

אמש (שני) כמה יועצים משפטיים לממשלה לשעבר השתתפו ברב שיח של אוניברסיטת רייכמן, ותקפו בחריפות את התנהלותו של נתניהו, לאחר התהציר שהגיש ראש השב"כ רונן בר בפני בג"ץ, בהמשך אף התבטאו בחריפות נגד הנסיון להביא לפיטורי היועמ"שית והדחתו של בר מתפקידו.
השופט בדימוס פרופ' אליקים רובינשטיין, אמר כי “השימוש בשב"כ למטרות פוליטיות הוא 'שומו שמיים'. זה קרה בשנות ה־50 כשלא היה חוק, אבל היום זה אסור לחלוטין. חשוב לוודא שהשב"כ לא יהפוך לכלי שלטוני”.
עו"ד יהודה וינשטיין אמר כי אם טענותיו של רונן בר יתבררו כנכונות, לא ניתן יהיה לעבור על כך לסדר היום. "עם זאת, אסור שראש השב"כ יהיה ‘דגל המאבק’", בשל העבודה כי "הוא עצמו נושא באחריות לכשל של 7 באוקטובר".
בהמשך טען וינשטיין: "באופן אמיתי - ראש ממשלה לא יכול לכהן תחת כתב אישום, הדבר הזה בלתי אפשרי". לאחר מכן הוסיף: "עלינו להילחם למען היועצת המשפטית, לא למען מי שכשל בתפקידו. אי אפשר לפטר יועצת משפטית כי היא לא נוחה פוליטית, זה לא מתקבל על הדעת. היא פועלת בתנאים קשים, מול ממשלה לא סימפטית, ועדיין מגינה על עקרונות שלטון החוק".
עוד הוסיף וינשטיין על רונן בר: "הוא צריך ללכת, ביפן איש כזה היה שולח יד בנפשו, במדינה מתוקנת הוא היה נעלם ולא נודע שהוא היה פה בכלל"
היועמ"ש לשעבר מני מזוז אמר כי "מחאה אזרחית אינה חתרנות, היא זכות יסוד דמוקרטית. הדרישה לטפל בה באמצעות השב"כ - אסורה. מדובר במהלך רחב של הפיכה משטרית. לא רק פיטורי היועצת המשפטית - אלא מהלך כולל שנועד להכפיף את כל זרועות השלטון לדרג הפוליטי. זהו מודל שאנחנו מכירים היטב ממדינות כמו פולין והונגריה. המטרה היא לשלוט בכל מנגנון בלב המדינה, כולל מערכת הביטחון".
היועמ"ש לשעבר פרופ' אביחי מנדלבליט אמר: כי "המלחמה היא לא על רונן בר או על דמות כזו או אחרת, אלא על שומרי הסף כולם", לדבריו: "ברגע שאומרים לשב"כ ‘אל תציית לבג"ץ אלא לראש הממשלה’ תם הטקס. אם שוברים את קו ההגנה הזה, אין דמוקרטיה".
"ניסיון לפוליטיזציה של משרות כמו היועמ"ש, ראש שב"כ, רמטכ"ל ושופטי העליון חותר תחת יסודות השלטון", אמר מנדלבליט. "זו מגמה שמבקשת לרסק את ההפרדה בין רשויות השלטון ולבצר שלטון ריכוזי והציבור חייב לעמוד כחומה בצורה מול המהלך הזה".