פיצול תפקיד היועמ"ש

מנדלבליט נגד רפורמת סער: "סכנה לדמוקרטיה הישראלית"

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט תוקף את הפיצול של תפקיד היועמ"ש לשני תפקידים - יועמ"ש ותובע כללי, ואומר כי הפיצול הוא "סכנה לדמוקרטיה הישראלית (משפט)

סער ומנדלבליט (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)

אביחי מנדלבליט, מי שאמור לסיים בקרוב את פקידו כיועץ המשפטי לממשלה, תוקף בחריפות את שר המשפטים גדעון סער ואומר כי הוא חושב שפיצול תפקיד היועמ"ש ליועץ משפטי ותובע כללי הוא לא פחות מ"סכנה לדמוקרטיה הישראלית".

מנדלבליט אמר כי "אני סבור שגישה זו של ניסיון להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה וסמכויותיו, באמתלת סרק של קידום, כביכול, של המשילות, מסוכנת לדמוקרטיה הישראלית. כאמור, בעיני, בלא שלטון חוק יציב ואיתן גם לא תתאפשר משילות".

כזכור, שר המשפטים גדעון סער מקדם את פיצול תפקיד היועמ"ש כמו במדינות רבות, בהן ישנו תובע כללי, וישנו יועץ משפטי לממשלה - בתפקידים נפרדים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
אז בוודאי שכולנו צריכים להיות בעד.
ללא שם
19
אביחי מנדלבליט הוא פקיד. אדם שמונה לתפקיד מסוים ואמור לבצע אותו בשקט. במקום זה הוא עוסק בעיקר בהטפות מוסר וחלוקת ציונים לציבור או נבחריו. הבילבול הזה מדאיג.
לירון
18
אחרי שתיקה ארוכה, כי הוקמה ממשלה לרוחך, ואין את מי לרדוף, להעליל עליו, ולפתור תיקים, נזכרת לנבוח כשהמשרה הכפול שלך עולה לדיון
המגיב
17
מי יפיל את לפיד ??!! אביחי מושחת מנדלבליט? הצחקת אותי
נתנאל
16
תיק 4000 קרס לחלוטין. אביחי מנדלבליט צריך לעמוד לדין ולאחר שהוא יורשע, הוא צריך לשבת בתא ביחד עם הרוצח יגאל עמיר, מכיוון שתוצאת מעשי שניהם היא זהה. רצח הדמוקרטיה.
צחי
15
תודה לך בורא עולם. שהשפל הזה מנדלבליט, יורד מעל הבמה. ויה''ר, שלא יזכה לשבת בעליון, כי אז הוא יתנקם בכול רח''ל
בנימין
14
רבות ממדינות המערב קיים הפיצול. אם בישראל היה פיצול התפקידים, נתניהו גם היה עומד לדין בפרשת הצוללות
ללא שם
13
יגאל עמיר חשב שהוא עושה לטובת עם ישראל. מנדלבליט ידע שהוא עושה לרעת עם ישראל. שניהם הצביעו בנט
דביר
12
לא הבנתי למה לא מבטלים את התפקיד המיותר הזה. עוד אוכל חינם שנהנה על חשבון משלם המיסים.
אני
11
עכשיו הבנתי לאן הוא נעלם
.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחוק ומשפט :