"אין משמעות"

פרקליט המדינה דוחה את טענת עד המדינה במשפט בניזרי

פרקליט המדינה שי ניצן דוחה את טענות עד המדינה משה סלע שמצהיר בימים אלו כי שיקר במהלך המשפט נגד השר לשעבר בניזרי ואומר: "אולי הוא רוצה להסיר מעליו את סטיגמת ה'מוֹיסר" (משפט)

שלמה בניזרי ושי ניצן (צילום: פלאש 90)

במשך כחודש ימים מרבה עד המדינה משה סלע להתראיין בכלי התקשורת ולטעון כי שיקר במהלך המשפט שהתנהל נגד השר לשעבר הרב שלמה בניזרי, סלע אף עבר בדיקת פוליגרף ונמצא דובר אמת. אך כעת, פרקליט המדינה שי ניצן מצנן את ההתלהבות ואומר כי אין לכל טענותיו שום משמעות.

בראיון ל'מקור ראשון' טוען ניצן: "זה לא המקרה הראשון שזה קורה. סלע קיבל טובת הנאה והבטיח להעיד אמת, וגרסתו במשפט נתמכה בסיועים וראיות שחיזקו את דבריו. שלושה שופטים האמינו לו וקבעו שהוא דובר אמת. אחרי עשר שנים, כשאימת הדין כבר איננה על ראשו, הוא מכריז בתקשורת ששיקר. יכולות להיות לכך סיבות רבות".

לדבריו: "אולי הוא רוצה להסיר מעליו את סטיגמת ה'מוֹיסר' או שהוא רוצה להתפייס עם מי שהעיד נגדו. למה להאמין לו כעת? אין להכרזתו הנוכחית כל משמעות. שמעתי בתקשורת שהשר לשעבר בניזרי התייעץ עם מקורביו והחליט לא להגיש בקשה למשפט חוזר. נדמה לי שזה מדבר בעד עצמו".

בהמשך הראיון התייחס פרקליט המדינה ניצן למשפטו של יו"ר ש"ס השר אריה דרעי במהלך שנות ה-90, כאשר ש"ס יצאה בקמפיין ענק נגד מערכת המשפט וטענה כי הסיבה לניהול המשפט נגדו היא 'רדיפת מזרחיים'. פרקליט המדינה טוען כי מדובר בשטויות ומביא הוכחות לבכירים שאינם בני עדות המזרח שנכנסו לכלא.

לדבריו: "בזמנו, סביב פרשת דרעי, טענו שאנחנו נגד הספרדים. שטויות. הירשזון שנשלח לכלא הוא ספרדי? רמון ספרדי? מביך אותי שאני נאלץ לומר בכלל את הדברים. העמדנו לדין ראש ממשלה מ'קדימה' והגשנו כתבי אישום נגד אחרים שסרחו, מימין ומשמאל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

34
אינה ראיה נגדו:כי הוא אינו מאמין כנראה למערכת ולכן חושב הוא שהצדק לא תעשה עמו בכל אופן.
זיכער
33
ניצן היקר, אין סבה שאפשר לאמין לך ע"פ מעשיך וכ"כ אין לך חזקת כשרות,דברי הבל דברת
דוד
32
את דברי עד המדינה. . אלא מסביר את הסיבה להודאתו על האמת. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ש
31
מה ניתן כבר לצפות ממנו, שיודה על האמת ? הוא סתם שקרן נבזה.
לוי
30
אם משה סלע העיד אמת נגד בניזרי הריהו מויסר ובן אדם שפל. אך אם דבריו הנוכחיים אמת והוא שיקר בעדותו נגד בן ניזרי וגרם להרשעתו ,אזי, כל הקללות הכתובות בתורה תבאנה על ראשו ודינו מסור לשמיים.
גבי
29
אם אחרי המכונת אמת וכל הראיות שי ניצן משקר וטוען שהמשפט הוא משפט אמת אין לי אמון לא בשופטים לא בפרקליטות ולדעתי העם צריך להעניש אותם זה יותר גרוע מסדום ועמורה פרקליט כזה מקומו בבית סהור
דוד אשודו
פה במדינה אסור לשפוט שופטים, כל מי שירצה לשפוט אותם יישב בכלא בעוון.....
י
28
הזוי לראות את השקר קצוץ הרגלים מנסה לדדות על כביים רעועות!! נורא!!!
מציק
27
זבל וצריך לפטר את כל שופטי המדינה שאינם עושים משפט אלא משפח וכן את כל חלאות הפרקליטות שהנם שמאלנים ארורים ודואגים לסלק מהם את כל מי שאינו חושב בצלמם ובדמותם כמו למשל פליאה אלבק, ובמקומם שמים חלאות וזוהמות כמו טליה ששון שאח"כ חוברת לגופים בוגדניים דוגמת הקרן החדשה לישראל וכל מטרתם לקבל כסף ומימון זר
אבי
יש בישראל 2 מדינות ומדינה בתוך מדינה כשהמיעוט שולט בנו ומניסיוני וההיכרות שלי לצערי עם מערכת המשפט,תדע שהעסק מכור מראש ואין משפט הוגן שלא נדבר על צדק. פשוט ביזיון!!!.
משכיל
26
רק לאחרונה הוברר ששי הרשע אישר את תוכנית חוקרים הפרטיים בישיבות, ולא רק זה אלא הרשע הזה גם הוסיף תנאי שיעבירו את החומרים למשטרה ! אתם קולטים באיזה דיקטטור רשע מדובר ?? לא רק שהוא לא מונע ממשרד החינוך לבצע פשעים שלא עושים נגד שום מוסד במדינה, הוא גם מוסיף לזה תנאי שיעבור למשטרה, סיכום, הרשע הזה הוא א
אבי
25
אותו הרבה שנים קרוב לוודאי שישב לחינם.
rcev

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחוק ומשפט :