"סירוב לתפקיד - פגיעה בהגר"ע"

שבוע למהפך בש"ס: "עדיין לא ברור מה ישי החליט"

חילופי ההנהגה בש"ס: בתחילת השבוע הבא צפוי יו"ר ש"ס לשעבר ח"כ אלי ישי להודיע למרן הגר"ע יוסף על החלטתו האם לקחת את תפקיד יו"ר רשת החינוך של ש"ס. מקורביו של אלי ישי: "עדיין לא ברור מה הוא החליט, זה קשה לו אחרי 14 שנה כיושב ראש התנועה להפוך באחת לחבר כנסת מן המניין" (פוליטי)

אלי ישי, היום (צילום: ישי כהן)

בתחילת השבוע הבא, צפוי יו"ר ש"ס לשעבר אלי ישי להגיש את החלטתו למרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף, ולהכריז על הכרעתו האם הוא נוטל את התפקיד שהוטל עליו לאחר חלופת התפקידים שערך מנהיגה הרוחני של התנועה.

כזכור, לפני כשבוע התכנסה מועצת חכמי התורה לישיבה מיוחדת, בה הוחלט למנות את אריה דרעי ליו"ר תנועת ש"ס, במקומו של אלי ישי, כאשר ישי ימונה ליו"ר מעיין החינוך התורני ו'אל המעיין'.

ישי, שלמרבה ההפתעה, לא נענה במיידי להחלטת מועצת חכמי התורה, ביקש עשרה ימים בכדי לבחון את ההצעה ואת המשך דרכו. מאז - עבר שבוע, ובתחילת השבוע הבא ישי צפוי להגיע למעונו של מרן הגר"ע יוסף ולהגיש את החלטתו.

טרם ברור האם ישי יקבל עליו את ההחלטה או שמא יבקש שלא לכהן בתפקיד, אולם ההערכה היא שישי לא יודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים.

יצויין, כי בשבוע האחרון נעלם ח"כ ישי מעיני המצלמות ויצא לחופשה במלון בירושלים, כאשר הוא ממעט לצאת לאירועים.

מקורביו של ישי אומרים היום ל'כיכר השבת': "עדיין לא ברור מה הוא החליט, הוא עדיין לא משלים עם המצב, זה קשה לו, אחרי 14 שנה כיושב ראש התנועה להפוך באחת לחבר כנסת מן המניין".

קראו עוד:

גורם ברחוב הקבלן 45 אמר ל'כיכר השבת': "במידה ואלי ישי לא ייקח את התפקיד - זה יפגע במרן מאור ישראל, קשה לראות את אלי עושה צעד שכזה".

יצויין, כי במידה וישי יקבל עליו את התפקיד, הוא יהיה אחראי על רשת מעיין החינוך התורנית בה לומדים כיום כ-30 אלף תלמידים ותלמידות.

ישי צפוי להיכנס ל'מיטה לא בריאה', וזאת לאחר שבחודשים האחרונים מתנהלת בדיקה מעמיקה סביב חלוקת השעות ברשת החינוך. בנוסף, המנכ"ל הרב יואב בן צור צפוי לפרוש מתפקידו בתקופה הקרובה.

צפו: יו"ר ש"ס בראיון סוער ובלעדי ל'כיכר השבת'.

בתוך כך, פעילי התנועה מנסים ביממה האחרונה להרגיע את הרוחות, וזאת בשל הדברים התקיפים שאמר אתמול (רביעי) יו"ר ש"ס אריה דרעי ל'כיכר השבת'.

דרעי אמר במהלך הראיון: "אם אני אתקל ואני יודע מי עושה כזה דבר, (דברים נגד אלי ישי) והוא נחשב למקורבים שלי, אני אוקיע אותו ואוציא אותו מחוץ למחנה. הדברים האלה מאוסים, אין להם מקום במחננו. אני זועק נגד זה. ואני אומר לכל אלה שחושבים כביכול שהם עושים את זה בשבילי, לא מדבשך ולא מעוקצך".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
דיייייייייייייי..שאלה ואלה ילכו לעזאזל.כל מי שמצער את מרן הראשל שליטא...כבר אמרתי ש... הצהרות מרן מרן מרן מפי אלי ישי.זה מס שפתיים שבו היה מוכיח אחרים.אבל כשזה נוגע אליו מתעורר אצלו החיידקים המפדליק שטמון בו.ולכן מכאן קריאות ...החיבה ..מאת אנשי הבית הלא יהודי...כלפיו...חחחחחחח. איתם
מלך מלך
10
מי ששמר על התנועה הקדושה שס כזאת תקופה, מגיע לו יחס ראוי ומכובד יותר, ואל תשכח שהוא הלך לשם כדי לשרת אותך, לא אף אחד אחר, יא, חצוף!!! אצנון ימחק שכמוך!!!!!
דוד מירושלים 1
9
אלי , חולים עילך הנהגת את התנועה הקדושה של מרן שליט"א כ- 14 שנים, אל תדאג סוף הכבוד לבא, ככתוב בחז"ל כל הבורח מן הכבוד הכבוד רודף אחריו, השם ישמרך, עלה והצלח!
דוד מירושלים 1

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: