ואטורי ומיליבצקי התגייסו

ח"כ אדלשטיין יקבל עונש? זה המהלך שמתכננים נגדו במפלגת הליכוד

סיעת הליכוד תדון ביום רביעי בהצבת חה"כ חנוך מילבצקי בראשות ועדת חוץ וביטחון במקומו של חה"כ יולי אדלשטיין, שכזכור נמצא במרכז המשבר הפוליטי של הממשלה עם החרדים ברקע חוק הגיוס מה שמטריד מאוד את ראש הממשלה, המנסה למצוא מתווה לייצוב הקואליציה (פוליטי) 

חבר הכנסת חנוך מילביצקי במליאה (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

סיעת הליכוד תערוך ביום רביעי בעוד יומיים הצבעה על בקשתו של ח"כ חנוך מילביצקי להתמנות ליו"ר ועדת חוץ וביטחון במקום יולי אדלשטיין. על התפקיד מתמודדים גם חברי הכנסת בועז ביסמוט, אלי דלל וניסים ואטורי, ומסתמן בשעות אלו (שני) רוב לבחירת מילביצקי, אם כי, גם חבר הכנסת ניסים ואטורי לוטש עיניים לתפקיד הבכיר.

כזכור, חה"כ אדלשטיין נמצא במרכז הסערה הפוליטית שבין הנציגים החרדים לממשלה ברקע ניסוח , מה שהוביל את החרדים לפרוש מהממשלה ולקולות שקראו להדיח את אדלשטיין מראשות ועדת חות וביטחון שעסקה בניסוח חוק שירות הביטחון והסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות.

יו״ר סיעת הליכוד אופיר כץ פרסם בקבוצת סיעת הליכוד:

"חברות ולחברי סיעת הליכוד בכנסת, החלטתי להיענות לבקשה שהופנתה אליי לקיים בחירות ליו״ר וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בהתאם לסמכות הסיעה לפי סעיף 138(ב) לחוקת הליכוד"

הוא הוסיף כי "הבחירות יתקיימו בישיבת הסיעה שתיערך ביום רביעי, כ״ז בתמוז תשפ״ה"

"ניתן להגיש אליי מועמדות עד מחר, יום שלישי, כ״ו בתמוז תשפ״ה (22 ביולי 2025), בשעה 20:00"

בשולי הבחירות יוזכר כי חה"כ מילביצקי אינו חבר של קבע בוועדת החוץ והביטחון וכדי להיות יו"ר עליו להתמנות כחבר בוועדה - ובליכוד מתכננים לאשר בהליך מזורז את בחירתו לחבר ממנין ולאחר מכן להציגו לתפקיד יו"ר הוועדה

בקשת מיליצקי לכהן כיו"ר ועדת חוץ וביטחון (צילום: מסמך)

לפני ימים ספורים דיווחנו על נאום נרגש שנשא חבר הכנסת חנוך מילביצקי מהליכוד על בימת הכנסת, הוא תקף בחריפות את כוונותיהן המוצהרות של מפלגות מהמרכז והשמאל ביחס לעולם התורה והחברה החרדית, והביע התנגדות נחרצת למהלכים שנועדו לדבריו "לפורר את הבסיס של עם ישראל". בניגוד לדימוי החרדי שמנסים לעיתים להצמיד למגיני עולם התורה, מילביצקי הדגיש שהוא עצמו אדם חילוני, "לא חרדי, ולא מישהו שיש לו אינטרס במגזר החרדי", אך עם זאת הצהיר: "אני כיהודי לא אתן יד להרס עולם התורה".

מילביצקי בנאום הנרגש (צילום: ערוץ הכנסת)

כפי שדיווחנו, לאחר המתנה של שבועות, יולי אדלשטיין הגיש ביום שני בשבוע שעבר את נוסח חוק הגיוס והדהים את החרדים בחוק שונה מההסכמות, מה שהוביל לפרישת החרדים מהקואליציה.

לפני יומיים דווח, כי הוא מתכוון לגנוז את החוק מאחר ולא צפוי להיות רוב התומך בנוסח שהוצע.

עם זאת, כפי שדיווחנו, לאחר ההחלטה הדרמטית לפרוש מהממשלה, בסיעות החרדיות לא מתייאשים ומקיימים בימים אלו פגישות עם בכירי 'הליכוד' ו'הציונות הדתית' בכדי לנסות ולהגיע להבנות על חוק גיוס מוסכם שיסדיר את מעמד תלמידי הישיבות.

בשיחות מעורב גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלדברי בכירים בסיעות החרדיות - מנסה לקדם חוק מוסכם שיוביל לחזרת המפלגות החרדיות לשולחן הממשלה.

יצוין כי חה"כ אדלשטיין לא מעורב בשיחות, שכן בליכוד ובסיעות החרדיות רואים בו כמי שאשם בעובדה שחוק הגיוס לא חוקק.

בין היתר מלבד האפשרות להדיח את אדלשטיין מתפקידו עומדת על הפרק האופציה של העברת העבודה על חוק הגיוס לוועדה אחרת ולמעשה להוציא מידיו של אדלשטיין את האחריות על החוק.

בתגובה להליך שהחל בסיעת הליכוד, הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט תקף את הכוונה להדיח את ח"כ יולי אדלשטיין מראשות ועדת חוץ וביטחון: "מדובר בצעד ציני וחסר אחריות מצד ראש הממשלה, שמבקש למנות בובה מטעמו - פגיעה בצה"ל כצבא העם ובכנסת כרשות מחוקקת".

איזנקוט ציין כי שימש בשלוש השנים האחרונות כחבר ועדת חוץ וביטחון וועדת המשנה למודיעין, וכי למרות חילוקי דעות עם אדלשטיין, ראה בו יו"ר אחראי וממלכתי.

לדבריו, "עת להתנהגות אזרחית בסיסית ועצירת המניפולציות חסרות האחריות של נתניהו, שפועל משיקולים אישיים בעת שלחמינו מסכנים חייהם בכל הגזרות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (90%)

לא (10%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: