לאחר פסיקת בית הדין לעבודה אתמול (שני), כי השביתה היא פוליטית והוא לא רואה סיבה כלכלית לשביתה ולכן על ההסתדרות להכריז על סיום השביתה, החלה התכתבות בקבוצת וואטספ פנימית של בכירי המגזר העסקי.
על פי ההתכתבות שנחשפה בכאן חדשות, הבכירים זעמו על ארנון בר דוד שלא סיפק את הסחורה והשביתה נחלה כשלון חרוץ, הם החלו לדון בצעדים הבאים שלהם נגד הממשלה.
הדיון החל לאחר שפורסם דבר ביטול השביתה, אשת היח"צ בקבוצה טל אלכסנדרוביץ' שלחה את ההודעה על ביטול השביתה, מי שמיהר לענות לה, הוא עמוס מלכא, לו יש חברת ייעוץ והוא כתב כך: "אם השביתה תסתיים? מה ההישג? ארנון אמר שיש לו כדור אחד באקדח. אם האירוע יסתיים בקול ענות חלושה, הלך עלינו. בתוך שבוע הוא מפטר את גלנט, אחר כך את היועמ"שית. למישהו יש עוד כדור באקדח?
הראל ויזל, יו"ר קבוצת 'פוקס' כתב בקבוצה פתרון שלדעתו יותר יעיל: "לדעתי מה שנכון זה לקיים אירוע רציני, עצום, קבלת שבת עם משפחות החטופים".
עמוס מלכא השיב לו, "הראל, איך זה יביא שינוי בהנהגה שחותרת באופן ברור למסלול הישרדות במקום למסלול ביטחון לאומי?".
חי גאליס, מנכ"ל רשת ביג, דוקא הגן על ויזל ואמר למלכא: "אתה כל הזמן אומר לא, אבל מה כן לעשות?"
גיל אגמון, בעל קבוצת דלק מוטורס, מצא כר נוח את הציבור החרדי, וכתב: "אנחנו לא מעניינים אף אחד בפורום החירום הלאומי, אנחנו בעבורם קבלני השבתה ומממנים. רק סיפור הגיוס יפיל את הממשלה".
עמוס מלכא השיב לו: "צריך להחליט על יעד אסטרטגי. לעניות דעתי זו הפלת הממשלה, כי בלי זה נמשיך להידרדר".
כזכור וכפי שדווח בהרחבה ב'כיכר השבת', שר האוצר סמוטריץ', פנה אמש ליועמ"שית וביקש ממנה להכריז כי השביתה אינה חוקית, ואף הגיש עתירה לבית הדין לעבודה.
במהלך הדיון היום בבית הדין, אמר נציג ההסתדרות, כי למרות שלא נקצב הזמן בהתחלה, השביתה מתוכננת עד לשעה 18:00.
בתשובת בית הדין נכתב כי השביתה צריכה להסתיים עד השעה 14:30, השופט טען, כי "בכל הנוגע לסיווג השביתה בהתאם לפסיקה, האם שביתה כלכלית או שביתה פוליטית, ברי שעסקינן בשביתה פוליטית. די בדברי יו"ר ההסתדרות אשר הבהיר כי הסיבה לפרוץ השביתה היא: "אי אפשר לעמוד מול זעקות ילדינו שנרצחים במנהרות בעזה, זה בלתי מתקבל על הדעת''".
לדברי השופט: "ב"כ ההסתדרות טען שמעורב גם גורם כלכלי. אך לא מצאנו בהכרזה על השביתה איזשהו טיעון כלכלי. הטיעונים של ההסתדרות בפנינו, אודות ההיבט הכלכלי, לא שכנעו באשר לא הובהר הקשר בין הרג חטופים בידי בני עוולה, לבין היבט כלכלי למשק. עוד טענה להיבט סולידרי, מעין שביתת מחאה. בהתאם לפסיקה, אף שביתת מחאה דורשת הודעה מוקדמת. אמנם לא תמיד בת 15 יום, אך יחסי העבודה התקינים מחייבים מתן הודעה מראש".
עוד כתב השופט – "שביתת מחאה, כשמה כן היא והיא נמשכת על פני זמן קצוב בדרך כלל שעה עד שעות ספורות בלבד ולא כפי שנעשה במקרה כאן. נחזור ונציין כי הכרזת השביתה נעשתה ללא הגבלת זמן. רק בראשית הדיון הודיע עו"ד ברטל בשם יו"ר ההסתדרות, באופן רשמי, על קציבת השביתה ליממה אחת כאמור (ולאחר מכן נקצבה השביתה עד לשעה 18:00 היום)".