

האם יחד עם שרידי גופתו של צבי פלדמן הי"ד, גיבור קרב סולטן יעקוב, שהובאו מסוריה לישראל לאחרונה - הובאו גם שרידיו של המרגל הישראלי המפורסם אלי כהן הי"ד?
לפי הדיווח בערוץ אל ערביה הסעודי, התשובה עשויה להיות חיובית והנושא בבדיקה. זאת משום שלצד שרידי גופתו של פלדמן, הובאו גם שרידי גופות נוספות. כך על פי הדיווח. יצויין כי לפי שעה אין אישורים לדיווח מגורמים בישראל ויש לקחתו בערבון מוגבל.
בערוץ הסעודי פורסמו פרטים נוספים על המבצע הדרמטי, שהתנהל בחשאיות מוחלטת. דווח כי שרידי הגופות הוצאו מבית קברות במחנה הפליטים הפלסטיני אל ירמוך בדמשק, וכי רק חמישה אנשים ידעו היכן נקבר החייל במקום הצפוף.
כאמור, במהלך הפעילות נשלפו ארבעה גופות מהמקום וכולן הובאו לישראל. אחת מהן זוהתה במהלך הזמן בוודאות כדופתו של פלדמן. ועל פי הדיווח אחת הגופות נבדקת וישנה אפשרות שזו שייכת לכהן.
כזכור, אלי כהן היה מרגל ישראלי שפעל בסוריה והוצא להורג לאחר שנתפס. נודע כאחד מגדולי המרגלים של ישראל. לוי אשכול, שהיה ראש ממשלת ישראל בעת מלחמת ששת הימים אמר: "מעשיו של אלי כהן חסכו למדינת ישראל חטיבות רבות של חיילים, והמידע שהביא לפני מלחמת ששת הימים היה מידע שלא יסולא בפז, והביא לניצחון הגדול במלחמת ששת הימים".
אלי כהן נקבר בדמשק, ועד היום לא נענו הסורים לבקשה לאפשר הבאתו לקבורה בישראל ומשפחתו טענה כי לא נעשה מספיק כדי להחזיר את גופתו.
מוקדם יותר היום דווח כי הכוח שפעל בעומק סוריה, במרחק של עשרות קילומטרים משטח ישראל, והביא את שרידי גופתו של הלוחם צביקה פלדמן הי"ד, שנפל בקרב הנועז בסולטן יעקוב - פועל בסוריה כבר מספר שנים, עוד מאז שלטונו של אסד.
לפי הכתב הצבאי של גלי צה"ל דורון קדוש, שחשף פרטים נוספים מהמבצע הדרמטי, בחמשת החודשים האחרונים, מאז נפילתו של משטר אסד, חלה פריצת דרך משמעותית בהזדמנות המבצעית להשבת שרידי הגופה.
הכוח שנכנס לשטח שבו נקברה הגופה, לפי הדיווח, עשה זאת באמצעות תחבולה ועם סיפור כיסוי משמעותי. במבצע היה סיכון חיים משמעותי של מי שמוגדרים כ"נכסי מוסד". יחד עם זאת, לא הסתכנו במבצע לוחמים ישראליים.
עוד דווח, מפי גורמים המעורים בפרטים, שבשביל להשיב את הגופה נעשו מהלכים "מסוכנים ומורכבים". בין היתר הייתה התלבטות במהלך המבצע אם לחזור למקום פעם נוספת. לבסוף הוחלט לחזור לבית הקברות.
ב-Ynet צוטטו גורמים המעורים בנושא מספרים כי חוליית הסוכנים של המוסד התקדמה בכל פעם מספר סנטימטרים באדמה, תוך יחסים טובים עם השומרים, וכשאסור להם לחפור. המלאכה הייתה מורכבת ודרשה בין היתר גם הוצאה של שקים החוצה. אחד הגורמים סיפר כי ברגע שראה את הסרבל של פלדמן הרגיש שזהו, הם במקום הנכון. לדבריו, הועבר פתק לראש המוסד שבו נכתב: "מצאנו את הסרבל".
0 תגובות