ביום שלישי יחלו שיחות המשא ומתן

לאחר שלוש שנים של נתק בין ישראל והפלסטינים, השיחות בין הצדדים יחלו בשבוע הבא, ביום שלישי, בוושינגטון. ביום ראשון תדון הממשלה במחוות לפלסטינים ובחוק המחייב עריכת משאל עם על כל הסדר שיושג ובו יועבר שטחים מריבונות ישראל לידי הפלסטינים (חדשות, מדיני)

1תגובות
נתניהו בבקו"ם, הבוקר (צילום: פלאש 90)

לאחר שלוש שנים של נתק בין ישראל והפלסטינים, השיחות בין הצדדים יחלו בשבוע הבא, ביום שלישי, בוושינגטון, כך אישרו היום (חמישי) גורמים מדיניים בכירים.

לפי הסיכום, ביום שלישי ייפגשו בוושינגטון שרת המשפטים ציפי לבני ושליח ראש הממשלה יצחק מולכו עם ראש צוות המו"מ הפלסטיני סאיב עריקאת. רק האמריקנים יהיו אלו שידווחו על ההתקדמות בשיחות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר הבוקר בבקו"ם, והתייחס למשא ומתן. "לרקוד טנגו אתה צריך שניים ובמזרח התיכון אתה צריך שלושה", אמר ראש הממשלה. "אני מקווה שתהיה דבקות במטרה להשיג שלום שאנו יכולים להגן עליו".

ביום ראשון תדון הממשלה במתווה המחוות לפלסטינים, במסגרתן ישוחררו אסירים וכן בחוק משאל העם שיחייב את אישורם של רוב אזרחי ישראל על כל הסכם שיושג ובו יועברו שטחים מריבונות ישראל לידי הפלסטינים. הצעת החוק צפויה לעלות ביום רביעי הבא לאישור בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

השר סילבן שלום, נפגש הבוקר עם ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, בהשקת אזור תעשייה משותף ביריחו ואמר כי "אנחנו מקווים שהשיחות בין ישראל לפלסטינים בוושינגטון יחלו בשבוע הבא, ככל הנראה ביום שלישי. המגמה היא חידוש השיחות בשלישי. אנחנו רוצים ומעוניינים להתקדם במשא ומתן ובמקביל לחזות בשיפור הכלכלה הפלסטינית".

לדברי שלום, הוא לא צופה כי הפלסטינים לא יגיעו לשיחות. "הדבר יהווה סטירת לחי לאמריקאים, ואני חושב שהוא גם לא ייקרה. תמיד כאשר מתחילים תהליך ישנם קשיים של הרגע האחרון", אמר השר שלום.

סילבן שלום התייחס לשחרור 82 אסירים פלסטינים וציין כי מדובר בנושא כואב אך לדבריו שחרורם אינו אחד מהתנאים המוקדמים של הסדר הקבע. שלום אמר כי ההחלטה על שחרור האסירים יובא בפני הממשלה.

באשר לסוגיית הקפאת הבנייה, טען שלום כי היא נדחתה על-ידי ישראל. השר שלום צין כי עבדאללה מלך ירדן עבד מאחורי הקלעים למען חידוש המשא ומתן.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אחרי הניצחון שיש לדרעי ברבנות תתכונן בנט שלב הבא אתה מחוץ לממשלה
יודע עניין

עוד בפוליטי מדיני:

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
7

"נגד אלמנות צה"ל"

במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת) 

||
7

"נזק של מאות אלפי שקלים"

בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)

||
5

בעקבות פרסומים ב-2020

על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)

||
9

השגריר דנון:

השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)

|
ש

ממוקד ומעשי

שיטת "שש הנקודות" היא הדרך המהפכנית שמאפשרת לרבנים להצליח בלימודי רבנות במהירות וביעילות | השיטה מציעה כלים מעשיים שמובילים לתוצאות מרשימות – גם למי שמתקשה להוציא תעודת רבנות בדרך המסורתית (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

המשטרה תפתח בחקירה?

מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)

||
3

הודיע על מותם של שלושה

נשיא ארה"ב טען הלילה כי שלושה חטופים נוספים מתו בשבי חמאס: "יש 21 חטופים בחיים - לפני שבוע זה היה 24, אבל עכשיו רק 21 מהם בחיים" | מטה משפחות: "דורשים מהממשלה: אם יש מידע שהוסתר מאיתנו, העבירו לנו אותו במידי" | גל הירש הבהיר: "24 מוגדרים חיים, והמשפחות מעודכנות בכל מידע שברשותנו" (ארץ)

||
8

המגעים להשבת החטופים

ראשי מערכת הביטחון יצאו במתקפה על התנהלותה של קטאר, בכל הנוגע לקידום עסקת החטופים |  זמיר: "קטר מפעילה לחצים נגדיים במגעים לעסקה, לעומת ההצעה המצרית" | בר: "צריך ללחוץ את ארה"ב שתלחץ עליה לפעול נגד חמאס" | סביבת ראש המוסד: "קטאר עשתה שינוי משמעותי" (מדיני)

|

העדכון יומי | היישר מהקריה

ראש הממשלה נתניהו, שיגר מוקדם יותר היישר מהקריה בתל אביב עדכון בנוגע למצב הביטחוני  | על התקיפות בתימן: "יש לי עיקרון פשוט: "עיניים תחת עין ושיניים תחת שן. מי שתוקף אותנו, אנחנו תוקפים אותו שבעתיים" | על החטופים: אני אומר לחמאס, אנחנו נקרע לכם את הצורה אם הם לא יחזרו" (פוליטי)

||
23

נגיוד העניינים נחשף

היועצת המשפטית לממשלה, ועד התביעה במשפט נתניהו, הסתירו לכאורה את ניגוד העניינים שהיה ביניהם מצוות ההגנה ומבית המשפט, למרות שהמידע היה חייב להיות גלוי | לפני כניסתה של היועמ"שית לתפקידה הציגה מיארה אתה הקשר החלקי עם אשל, אך בהסדר ניגוד העניינים העניין הושמט (משפט) 

||
3
ש

סעו בחינם, חסכו בגדול

החל מה-25 באפריל 2025, הרפורמה בתחבורה הציבורית מביאה חיסכון משמעותי לוותיקים ולתושבי ירושלים, בני ברק ועוד • קבלו את כל הפרטים מבית רב קו אונליין שיהפכו את הנסיעות שלכם לקלות וזולות יותר! (תחבורה)

אסף מגידו|מקודם

שדה תעופה בנגב, והבינה המלאכותית

אחרי שהציל את הקואליציה, רה"מ נתניהו הודיע לסגן השר אלמוג כהן על סמכויותיו בתפקידו במשרד רה"מ | על פי ההודעה, כהן יהיה אחראי על קידום שדה תעופה בנגב, הרשות לפיתוח כלכלי בישובים דרוזיים, נציג רה״מ לטיפול בנפגעי מסיבת הנובה, מעבר צה״ל לנגב, ובנוסף יוזמן לדיונים הנוגעים לענייני בינה מלאכותית (פוליטי)

||
3

ה"אח" של לפיד

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיש לרשם המפלגות את המסמכים הנדרשים לרישום מפלגה פוליטית חדשה | המפלגה, הנושאת את השם "בנט 2026" נושאת בדגלה את גיוס כלל אזרחי ישראל ל"נטל הביטחוני, האזרחי והכלכלי" (חדשות, פוליטי) 

||
20
ש

18 שנות ותק

עם שיטת הלימוד המהפכנית, הליווי האישי הצמוד וההכנה המעמיקה – מרכז מ.ל.מ מבטיח לך הצלחה במבחני הדיינות, הטוען הרבני והרבנות, כפי שמעידים אלפי בוגרים מרוצים! (חרדים)

בשיתוף מ.ל.מ|מקודם|
1

"מסרב למסור את הקוד"

למרות החקירה שנפתחה והניסיונות שנעשו, במח"ש לא הצליחו לפרוץ לטלפון האישי של חנמאל דורפמן - ראש לשכתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | כזכור בית המשפט התיר לחדור לנייד האישי שלו (חדשות)

||
2

"ברוך הבא לירושלים"

ראש הממשלה נפגש עם נשיא אקוודור נובואה בלשכתו בירושלים | נתניהו לנשיא: ״מעריכים את החלטתכם להקים מרכז חדשנות בירושלים; נחזק את הידידות בינינו בתחומי חקלאות, מים, הגנה וביטחון״ (מדיני)

||
2

בעוד סרטון שו"ת | צפו

ראש הממשלה פתח גם היום "לייב" וענה לשאלות דוברו טופז לוק. בין היתר הסביר כי היה זה הרמטכ"ל שהמליץ על הרחבת המלחמה וטען כי הצבא לא צריך עכשיו ועדת חקירה אלא להצטייד בנשק | צפו (פוליטי)

||
10

"תפסיקו להתבטל"

ברקע המלחמה והקורונה שלפניה, ובזמן שכל העולם מתמודד עם עליות מחירים משמעותיות, ישראל שהייתה יקרה עוד קודם לכן - סובלת יותר | בשל כך החליט יו"ר ועדת הכספים גפני, להקים בןועדות הכספים והכלכלה צוות משותף להתמודדות עם יוקר המחייה ועליות המחירים (חדשות)

||
5
ש

בהזדמנות!

"השילוב הייחודי של קרבה לבני ברק מצד אחד ולירושלים מצד שני, תשתיות מפותחות וקהילה תומכת, הפך את רחובות לאופציה מובילה בקרב משפחות חרדיות", מסביר אחד מתושבי העיר. "יש כאן שילוב של מגוון קהילות, לצד מוסדות דגל כמו ישיבת 'מאור התלמוד' והישיבה הספרדית 'ישיבה לצעירים'" (נדל"ן)

כיכר בשיתוף צמרות רחובות|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות