הפרשה המזעזעת

סערה בדיון הרצח: אמו של הנער התפרצה על החשודות - "מה אתן בוכות?"

בית משפט השלום בירושלים האריך את מעצרם של שבעת החשודים במעורבות ברצח הצעיר בניהו רזי ז"ל, לקראת הגשת כתבי אישום חמורים נגדם. הדיון הסוער לווה בעימותים קשים ובזעקות של בני משפחת המנוח לעבר החשודים | במהלך הדיון חשף נציג המשטרה הודעות מפלילות וטען כי שתי הצעירות שהיו בדירה היו "המוח" מאחורי הרצח האכזרי, והן אלו שהזמינו את התקיפה הקטלנית. במקביל, חומר החקירה מגלה ניסיונות לשדל קטינה לקחת על עצמה את האשמה, וכן מעורבות של קצינת שב"ס בחשד לסיוע לאחד החשודים בזמן שהיה בבריחה (אקטואלי)

בניהו רזי

מהומה רבת עוצמה נרשמה הבוקר (שלישי) בבית משפט השלום בירושלים, במהלך הדיון בהגשת הצהרת תובע נגד שבעה חשודים במעורבות ברצח האכזרי של הצעיר בניהו רזי ז"ל. בית המשפט הורה על הארכת מעצרם של כל המעורבים – ארבעה קטינים ושלוש בגירות – עד ליום שישי הקרוב, מועד שבו צפויה הפרקליטות להגיש נגדם כתבי אישום רשמיים.

עם כניסת החשודים לאולם הדיונים, התפרצו בני משפחת רזי לעברם בצעקות קשות. אימו של המנוח הטיחה בחשודים קריאות זעם, ואף פנתה לחשודות ואמרה: "מה אתן בוכות? רצחתן את הבן שלי!". הדיון הראשון התמקד בארבעת הקטינים תושבי אזור ירושלים, ולאחריו נערך הדיון בעניינן של שלוש החשודות הבגירות.

הרצח בדירת האירוח בנחלאות

פרשת הרצח התרחשה בחודש שעבר בדירת אירוח בשכונת נחלאות בירושלים. רזי ז"ל, תושב גבעת זאב בן 19, שהה בדירה יחד עם חברו ושתי צעירות. על פי נתוני החקירה והחשד המרכזי, אימו של אחד החשודים תיווכה בין הצעירות בדירה לבין חבורת נערים שהוזעקו למקום.

אותם נערים הגיעו לדירה ותקפו באכזריות את רזי ואת חברו, תקיפה שבה מצא רזי את מותו בעוד חברו נפצע מדקירות. כידוע, החשוד המרכזי בפרשה, קטין בן 17, נעצר לאחר מצוד מורט עצבים שנמשך שבועיים וחצי, כאשר נתפס במנהרת הראל בדרכו לירושלים.

"הוא מת היום" - ראיות מפלילות

במהלך הדיון הציגה ראיות דרמטיות, ובהן הודעות טקסט המעידות על כוונה מוקדמת ותכנון מוקדם לפגוע במנוח. בין היתר נחשפה הודעה ששלחה אחת החשודות לחברתה שבה נכתב "הוא מת היום", לצד הודעות מאיימות שנשלחו ישירות לרזי.

נציג המשטרה הבהיר באולם כי מדובר ברצח אכזרי ומתועד, והדגיש כי אף על פי שהצעירות לא ביצעו פיזית את הדקירות, הן היו "המוח" שעמד מאחורי האירוע והזמין את הרצח. כאמור, החשודות צפו באירוע בזמן אמת באמצעות שיחת וידאו ואף דרבנו את המבצעים להחריף את האלימות.

החשוד במעצרו (צילום: דוברות המשטרה)

מחקירת המשטרה עולה עוד כי לאחר האירוע ניסו שתי החשודות לשדל אחות קטינה של אחד החשודים לקחת על עצמה את האחריות למעשה ולהודעות המפלילות, תוך הבטחה כי תיענש בקלות בשל גילה הצעיר – אך הקטינה סירבה לשתף פעולה.

בנוסף, בפרשה נעצרה קצינת שב"ס בחשד לשיבוש חקירה והפרת אמונים, לאחר שלפי החשד ניהלה קשר עם אסיר שהוא אחיו של החשוד המרכזי, וסייעה לחשוד להסתתר בזמן שהיה בבריחה מהמשטרה.

טענת הגנה עצמית נדחתה

החשוד המרכזי בתיק, קטין בן 17 שנעצר בכניסה לירושלים, טען בחקירתו כי פעל מתוך הגנה עצמית במהלך קטטה. ואולם, במשטרה דוחים את גרסתו ורואים בה טענה שאינה עולה בקנה אחד עם ממצאי החקירה והראיות בשטח.

עורכי הדין עידן גמליאלי ועופר ארליך שמייצגים מטעם הסנגוריה הציבורית את אחד מהקטינים מסרו: "מדובר באירוע טרגי. הקטין הביע צער עמוק על האירוע לטענתו אין לו קשר ישיר לגרימת מותו של בניהו". כאמור, בית המשפט הורה על הארכת מעצרם של כל החשודים עד ליום שישי, מועד שבו צפויה הפרקליטות להגיש כתבי אישום רשמיים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (78%)

לא (22%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד במשטרה :