יעברו את החסימה?

מיכאל בן ארי ומשה פייגלין הודיעו על ריצה משותפת בבחירות הקרובות

משה פייגלין (זהות) וד"ר מיכאל בן ארי סיכמו על ריצה משותפת בבחירות הקרובות. השניים הציגו מצע המשלב הכרעה צבאית, החלת ריבונות וחידוש ההתיישבות לצד צמצום הבירוקרטיה וחירות הפרט | המטרה: החזרת קולות ימין שנדדו למפלגות אחרות ועירור מצביעים שנשארו עד כה בבית. במפלגת 'זהות' מבהירים כי הפעם ירוצו עד הסוף (פוליטי)

מיכאל בן ארי (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

דרמה פוליטית בימין: יו"ר מפלגת 'זהות' וחבר הכנסת לשעבר משה פייגלין, יחד עם מייסד 'עוצמה יהודית' חבר הכנסת לשעבר ד"ר מיכאל בן ארי, סיכמו היום (רביעי) על ריצה משותפת בבחירות הקרובות לכנסת.

לפי הדיווח בערוץ 14, המהלך, שגובש בפגישה אישית בין השניים, נועד לאחד כוחות אידיאולוגיים בימין העמוק ולהציב אלטרנטיבה למצביעים המבקשים קו תקיף ובלתי מתפשר בנושאים מדיניים וכלכליים.

בסביבת השניים קיימת אופטימיות רבה לגבי סיכויי ההצלחה, וזאת למרות שבסבבים קודמים נפסל בן ארי מהתמודדות על ידי בית המשפט העליון – סוגיה שמעסיקה רבות את המערכת המשפטית והפוליטית.

מטרת החיבור החדש, כפי שמגדירים אותה בסביבת פייגלין ובן ארי לפי הדיווח, היא בראש ובראשונה להשיב הביתה קולות של מצביעי ימין אשר נדדו בבחירות האחרונות למפלגות מרכז-ימין כדוגמת אלו של נפתלי בנט ואביגדור ליברמן.

בנוסף, הרשימה המשותפת מכוונת לקהל של מצביעים "רדומים" – אנשי ימין שחשים כי המפלגות הקיימות אינן מייצגות אותם נאמנה ובשל כך נמנעו עד כה מלהגיע לקלפיות. האסטרטגיה של השניים מבוססת על ההנחה כי חיבור בין התפיסה הליברלית-כלכלית של פייגלין לבין הקו המדיני-אידיאולוגי של בן ארי יצליח לסחוף קהלים מגוונים.

משה פייגלין (צילום: Erik Marmor/Flash90)

עוד דווח כי ההסכם בין השניים נשען על חמישה עקרונות יסוד, כאשר המרכזי שבהם הוא שינוי פרדיגמה ביטחונית: מעבר מניהול הסכסוך להכרעה מוחלטת של האויב. המצע כולל דרישה לכיבוש חבלי מולדת, גירוש גורמי טרור והחלת ריבונות ישראלית מלאה. לצד זאת, ההסכם מדגיש את חידוש תנופת ההתיישבות בכל מרחבי ארץ ישראל כערך אסטרטגי עליון, עידוד עלייה יהודית וביצור זהותה של ישראל כמדינה יהודית המחוברת למורשת ישראל. פן נוסף ומשמעותי בהסכם נוגע לחירות הפרט ומשילות, הכולל הבטחה לצמצום משרדי הממשלה ושחרור האזרח מהבירוקרטיה הממסדית.

במפלגת 'זהות' מבקשים להבהיר, לפי הדיווח, כי בניגוד לניסיונות העבר, הפעם בכוונתם לרוץ עד הסוף ולא לפרוש לפני יום הבוחר. השילוב בין פייגלין, המזוהה עם מאבקים על חירות הפרט ונושאים כמו לגליזציה, לבין בן ארי המזוהה עם הימין האידיאולוגי והמאבק על שלמות הארץ, יוצר רשימה שנתפסת כמאתגרת עבור המפלגות הגדולות בגוש הימין. כעת, העיניים נשואות להחלטות ועדת הבחירות המרכזית ולתגובות במערכת הפוליטית לחיבור שעשוי לשנות את חלוקת המנדטים בגוש.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (80%)

לא (20%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אנשים ראויים, אבל אני עם סמוטריץ
אברהם
סמוטריץ אחרי הבחירות ישב בבית בע"ה
חיים
12
חבל על הקולות שוב הרפתקאות של הימין העמוק שיגרמו לאיבוד מנדטים למחנה הדתי חובה להישמע רק לקול גדולי ישראל ולתמוך במפלגות החרדיות המוכחות
ארז
למה מה עזר "הימין" בממשלה הזאת? כלום לא עשו,
דוד
11
בן ארי יהודי יקר ולוחם אבל אל תשכחו מי דאג לנו כל השנים מי הקים תלמודי תורה? מי דאג לספרדים שיהיה להם כבוד? רק התנועה הקדושה של מרן עם כל הכבוד לימין התורה היא מעל הכל.
תושב מרכז
כן, ש"ס גם דאגו שלא נוכל לטוס לחו"ל, ושיעצרו בחורי ישיבה, בן ארי ילחם בבג"ץ ואז לא יעצרו בחורים ולא יקצצו תקציבים
דוד
10
יש כאן באזז חזק אין מה לומר בן ארי מושך את החבר'ה הצעירים שרוצים 'אקשן' אבל בסוף כשאנחנו נכנסים לקלפי אנחנו נזכרים בדמעות של מרן הרב עובדיה אי אפשר לבגוד בצוואה שלו
בוזגלו
9
איחוד מבורך בימין אבל אני תמיד אומר הכי חשוב זה השילוב המנצח בין התורה לארץ ישראל בסוף הציבור הספרדי מחפש כתובת חזקה ושורשית אני מקווה שכולם יתחברו למען המטרה המשותפת אבל הבית הטבעי הוא תמיד התנועה הקדושה
אייל
8
דאווקה בן ארי הרבה יותר אידאולוגי מכל החברה שנמצאים בכנסת.
לוי
7
אין יותר ראויים מהם. אני מאמין שזאת רק ההתחלה, אנשים טובים ורבים עוד יצטרפו למפלגת זהות💪
אבחיגיב
6
אני וחבריי והרבה חרדים יצביעו להם בעזרת השם כל השאר מקשקשים
אושרי
5
תקשיבו לי טוב אני הייתי שם בבחירות הקודמות רצתי אחרי העוצמה ואחרי הצעקות חשבתי שזה מה שיביא לנו ביטחון. בסוף מה קיבלנו? דיבורים כמו חול ראיתי שרק שרק ש"ס באמת עוסקת בצרכי ציבור באמונה ונלחמת על כבשת הרש השנה אני לא עושה טעויות חזרתי הביתה למרן חזרתי לש"ס בכל הכוח
הספרדי שחזר הביתה
כולנו ימין וכולנו רוצים הכרעה אבל אל תשכח שהיהדות והתורה הן לפני הכל פעם קודמת פייגלין שרף עשרות אלפי קולות של ימנים ובגלל זה קיבלנו ממשלת שמאל אל תלך שבי אחרי דיבורים יפים
יצחקוב
4
אצביע להם בבחירות הקרובות אנשים ראויים שס איכזבה בענק
שסניק לשעבר
אתה אמור לדעת שפוליטיקה זה מספרים לא רק צדק פייגלין ובן ארי זה מתכון בטוח לשריפת קולות של הימין בדיוק כמו שקרה ב2019 אתה באמת רוצה להתעורר עם ממשלת לפיד בנט רק בגלל שרצית להעניש את ש"ס? אל תהיה צודק תהיה חכם
עמר
כשבן גביר רץ לבד אמרו אתה תשרוף קולות, נכון הוא שרף בהתחלה קולות אבל רק ככה ספרו אותו ואז הגיע האיחוד שלו עם סמוטריץ והשאר ידוע,
דו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: