הזווית החרדית

שנת 2017, שנת בחירות? // ישי כהן

האם חקירותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו יובילו אותנו לבחירות בשנה הקרובה? וגם, מה חושבים וכיצד נערכים ראשי המפלגות החרדיות לאפשרות של הקדמת הבחירות? (פרשנות)

נתניהו, בסיור בחירות (צילום: אדי ישראל / Flash90)

"מה שאנחנו משיגים עם שבעה מנדטים - לא נשיג בממשלה אחרת גם עם עשרה מנדטים", כך אמר לי יותר מפעם אחת יו"ר ש"ס השר אריה דרעי. אמר וצדק. כעת הוא יושב בצד ועוקב בדריכות רבה אחר פרשיות נתניהו, ומבין כי המצב מסתבך ולא מן הנמנע שאנחנו לקראת שנת בחירות.

ריח בחירות

כל מי שמסתובב בימים אלו במסדרונות הכנסת מריח את ריח הבחירות. מרגישים את זה באוויר. נראה כי כדור השלג יצא לדרך, השאלה איפה הוא יעצור - אם בכלל.

אם מסכמים את הדיווחים של כתבי המשטרה והמשפט, נראה כי ככל הנראה יוגש לפחות כתב אישום אחד על הפרת אמונים בפרשת 1000. אם אכן יוגש כתב אישום, קשה לראות מצב בו נתניהו ממשיך לכהן בתפקידו כראש הממשלה ובמקביל מתיישב על ספסל הנאשמים בבית המשפט.

מה שמוביל למסקנה - נתניהו לא יעמוד בלחץ הציבורי וייאלץ להתפטר מתפקידו. מתי זה יקרה? אי אפשר לדעת. המשטרה תסיים את עבודתה בתוך שבועות ותעביר את מסקנותיה לידי היועץ המשפטי לממשלה שיכריע האם יש מקום להגשת כתב אישום.

אביחי מנדבליט יכול לדחות את ההכרעה במשך שבועות וחודשים. אבל אם אכן תתקבל החלטה להגיש כתב אישום, לא ירחק היום שנתניהו יאלץ להיפרד מהבית בבלפור. כך מעריכים כמעט כלל הגורמים במשכן הכנסת.

שידור חוזר? נתניהו מודיע על בחירות 2015 (אלי מנדלבאום-ynet)

ועדיין, צריך להדגיש, כי בעולם בו אנו חיים, הכל יכול לקרות. ייתכן כי לבסוף יכריע היועץ המשפטי לממשלה שלא להגיש כתב אישום, או לחילופין שיוגש כתב אישום, ונתניהו יהדק את החגורה לכס ראש הממשלה. אך בדרך הטבע נראה כי התהליך מוביל לבחירות.

"ריח בחירות נודף בכנסת בכל פינה. כמו נבלת חתול שנדרס בכביש ומחלקת התברואה טרם הגיעה לפנותו", אמר לי אתמול הפרשן הבכיר יעקב ריבלין, וסיכם זאת טוב מכולם.

דרעי לא רוצה בחירות

במהלך ישיבת סיעת ש"ס הסגורה, שאל אתמול סגן השר איציק כהן: "הולכים לבחירות? נערכים?". דרעי לא אהב את השאלה, בלשון המעטה, והשיב לו כי הוא מעודכן כמו כולם דרך התקשורת. היה ניתן לראות את חוסר הנוחות של דרעי לשמוע את המילה "בחירות".

לא סתם דרעי לא אוהב את המילה "בחירות". הימים האלו הם הימים הכי טובים שהיו לו מאז חזרתו למפלגה. הוא מכהן כשר הפנים, נחשב לאחד הבכירים בממשלה והקרובים לראש הממשלה, נהנה משטח אוהד, "משקם" את המפלגה - כהגדרתו. משיג ומקבל כמעט כל שמבקש - מלבד סמכויות השבת שנתניהו עדיין לא הבין שדרעי באמת רוצה אותן - אז למה לו בחירות עכשיו?

לא רוצה בחירות. אריה דרעי (יונתן זינדל, פלאש 90)

דמיינו לרגע שהולכים לבחירות: דרעי ייאלץ לזנוח את מנעמי השלטון והפעילות ולהיגרר שוב למלחמה על הציבור הספרדי. הניצחון הגדול של ש"ס בבחירות האחרונות והתבוסה הקשה שספג אלי ישי, לא ימנעו ממנו לשוב ולהתמודד, לנסות ולעבור שוב את אחוז החסימה.

'כסא רחמים' מחזקת את כוחה בליכוד

אפרופו אלי ישי. גורמים בליכוד מספרים שתלמידי ובוגרי ישיבת 'כסא רחמים' התפקדו בהמוניהם לליכוד. למעלה מאלף מתפקדים. יש גרסאות שמדברות על מספר כפול. החיבור בין הישיבה לליכוד גדול, היה ניתן לראות זאת בהילולה השנתית. בכירי הליכוד ובראשם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הגיעו להשתתף ולדבר בשבחי הישיבה והעומד בראשה.

האם מדובר בשינוי קו אסטרטגי שבו החליטו ב'כסא רחמים' לעבור מהקמת מפלגה עצמאית להשתלבות במפלגת השלטון? ימים יגידו. אגב, הגאון רבי מאיר מזוז התבטא לאחרונה כי אלי ישי הוא זה שיכריע האם להתמודד שוב וכיצד, שמצידו חוזר ומצהיר בכל במה אפשרית שיתמודד שוב.

יתמודד בליכוד? אלי ישי (צילום: פלאש 90)

בסביבתו של אלי ישי אומרים כי הוא לא מתכוון להתמודד במסגרת 'הליכוד', אלא ימשיך עם מפלגת 'יחד'. אך הישיבה בבני ברק שהתחילה עם אלי ישי, המשיכה עם הימין דרך ברוך מרזל ואיתמר בן גביר, עוצרת כעת בתחנת הליכוד.

ליצמן וגפני בטוחים שנתניהו ישרוד

'יהדות התורה' היא אולי המפלגה היחידה שלא רואה בחירות בטווח הנראה לעין. השר יעקב ליצמן - שנח בימים אלו ומחלים משפעת שתקפה אותו - ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני, מזלזלים באותם שטוענים כי אנחנו הולכים לשנת בחירות.

נראה יותר שהשניים חוששים מבחירות ומדחיקים את הנושא. הם לועגים לאלו הפוגשים אותם ושואלים 'הולכים לבחירות?', אבל מקורביהם מספרים שהאמת היא אחרת. שלכאורה צריכים להיערך במהירות לבחירות.

כמו אצל דרעי, גם הם מבינים שיצטרכו נס גדול בכדי לקבל, בממשלה אחרת, את מה שהם מקבלים בממשלת נתניהו הנוכחית, ולכן מדחיקים את המחשבות - שרצות שוב ושוב - על כך שצריכים להיערך לבחירות. אגב, גם להם לא חסרות מלחמות פנימיות החל מהחלוקה הפנים מפלגתית, דרך מי הסיעה הגדולה ועד 'הפלג הירושלמי'.

טוען שלא הולכים לבחירות. יעקב ליצמן (יונתן זינדל, פלאש 90)

אגב, בניגוד לש"ס והבית היהודי שהכריזו כי אם נתניהו יאלץ לפרוש הולכים לבחירות ולא לממשלה חלופית, בסיעה האשכנזית-חרדית הקולות לא נחרצים בנושא.

לפיד יתיישב על כס ראש הממשלה?

ולשאלה הגדולה: מי יהיה ראש הממשלה אחרי עידן בנימין נתניהו?

נפתלי בנט רואה עצמו המנהיג הבא שיצעיד את הימין לשלטון. לצדו, רשימה ארוכה, מיולי אדלשטיין וגדעון סער ועד לגלעד ארדן וישראל כץ.

יתכן מאוד שקרב הירושה יזיק לימין, יחלק את הקולות בין המפלגות הקיימות ואלו שיצוצו עם הכרזת הבחירות, ומי שיהנה מהמצב החדש הוא יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד, שעל פי הסקרים עד כה יהפוך למפלגה הגדולה בישראל, ובכלל כמי שהציבור הישראלי רואה בו כאיש הראוי ביותר לכהן כראש ממשלה אחרי בנימין נתניהו.

הציבור החרדי צריך להיערך למצב בו יאיר לפיד - המעודן - יהפוך לראש הממשלה הבא. אולי כדאי שיעקב ליצמן יפסיק להצהיר שלא ישב בממשלה בראשות לפיד.

ירכיב את הממשלה? יאיר לפיד (צילום: בן קלמר, פלאש 90)

במידה ולפיד יקים ממשלה, ייתכן שתנועת ש"ס תקבל הוראה ממועצת החכמים "להשפיע מבפנים" ולהיכנס לממשלת לפיד, לעומת חבריה מ'יהדות התורה' שיישארו בחוץ ואולי אף יתקפו אותה על המהלך. אלו יהיו ימים בהם דרעי יזדקק יותר מכל לביטאון יומי, שיידע להשיב מלחמה משלו למאמרים הצפויים נגד ש"ס בשלל ביטאוני 'יהדות התורה'.

החרדים, יכולים להיתלות בתקווה אחת: שדמות ביטחונית, כגבי אשכנזי או אף משה יעלון, ייכנס לזירה הפוליטית במפלגה שבגוש המרכז-שמאל, וכך הקולות הנודדים החונים כעת ב'יש עתיד' ינטשו אותו לטובת כוכב חדש-ישן שימעיט מכוחו של יאיר לפיד. כך או כך, נראה כי אין מנוס מכך שלפיד יכהן כציר מרכזי בממשלה הבאה.

משפט סיום

אומנם החרדים בטוחים שבחירות מוקדמות זה כמעט אסון, מבחינתם. אבל לפחות מהלך אחד חיובי ונחוץ יצא מכך. רשימת ש"ס לכנסת הבאה תשתנה דרמטית. לא עוד מושב זקנים וקדנציה שנמשכת 20 שנה.

אולי הגיע הזמן לקרוא לאריאל אטיאס?

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
בטח לא בשנת 2017 אני גם מוכן להתערב, שלא יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה. מי שמוכן להתערב שישאיר הודעה
אבי
10
העיר לא מתפקדת, שיטפל בזה, אחרי זה שיערך לבחירות ארציות
חיים כהן
9
חחח איזה חיוך דבילי אילו רק ידע מה הולך להיות איתו היה מוריד את החיוך מפניו
יוני
8
את אריאל אטייס תשאירו בחלון ראווה !!! בקשר למועצה בירושלים יש מועמדים חזקים אבל אריה מעדיף להשאיר את המצב על 4 נציגים !!! בקשר לבחירות נתניהו ימשיך ויסיים את תפקיד ראש הממשלה עד סוף הקדנציה שלו . וברור לחלוטין שירוץ לעוד קדנציה ! כי הוא לא מתכוון לפספס את הנשיא הנבחר טראפ ב8 השנים הבאות ! בעני
שסניק
7
רק אטיאס יושיע את ש"ס מהמצב שלה. איש מיוחד שכואב לכולם למה הוא עזב. חבל חבל. דמיינו את אטיאס שר הדתות, מה היה קורה פה?
אחד שיודע
6
נגד נתניהו . אני לא רואה אישום אני רואה אדפ אידיוט ומושחת שהציבור יצביע לו שוב כי אין מישהו אחר ליצמן וגפני צודקים !! משבר המנהיגות חריף מאי פעם (אגב זה כולל את החרדים שאין להם מנהיג .. ראו הפלג החסידים הספרדים ןהנסיונות המאד מעושים לעשות "שלום") הרבנים הראשיים זה מראה חרדית של נתניהו מה נשאר? י
james
5
אלי ישי ימשיך להתמודד ושוב ליפול. הקב"ה עם האמת
אריה דרעי
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עכשוווווווווווווווווו
3
ואיציק כהן אחד הסגנים היותר טובים.. ממש מצליח שם באוצר!!
היצ'קוק
2
רק נזקים. אפס הישגים.
חג
1
חתום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני:

יעמוד במבחן בג"צ?

ליברמן מכריז: נפסול זכות הצבעה לכנסת למי שלא יתגייס, יהודים וערבים 

יו"ר 'ישראל ביתנו' ח"כ ליברמן מצהיר כי התנאי המרכזי שלו לישיבה בכל ממשלה שתקום יהיה חוק גיוס שווה לכולם ומי שלא יתגייס - ישלל ממנו זכות ההצבעה, יהודים וערבים כאחד | הריאיון המלא, במוצ"ש ב'כיכר השבת' (פוליטי)

ישי כהן|

החרדים יעוררו משבר נוסף?

נחשף: חוק המס החדש צפוי להביא לפגיעה קשה בחרדים

חוק חדש שמקודם בימים אלו בקואליציה, צפוי להביא לפגיעה קשה ביותר של כ-80% בתקציבי עמותת חרדיות, סיוע לאברכים ושימור בתי כנסת | החוק מקודם על ידי חכי"ם במפלגת השלטון, במטרה לחתוך דרסטית את תקציב עמותת השמאל ובין הייתר צפוי לפגוע בעמותת הציבור החרדי (חרדים)

חזקי שטרן||
5

"בונים חיים-של רוח ומעש"

פעם השנייה מאז המלחמה: הרצוג ונשיא גרמניה סיירו בבארי

בפעם השנייה מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', נשיא המדינה ונשיא גרמניה ביקרו בקיבוץ בארי | הרצוג: "אנחנו יודעים שאנחנו בונים חיים- של רוח ומעש, ומי שבונה אותם זה הקיבוץ" | נשיא גרמניה: "מה שראינו אז לא ימחק מזיכרוננו לעולם" (מדיני)

יוני גבאי|

להבריח את הקיצונים 

"שינוי שיטת הפריימריז" | התכנון הדרמטי של מפלגת הליכוד

בימים האחרונים נערכים במפלגת הליכוד לקראת הבחירות לפריימריז של המפלגה, בצל חילוקי בדעות הקשיים סביב סוגיית גיוס החרדים | במפגלה שוקלים לשנות את מיקום המחוזות שישובצו ברשימת הליכוד | הסיבה חשש מבריחת מצביעים פוטנציאליים סביב רשימת קיצוניים (פוליטי)

יוני גבאי|

רה"מ והרצוג היום, גנץ מחר

"המדינה הכי חשובה באירופה" - הנשיא הרצוג וראש הממשלה נתניהו, נפגשו עם נשיא גרמניה 

ראש הממשלה ונשיא המדינה נפגשו היום עם נשיא גרמניה שהגיע לביקור בישראל | נתניהו שיבח את ההזדמנות להעמיק קשרים עם "המדינה הכי החשובה באירופה" | הרצוג: "אני גאה להעניק לך היום את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל -על עשרות שנים של אומץ מוסרי | מחר ייפגש גנץ עם הנשיא הגרמני (מדיני)

ארי כהן|

"מאבק משמעותי ביוקר המחיה"

בקרוב: הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון, בניהול חשבון 

מליאת הכנסת אישרה את הצעת 'חוק הבנקאות', שקובעת כי לראשונה בישראל - תתקיים תחרות על מאגר הפיקדונות | על פי ההצעה: "הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון בפתיחת חשבון עובר ושב, והאזרח יוכל להפקיד את כספו בכל בנק בו ירצה גם אם חשבונו לא מתנהל באותו הבנק" (כנסת)

ארי כהן||
1

העדכון היומי | צפו

נתניהו: "בלי הלחץ של חיילי צה”ל – שום דבר לא היה קורה"

ראש הממשלה נתניהו ממשיך לפרסם את העדכון היומי בסרטון אותו הוא צילם בלשכתו | על השיחה עם החייל ששוחרר: זהו בוקר מאוד מרגש | החמאס נדב את עידן אלכסנר כי הוא מרגיש את הלחץ של חיילי צה"ל (פוליטי)

יוני גבאי||
2

השיחה המרגשת

עידן אלכנסדר לנתניהו: "זה שיגעון; אני חלש אבל נחזור למה שהיינו לפני"

ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם עידן אלכסנדר ששוחרר משבי החמאס: ״כל עם ישראל מאושר. אנו מוקירים את הסיוע האמריקני, ומעריכים מאוד את חיילי צה”ל שמוכנים לפעול בכל דרך, אם שאר החטופים האחרים לא ישוחררו״

יאיר טוקר|

"האדם לא צפוי"

אמסלם נגד טראמפ: "קם כל בוקר על צד אחר, מבלבל את כל העולם"

ברקע ההסכם הישיר מול חמאס ללא תיאום ישראלי וההבנות עם החות'ים, תקף השר דודי אמסלם את התנהלותו של נשיא ארצות הברית טראמפ. בריאיון לכאן רשת ב אמר: "יש לנו עסק עם נשיא שקם בבוקר עם א' ובערב מחליט ב' אח"כ ג' ועושה ד'" (מדיני)

יוני גבאי||
14

"זכותו, אבל"

קרובת החטוף התייחסה לשחרור אלכסנדר, כך הגיב רוטמן | צפו

בועדת חוקה של הכנסת, השמיעה הבוקר בת דודתה של החטופה שנרצחה בשבי ביקורת על הממשלה, ברקע שחרורו של עידן אלכסנדר | "מי ששחרר זו לא מדינת ישראל אלא נשיא ארצות הברית", קבעה. רוטמן השיב לה: "מי שרוצה לקחת את פועלה של המדינה ושל החיילים האמיצים ולזרוק הצידה - זכותו" (בכנסת)

יוני גבאי||
2

"ארה"ב לא עושה מה שצריך"

נתניהו לראשי המפלגות: המו"מ יתקיים "רק לפי מתווה וויטקוף"

ראש הממשלה טען היום בישיבת ראשי הקואליציה כי המשא ומתן לשחרור החטופים יתקיים רק לפי מתווה וויטקוף | לדבריו: "לא יינתנו ערבויות, והסכמה לסיום המלחמה תתממש רק אם חמאס יתפרק מנשקו" (מדיני)

יוסי נכטיגל|
ש

האש עשתה עבודה יסודית, המים וקצף הכיבוי לא השאירו זכר מרכושם

משפחה בת 12 נפשות מנווה יעקב איבדה באחת כל כל רכושה וקנייניה, כשהבית עלה בלהבות • "כמעט הכל נשרף ומה שלא נשרף, ניזוק מהמים וקצף הכיבוי. נשארנו בלי כלום" • המרא דאתרא של 'נווה יעקב מרכז' הגרי"י זילברמן, יוצא בקריאה נרגשת לסייע למשפחה שהיא בבחינת 'בתר עניא אזלא עניותא' (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

בניגוד לעמדת נתניהו

החוק לקיומה של ממשלת החילופים - "יבוטל מהכנסת הבאה"

הכנסת אישרה סופית כי החל מהכנסת הבאה, יבוטל הסדר ממשלת החילופים | את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת רביבו, רייטן וקארין אלהרר | 84 חברי כנסת תמכו בהצעה, והיא עברה ללא מתנגדים או נמנעים (כנסת)

יוני כץ|

שחרור עידן אלכסנדר | התגובות

נתניהו: "זה רגע מרגש מאוד - עידן חזר הביתה בזכות הלחץ הצבאי"

במערכת הפוליטית הגיבו בהתרגשות לשחרורו של עידן אלכסנדר | נתניהו: "זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ" | ‏שר הביטחון: "אנחנו מחויבים לפעול בכל דרך עד שכל החטופים, ישובו ארצה | סמוטריץ': ""ברוך שובך, עידן!" (חדשות)

ארי כהן||
6

בניגוד לעמדת סולברג

בג"צ ביטל את עמדת הממשלה וקבע: "מינוי הנציב יהיה בהליך תחרותי"

בניגוד לעמדת הממשלה, בית המשפט העליון החליט כי ההליך למינוי נציב שירות המדינה יהיה בהליך תחרותי | השופט עמית: "מנגנון מינוי תחרותי יתרום לצורך למנוע חדירת שיקולים פוליטיים להליך המינוי של הנציב" | סולברג: "אין מקום להכניס את ההליך התחרותי בחזרה 'דרך החלון' באמצעות ביקורת שיפוטית" (חדשות)

יוסי נכטיגל||
6