העבירה ולא נותנת לה להיבנות ולהימשך לא היו מגיעים למצב הזה......
אלמוני
17
בני ברק מופקרת מתושביה והכל בשם התורה - כמה מבנים בעיר של מוסדות נבנו ומושכרים לביזנס? - נראה כעזה לפני הפלישה וגם כעזה אחרי הפלישה - מבנים מסוכנים - כמה שמקורב יותר לצלחת חרב יותר לציבור - כמה שטח ירוק לילדים בעיר???
עיר - עיירה - שטעטל
16
די להיתממות, בכל הערים החרדיות צצים קראוונים ומבנים לא חוקיים על חשבון שטחים ששייכים לתושבים
מנשה
15
לא מבין, אנחנו בגלות? אם כן אז מדוע לא לציית לחוקי המדינה? כפי שרשום - דינא דמלכותא דינא. אם אנחנו לא בגלות, יש עוד יותר קושייה למה לא מצייתים לחוקי המדינה? אם אנחנו לא בגלות, אז למה לא מקיימים את חוקי המדינה? יוצרים בעיות, ואז מתלוננים על שנאה, ועוד שטויות.
אוריאל
14
זה לא חכמה לראות רק צד אחד של המטבע יש תושבים בבני ברק שנדרסים על ידי מבנים של בהכנ"ס באישור של כאילו בתי דינים בזמן שבית הדין אחר הוציא צוו מניע כדאי שנין יבדקו בעומק בלי התערבות של המאפיה הבני ברקית
י. ע.
13
בושה גדולי ישראל בחקירות אסור לשתוק על זה (ואני נגד אלימות )
תושב בני ברק
נו דמיין שהם עצניקים מאמין שבעצמך תךף להכות אותם כפי שעשיתם לר' אשר ולר' שמואל שמסתמא היו הת"ח של הדור אבל הכל ענין פוליטי רב שלי אל תגע רב שלו תהרוג די לצביעות!!!!
כ/'ג
גם גדולי ישראל פונים לערכאות כשחושבים שגדולי ישראל אחרים גוזלים אותם...
בניה
12
אימלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו..... אין אף אדם חסין מיפני דין המלכות גם לא גדול הדור....................
מאיר
לגדול הדור ולכל רב יש את היראת שמים שלו הוא לא צריך את בן גביר והוא לא אמור להיות כפוף לממשלה כי הוא יודע מה שהוא עושה
ירא שמים
11
רק הבגץ קוביע מה זה תקיפה-כמו דיקטטורה! מה עשו קללו אותו במילים? תקיפה! זרקו עליו טון של בחציפ ? תקיפה! או אצל המשטרע-הסתכלת על שוטר לא נכון? תקיפה! החוק לא חוקי
לוי
10
גדולי ישראל יזומנו לחקירה מזעזע . ואסור שזה יעבור בשקט
תושב ירושלים מזועזע
9
בן גביר הראשון שיגייס חרדים בכח. והוא מתחזק מיום ליום
תזכרו מה אני אומר
8
אתם האחרונים שיכולים לדבר על שימוש מוגזם ולרעה בכוח, על פגיעה בכבוד התורה והרבנים, על טיפול בשחיתות ועבירות.
הלו הלו תשתקו
7
העיקר בן גביר הסתובב בהלויה של הרב מאזוז אתמול כמו גננסטאר
כולו רעש וצלצולים
כתושב בני ברק אני מסכים עם בן גביר!! העסקנים מבלבלים ואומרים לרבנים קטעי דברים מציגים להם מציאות מעוותת, ובשם התורה, כביכול, פוגעים פה ללא רחם בתושבים.
אבי
6
עיריית בני ברק מפחדת שכל הזבל יצוף
יואל
5
אין לחקור את הרבנים אלא את העירייה
יריב
4
מה עם ערך ציות לחוקים? זה לא מתאים לעיריית בני ברק?
ערכים
3
על ראש שפירא יש כמה חבילות של חמאה ...עדיף שלא יצא לשמש ...
גאון גדול
2
פשוט וברור שאסור לגזול שטחים מהציבור הרחב, וזה בכלל לא קשור לשאלת דינא דמלכותא. לימד אותנו החזון איש שמרא דאתרא אחראי לא רק ליורה דעה אלא גם לחושן משפט. יאמרו הרבנים שאסור לגזול שטחי ציבור וכל הקהילה כמובן תציית לפסק דין.
גדליה
1
בסוף, כשקורה אסון, הממשלה אשמה!! לא הרבנים שאסור להעיר להם אף הערה, לא העסקנים שעושים מה שבראש שלהם...
בניה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: