זהירות! שטח מסוכן!

מדוע נגן על ילדינו מפני תקשורת בזמן מלחמה?

בימים אלו התקשורת מלאה בסרטוני אימה ודיווחים מרגעי התופת. תפקידנו כהורים למנוע מהילדים חשיפה למראות אלו. כאן תקבלו את ההסברים לכך ואת הדרכים ליישם זאת (מלחמה, תקשורת, הורות).

טובה אור | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

בעידן הדיגיטלי של היום, ילדים נחשפים יותר ויותר למציאות הקשה של העולם באמצעות מדיה וסרטונים. במיוחד בתקופה כמו התקופה הנוכחית סרטוני אימה מרגעי התופת רצים בתקשורת. אמנם, אצלנו- המגזר החרדי- ברוך ה' ילדים צורכים פחות מדיה וסרטונים, אך לצערנו גם אצלנו התופעה קיימת.

שימו לב הורים: תפקידכם לשמור על תמימותם ורווחתם הנפשית של הילדים הוא לא פחות קריטי משמירה על ביטחונם הפיזי.

בכדי להסביר את תפקיד ההורים, ראשית יש להבין את גודל השפעת התקשורת בזמן מלחמה על ילדים. אולי ההסברים מיותרים כי גם אנחנו המבוגרים מרגישים את ההשפעה הקשה של הסרטונים והמראות על נפשנו, וניתן ללמוד מכך קל וחומר על נפשם הרכה של הילדים, אך בכל אופן אפרט את ההשפעות ההרסניות רחבות ההיקף:

מצוקה פסיכולוגית: ילדים מושפעים מאוד, ותמונות גרפיות וסרטונים מאזורי עימות יכולים להוביל למצוקה פסיכולוגית קשה. עדות לאלימות, הרס וסבל על המסך עלולה לגרום לחרדה, סיוטים וטראומה מתמשכת.

חוסר רגישות: חשיפה חוזרת לתוכן תקשורתי אלים או מטריד עלולה לגרום לחוסר רגישות של ילדים לחומרת המלחמה ולהשלכותיה. עם הזמן, זה עלול להוביל לירידה ביכולת האמפתיה ולראייה מעוותת של קונפליקט.

השפעות התנהגותיות: ילדים מחקים לעתים קרובות התנהגויות שהם רואים בתקשורת, כולל תוקפנות ואלימות. חשיפה לתוכן כזה עלולה להוביל להתנהגות בלתי הולמת ומזיקה בחיים האמיתיים.

התפתחות לקויה: חשיפה מוגזמת למדיה גרפית עלולה לשבש את ההתפתחות הקוגניטיבית והרגשית של הילד: עלולה להפריע ביכולתם להתמקד, לחשוב בביקורתיות ולפתח תגובות רגשיות בריאות.

אם ההשפעות ההרסניות האלה עדיין לא מספיקות הוספתי עוד כמה טיעונים מדוע הורים חייבים לפעול ומהן היתרונות של צמצום חשיפה לתכנים קשים:

שמירה על הילדות: הילדות היא שלב יקר וחולף בחיים. הגנה על ילדים מפני המציאות העגומה של המלחמה מאפשרת להם ליהנות מתמימותם ומבטיחה את יכולתם לחוות את הפלא של השמחה והתמימות המאפיינים את גילם.

בלילות האחרונים אני מסתכלת על ילדיי הנמים בשלווה ומודה לה' על המתנה הזו (אני לא מאזור הדרום). זה לא מובן מאליו בימים אלו וחבל שאנשים הזוכים להיות כעת במקומות מוגנים יחסית, בכל אופן גוזלים מהילדים את הילדות- את השמחה והתמימות באמצעות תמונות וסרטוני אימה.

שמירה על רווחה רגשית: הגנה על ילדים מפני תוכן מדיה עשויה לתרום לרווחתם הרגשית. זה עוזר להם לפתח מנגנוני התמודדות בריאים וחוסן מול מצוקה.

טיפוח אמפתיה: על ידי הגבלת החשיפה לתקשורת אלימה ומציקה, ההורים יכולים לעודד אמפתיה וחמלה אצל ילדיהם. ילדים אמפתיים נוטים להפוך למבוגרים אכפתיים, אחראיים, תורמים לסביבה ואנשי שלום.

כולנו השתכנענו שצריך להגן על הילדים מצריכת תקשורת בעת מלחמה, אך כיצד נעשה זאת?

ראשית, מומלץ למנוע מילדים צריכת מדיה טוטאלית בכל עת וודאי במצב כזה. אך אם זה לא מתאפשר מסיבה מנטלית או אחרת, טלו כמה טיפים חשובים לצמצום החשיפה לתכנים מזיקים בזמן מלחמה:

הגדירו גבולות ברורים: קבעו כללים מוגדרים היטב לגבי סוגי תוכן המדיה המתאימים לגיל ולרמת הבשלות של ילדכם. הנחיות אלו יסייעו להבטיח שילדיכם ייחשפו לתוכן המתאים להתפתחותם.

פקחו ודונו: כאשר ילדים אכן עוסקים בתקשורת (לרב בגילים הבוגרים יותר), ההורים צריכים לפקח על הצפייה שלהם וליזום דיונים פתוחים על מה שהם ראו. עודדו את הילדים לשאול שאלות, להביע את רגשותיהם ולספק הקשר ופרספקטיבה רחבה והגיונית.

השתמש בבקרת הורים וסינון אינטרנטי: מכשירים ושירותי סטרימינג רבים מציעים תכונות בקרת הורים. הורים יכולים להשתמש בכלים אלה כדי להגביל את הגישה לתוכן שאינו הולם גיל. מומלץ גם להשתמש באינטרנט עם סינון החוסם בין היתר גם מראות קשים.

הראו מודל להתנהגות מדיה אחראית: הורים צריכים להוות דוגמא לצריכת מדיה אחראית. הראו לילדים שגם אתם סלקטיביים לגבי המדיה שאתם צורכים, מסננים לעצמכם ושולטים בדחף לראות כל סרטון, גם אם הוא קשה ומזיק.

שנזכה לימים טובים יותר עם מראות טובים יותר!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר