נמצאה הפשרה?

נתניהו הגיש לגנץ מתווה בנושאי דת ומדינה

לראשונה גם בשם החרדים, מגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו ליו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ מתווה בנושאי דת ומדינה כולל פשרה גם בחוק הגיוס. ההערכה, יאיר לפיד ידחה את ההצעה (פוליטי מדיני)

ראש הממשלה בנימין נתניהו העביר לבני גנץ מתווה בנושאי דת ומדינה בשם גוש ה-55. החרדים לא אישרו את המתווה עדיין אך גם לא מתנגדים אליו. נמסר כי ידונו בנושא עם מועצות חכמי וגדולי התורה במידה וגנץ יקבל אותו

הנושא הבוער ביותר הוא נושא חוק הגיוס. נתניהו מציע את מתווה אטיאס שמאזן בין המתווה שהגיש משרד הביטחון בשם אביגדור ליברמן לבין המתווה שהחרדים רוצים. נתניהו אף מציע בנושא חופש הצבעה לכל הסיעות. יודגש, שהמתווה הזה מנוגד לעמדת האדמו"ר מגור. שהתנגד אליו בעבר.

בנושא דת ומדינה נתניהו מציע שלא יחוקקו חוקים דתיים או חילוניים, אלא רק במסגרת וועדה בין מפלגתית שהיא זו שתכריע בחוקים דתיים או אנטי דתיים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר בסרטון שפרסם: "התקשרתי עכשיו לחבר הכנסת בני גנץ והצעתי בפניו מתווה פשרה להקמת ממשלת אחדות לאומית רחבה. זו הממשלה היחידה שאפשר להקים עכשיו וזו הממשלה היחידה שחובה להקים עכשיו".

"כל אזרחי ישראל מסתכלים סביב ורואים איך המזרח התיכון משתנה לנגד עינינו - משתנה לרעה. מי שצריך לדעת יודע שגם האתגרים הביטחוניים הולכים וגדלים, והם לא מחכים לנו".

"לכן אני קורא לבני גנץ לגלות אחריות לאומית ולהיכנס איתי מייד למשא ומתן, להקים איתי את הממשלה שמדינת ישראל כל כך זקוקה לה".

יצוין כי מדובר בפעם הראשונה שראש הממשלה פונה במסגרת גוש ה-55 הכולל את הסיעות החרדיות גם ליאיר לפיד להצטרף לממשלה אחת יחד עם החרדים. ייתכן ובשעות הקרבות חלק מהסיעות החרדיות יפרסמו הבהרה בנושא הפניה ליאיר לפיד.

ההערכה היא שבוודאי בנושא חוק הגיוס לפיד צפוי להתנגד לכל פשרה ולכל מקרה שכן הוא הצהיר כבר כי החוק היחיד שיתמוך בו יהיה החוק שהגיש משרד הביטחון על פי המתווה של ליברמן.

בכיר חרדי שעודכן על המתווה קודם שנתניהו שוחח עם גנץ אמר: "הסיכוי שהמתווה יתקבל שואף לאפס".

מיהדות התורה נמסר: "כפי שהודענו אחרי הבחירות האחרונות סיעת יהדות התורה היא חלק מבלוק הימין ה- 55. כידוע, הסמכנו את רה"מ נתניהו לנהל מטעמנו מו"מ להקמה אפשרית של ממשלת אחדות עם מפלגות נוספות. כשיוגש לנו מתווה קואליציוני קונקרטי נדון בו ונכריע".

מכחול לבן נמסר: "יו"ר כחול לבן, חה״כ רא"ל (במיל') בני גנץ שוחח היום עם ראש הממשלה היוצא לבקשתו ושמע ממנו את הצעתו".

"לצערנו, התנהלותו של ראש הממשלה היוצא בפועל גם במהלך התקופה האחרונה מצביעה שדרכו אינה לאחדות אלא לחסינות. גם היום הוא לא מוכן לבוא למשא ומתן ישיר, וגם היום הוא אינו מוכן להכיר בכך שרוב אזרחי ישראל בחרו בממשלת אחדות ליברלית, ללא הקיצוניים. זו הסיבה שכחול לבן היא הסיעה הגדולה בכנסת".

"לא בכדי, הצעתו של ראש הממשלה היוצא אינה כוללת התייחסות לנושא החשוב ביותר- שמירה על טוהר המידות ושלטון החוק. גם בשבועות האחרונים, ממשיך נתניהו לצאת נגד מערכות אכיפת החוק, נגד התקשורת ונגד גורמים ממלכתיים ואינו נוהג במערכות אלו בכבוד הראוי. "

"אנו מברכים על חלקים בהצעתו של ראש הממשלה, כמו הנכונות לדון בנושאי דת ומדינה וההכרה בצורך להכין תוכנית רב שנתית למערכת הביטחון. עם זאת, הקמת ועדות ודחיית קבלת ההחלטות לשלבים מאוחרים, מעלה חששות כי מדובר במתווה שמטרתו היא להקים ממשלה בראשות נתניהו, ולא לפתור את סוגיות היסוד. בעת הזו ובהתאם למצב הביטחוני, הכלכלי והמשפטי, הדבר הנכון למדינת ישראל ולעם ישראל הוא ממשלת אחדות רחבה וליברלית, עם קווי יסוד ברורים ביחס לנושאי ביטחון, טוהר המידות, דת ומדינה וכלכלה. לכן, אנו קוראים לנתניהו להחזיר את המנדט לנשיא המדינה ולאפשר ליו"ר כחול לבן להוביל הקמת ממשלה שתתקן את הבעיות הביטחוניות והכלכליות שיצרה הממשלה הנוכחית, ולבוא למשא ומתן ישיר בלב פתוח ובנפש חפצה במקום למשוך זמן".

הליכוד הגיב, כי "גנץ נכנע שוב לתכתיבים של לפיד וליברמן - והפך לסרבן סדרתי המונע הקמת ממשלת אחדות לאומית. גנץ סירב למתווה הנשיא, סירב להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו, סירב למפגש בין צוותי המו״מ וכעת מסרב למתווה הפשרה של ראש הממשלה".

"לפיד-ליברמן וגנץ מובילים לממשלת מיעוט שנשענת על המפלגות הערביות וכשלא יצליחו גם בזה הם ידרדרו את המדינה לבחירות חדשות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
אחרי הדרישה של כחול לבן רק לא ביבי הם יגידו רק לא חרדים
עידן
15
ליברמן.. תארוז את המזוודה ותפרוש.... תטוס לרוסיה, תמכור שם מיץ ברחוב...
אייל
14
כל חרד לדבר השם יודע שחברי אגודה יעשו פשרות על גב החלשים בחברה השיבתית בעיקר יפגעו הספרדים מבנה הישיבות לא יהיה מה שהיה אני הפלג צדקו כבר לפני שנים שרק התפלגות מהמדינה תציל את הישיבות אחת יהיו רק ישיבות הסדר עם כיפות אחרות
לוי
13
מפלגת כחול שחור = שמאל קיצוני הרסני‼️ שלושה רמטכ״לים תבוסתנים ופקיד חסר תעודת בגרות שנשענים על מחבלים מהללי שהידים אחמד טיבי ואיימן עודה אוסלו 2 בדרך , כולם להגיד תודה לאפסנאי הכלומניק איווט הבובה של לפידנוקיו שהפיל 3 ממשלות ימין‼️ בחירות נוספות דחוף והמשך שלטון הימין, רק נתניהו מנהיג בקנה מידה עול
אורי
12
העיקר שיש בכחול לבן חברת כנסת חרדית
ספרדי
11
ארץ אוכלת מנהיגיה, זה מה שקורה כשממררים את החיים למנהיגים, בן גוריון גלה לשדה בוקר, בגין נפל לדכאון אחרי הבקורת על מלחמת לבנון, רבין נרצח, שרון הפך לצמח, אולמרט לכלא, לביבי ממררים את החיים בגלל סיגרים ושיחה עם עורך, והרשימה עוד ארוכה, אז מה הפלא שנשארים עם כלומניקים כמו לפיד ליברמן וגנץ וחברת כנסת י
חיים
10
הייתי מציע לגנץ שיאכל כריך טונה מארומה
דוד
9
כצפוי.... החרדים רצים לשבת עם לפיד!! אין ערכים אין אידאולוגיה אין שנאת חינם הכל כסף
מוישה
8
יש לי אחלה הסדר בשביל כחול לבן, לתת להם למצוא לעצמם אג’נדה
עודד
7
תשאיר לנו להתנהל לפי הרב אדלשטיין ואם לא תסתדר תמיד בסוף תוכל לסגור משהוא עם כחול לבן לדפוק את כל החרדים כמו שסגרת עם ניר ברקת אז הכל בסדר רק תעזוב אותנו בשקט כבר!!!
אברך ליטאי
6
בקיצור ביבי מצמץ ראשון, כאשר חרב המשפט מונפת מעל ראשו,החרדים הולכים לשלם המחיר ראשונים.
רבינו
5
הצבענו ליכוד לא שס ולא אגודה רוצים ממשלת ימין חילונית תחבורה מרכולים נשואים אבל ימין ורק ביבי
המוציא לאור
זה חלק מהאבסורד של מערכת הבחירות בישראל שצריך רוב להקים קואליציה כיון שלא בוחרים באופן ישיר לראש הממשלה כנהוג בשאר מדינות. לכן אוכלים אותה ואנחנו בדרך לבחירות שלישיות.
רבי יוסף
הצבענו לנתניהו על מנת שישמור על הערבות ההדדית בין יהודים חרדים, ספרדים, אשכנזים, מסורתיים ודתיים לאומיים וכל מי שרוצה להיות אתנו חלק מעם הנצח והוא עושה את מה שהצבענו עבורו
ליכודניקית
4
לקראת הבחירות השלישיות הבלתי נמנע צריך ודחוף לשנות את חוק בדר עופר שהוא חוק אנכרוניסטי וישן ואינו מתאים לרוח הזמן הגיע הזמן לשינוי בחוק לחלוקת המנדטים בבחירות ללא הבדל של קואליציה או אופוזיציה, זהו אינטרס משותף . להלן ההצעה. 1. הגדלת אחוז החסימה ל 7%. 2. מפלגה שאינה עוברת את אחוז החסימה תצהיר למי
אני
3
ביבי אל תלך עם החלאות של השמאל הם יבגדו בך
גיא
2
לא קשה לך המעבר מ'מולדובה ביתנו' בקלפי, ל'לליכוד' בטוקבק?
תגובה ל-5
1
כלום לא יעזור. גנץ רוצא להסתובב חודש עם מנוי מהנשיא כמועמד לראשות הממשלה.
קובי

עוד בפוליטי מדיני:

מה חושב הציבור בישראל?

פגיעת הטיל החות'י בשטח נתב"ג, ביטולי הטיסות של חברות בינלאומיות, הרחבת המלחמה שגובה מחיר כואב והמשברים הפוליטיים, גבו מחיר בדעת הקהל ואמון של הציבור בממשלה הנוכחית | אלו הפרטים (פוליטי)

||
6

החזית המשפטית

בשנה האחרונה החלו ארגונים אנטי ישראלים בעולם לתבוע חיילי צה"ל ואף מפקדים ושרי ממשלה באשמת הפרת החוק הבינלאומי וזכויות אדם | הערב דווח כי בעקבות חשש כבד ממעצר לוחמים בחו"ל - הממשלה תקים צוות חדש בתקציב של עשרות מיליונים על מנת להגן על הלוחמים | הצוות יכלול נציגים משב"כ, מוסד, המל"ל, משרד החוץ, המשפטים ואחרים (מדיני, בטחוני)

|

המזנקים והצונחים

בסיומו של שבוע פוליטי גדוש בסוגיות פוליטיות רבות, עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת ושובם של החוקים הנפיצים לשולחן הכנסת, הערב (חמישי) התפרסם סקר מנדטים דרמטי בערוץ 14, ממנו עולה כי בעוד מפלגת הליכוד שומרת על כוחה - מפלגתו של ראש האופוזיציה ממשיכה להתרסק ומתקרבת לאחוז החסימה (פוליטי)

||
5

נבדק בלהב 433

בצל ההתפתחויות ביממה האחרונה בפרשת "קטאר-גייט", בלהב 433 נבדק מידע ולפיו היה קשר ישיר בין שני אנשי עסקים המעורבים בפרשה לבין שירות הביטחון המסכל של קטאר, והם הופעלו לכאורה על-ידו באמצעות מילת קוד סודית (משפט)

||
2

"פריצת דרך"

בצל המגעים בישראל להנעת תוכנית הגירוש של טראמפ והביקורת הבין לאומית על הרעבת עזה, הערב דווח כי מסתמן שכבר מחר ישראל תחתום הסכם עם חברה אמריקנית ראשונה שתהיה אחראית על חלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה | גורם בכיר המעורה בפרטים אמר כי אם אכן ההסכם ייחתם מחר זו תהיה "פריצת דרך" מבחינת פתרון לבעיית הסיוע ההומניטרי (מדיני) 

|
ש

הילדים מרוויחים

מתחת לאף שלכם, במערכת הבריאות הציבורית, מסתתרת זכאות מפתיעה שלא כולם מכירים — כזו שיכולה לשנות את חיי הילד שלכם. היא לא זוכה לפרסום רב, אבל קיימת ונגישה: אז איפה בדיוק תמצאו את קופת החולים שמציעה לא פחות מ-30 טיפולים רגשיים בשנה? (בריאות)

ציקי גל|מקודם

"האירוע היהודי הגדול בעולם"

מאות אלפי אנשים מכל רחבי הארץ צפויים להגיע להילולת הרשב"י בל"ג בעומר | בעקבות המסקנות של ועדת החקירה, רק הדלקה אחת תתקיים במתחם הקבר | הקהילות האחרות יקיימו הדלקות בשעות שהוגדרו מראש במתחמים ייעודיים | יו"ר הוועדה פוגל: "צריך להמשיך ולתרגל את כל אירועי החירום" | השר פרוש: "צריך לקיים את האירוע בשמחה ובבטחה" (בארץ)

||
5

לקראת אירועי - ל"ג בעומר

מבקר המדינה אנגלמן פנה היום לרה"מ לקראת השרב ואירועי ל"ג בעומר וטען: "אירוע השריפה ביום הזיכרון חייב להוות קריאת השכמה". לדבריו: "רשות הכבאות לא יכולה להתמודד לבדה עם האתגר" (בארץ)

|

פרשת ״קטאר-גייט״

רגע לפני תום מעצר הבית של יהונתן אוריך, יועצו של רה"מ - הודיעו החוקרים לאחרון כי הוא יכנס למעצר | במהלך הדיון השופט תקף: למה אוריך בכלל עצור? - מה קרה בחקירה? הוא אמר משהו חדש? תסבירו לי מה גרם למעצר המחודש. קח את חוות הדעת, מרקר לי היכן התחזק החשד" (משפט)

||
1

התמנון הקטארי

האם קטאר הצליחה להיכנס גם למערכת הביטחון הישראלית? זה החשש שעולה ממעצרו של איש מוסד ישראלי לשעבר במסגרת חקירת פרשיית 'קטארגייט' | הדיווח מגיע במקביל למעצרו החוזר של יועץ ראש הממשלה יונתן אוריך (חדשות)

||
3

במכתב סוער וחריג

במכתב סוער שהשיגר השר עמיחי שיקלי ליועצת המשפטית לממשלה, הוא מציין מספר עובדות מטרידות המונעות ממנה לכאורה לעסוק בעניינים ותיקים עם פרופיל ציבורי גבוה כמו תיקי נתניהו ופיטורי ראש השב"כ | לדבריו, הקשרים החברתיים של בהרב מיארה מונעים ממנה לפעול באופן מקצועי (חדשות, פוליטי)

||
11
ש

עמלים בתורה

דווקא בשנה בה מנחיתים גזירות כלכליות קשות על לומדי התורה, כולנו תורמים השנה 'קמחא דפסחא' למען האברכים ובני משפחותיהם • מיזם מיוחד של 'ועד הרבנים' בשיתוף מאות כוללים ברחבי הארץ, מחלק כסף מזומן ל-17,000 אברכים, השקועים בעולמה של תורה (חרדים)

בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

יודיע על שלום עם ישראל?

הנשיא האמריקאי צפוי לבקר בשבוע הבא במדינות ערב במזרח התיכון ובריאד נערכים לתרחישים דיפלומטיים שעשויים לקרות בזמן הביקור | הממשל הסעודי העביר מסר לבית הלבן לפיו הם דורשים מהנשיא שלא יביך אותם באמירות והכרזות דרמטיות בנושא כינון היחסים עם מדינת ישראל והמגעים שהוקפאו במלחמה (מדיני)

||
1

"צה"ל ערוך לכל משימה"

על רקע המשך הירי של החות'ים מתימן, שר הביטחון ישראל כ"ץ באיום ישיר לאיראן: "ציר הרשע קרס. את מה שעשינו לחיזבאללה בביירות, לחמאס בעזה, לאסד בדמשק ולחות'ים בתימן - נעשה גם לכם בטהרן" (מדיני)

||
8

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

הסרטון היומי

גם היום פרסם ראש הממשלה, כמנהגו בימים האחרונים, סרטון שבו השיב לשאלות דוברו בעניינים העומדים על הפרק | החות'ים: "לישראל יש זרוע ארוכה ואנחנו נפעיל אותה" | על עיתונאים שקראו לא לשדר את הסרטונים: 

||
2

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
10
ש

פינוק ברמה בינלאומית

בלב ירושלים, על גבעה המתנשאת לגובה של כ-780 מטרים מעל פני הים, משיקות בימים אלה חברות "אזורים" ו"טלשג פרויקטים ויזמות" את פרויקט "מלח הארץ" - מתחם מגורים אקסקלוסיבי שיהפוך במהרה לאייקון אדריכלי של העיר (נדל"ן)

בשיתוף "אזורים"|מקודם

"נגד אלמנות צה"ל"

במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סיון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת) 

||
9

"נזק של מאות אלפי שקלים"

בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)

||
6

בעקבות פרסומים ב-2020

על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)

||
9

השגריר דנון:

השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)

|

המשטרה תפתח בחקירה?

מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)

||
3
ש

החלו עבודות החפירה: 

פרויקט הבוטיק "רמות קאנטרי" שוכן על צלע הר המשקיף אל עמק הארזים ויציע חוויית מגורים אולטימטיבית. את הפרויקט מקדמת קבוצת 'בית ירושלמי' הרושמת בימים אלה התקדמות משמעותית בשלבי הביצוע הראשוניים. 

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות