האם בכירי חמאס יוגלו מהרצועה?

דיווח: אלו התנאים של ישראל להפסקת האש - דריכות לתשובת חמאס עוד הערב

לפי דיווחים בשעות האחרונות, ארגון הטרור נוטה להסכים בחיוב לסדרת התנאים שהציבה ישראל במגעים להפסקת האש תמורת סיוע הומניטרי שייכנס לרצועה באופן סדיר | אלו התנאים של ישראל בתמורה להפסקת המלחמה (מדיני) 

מקור פלסטיני מסר בשעה האחרונה לערוץ אל-ערביה הסעודי כי צפוי להעביר הערב את תשובתו להצעה להסכם הפסקת אש.

לפי הדיווח, הפלגים הפלסטיניים הביעו הסכמה עקרונית להפסקת אש, בניסיון להסדיר את המצב הפנימי ברצועת עזה.

עיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית ציטט מקורות בחמאס המביעים הסכמה עקרונית של ארגון הטרור לתנים שהציבה ישראל בתמורה להפסקת הלחימה ויציאת מרצועת עזה.

התנאים שהציבה ישראל היו: פירוק החמאס מנשקו, הרחקת האיראים לטבח שנותרו בחיים הרחק מרצועת עזה והחלפת השלטון ברצועה באופן רשמי.

יצוין כי מערכת הביטחון בישראל, מעדפה עסקה כוללת ורחבה להשבת כל החטופים וסיום המלחמה. כדי להרוויח שבעזה תהיה ממשלה אחרת, שאיננה חמאס (לפחות פורמלית)

הערכה היא בקרב רוב הבכירים כי חמאס ינסה להתעצם ובמקרה כזה ישראל תהיה חופשית לתקוף שוב, בלי החשש לאבד חטופים.

חמאס שוקל לענות בחיוב באופן רשמי גם על רקע הסכמת הסדרת הסיוע ההומניטרי וקביעת מנגנון ברור לנסיגת כוחות צה"ל מרצועת עזה.

עם זאת, טרם ברור עד כמה חמאס יסכים להגליה רחבה של בכירי ארגונו מרצועת עזה.

פעילות צוות הקרב של חטיבת גבעתי בג׳באליה | האם צה"ל ייצא מהרצועה? (צילום: דובר צה"ל)

לפי דיווח ברויטרס, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס למגעים לעסקת חטופים, ואמר: "אנחנו נדע במהלך 24 השעות הבאות אם חמאס הסכים להפסקת אש". טראמפ הוסיף: "רבים נוספים יצטרפו להסכמי אברהם".

בהודעה רשמית מחמאס נמסר הלילה (בין חמישי לשישי) כי הארגון "דן עם הפלגים הפלסטיניים בהצעת הפסקת האש, והתשובה תוגש אחרי סיום השיחות".

בהצהרה רשמית נאמר: "במסגרת המחויבות שלנו להפסקת התוקפנות הציונית נגד עמנו ולהבטחת הכנסת הסיוע באופן חופשי - הארגון מקיים התייעצויות עם מנהיגי הכוחות והפלגים הפלסטיניים לגבי ההצעה שהתקבלה מהמתווכות".

בתוך כך, הקבינט המדיני ביטחוני בישראל התכנס, בין היתר כדי לדון בעזה ולהכריע בצות דרכים האם להמשיך את הלחימה ולהחריף אותה במידה ולא תהיה תזוזה לעסקה, או חתירה להסכם אזורי כולל ואולי עסקה זמנית וחלקית שתיתן לחמאס עוד מרווח נשימה.

מוקדם יותר אמש (חמישי) מסרה סוכנות הידיעות רויטרס מפי גורם ישראלי כי מתקיימות הכנות לאישור הסכם הפסקת אש ברצועת עזה. על פי הדיווח, ישראל מצפה לקבל תשובה מחמאס עד מחר. במידה שהתשובה תהיה חיובית, תצטרף משלחת ישראלית לשיחות עקיפות לקידום ההסכם.

יוזכר כי ברקע נסיעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון להיפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, גובר הלחץ המדיני בישראל להגיע לביקור עם תשובות להן מצפה הנשיא האמריקני

כפי שדיווחנו, ההצעה המרכזית המנחת על שולחן הדיונים היא הפסקת אש ל-60 ימים עם שחרור 10 חטופים חיים ו-18 חללים.

בישראל נערכו לכך שארגון הטרור ינסה לסבך את המגעים ולהקשות על המשא ומתן, שכן "כמו כל דבר - חמאס יריבו על השמות של המחבלים או על המפתחות כי זה דרכו של עולם איתם". כך לפי דיווח באתר Yent

במקביל, גובר הלחץ הבלתי מתון של הנשיא טראמפ על בנימין נתניהו להביא לסיום המלחמה ולהפסקת אש שתהיה חלק מהסכם רחב לכינון יחסים באזור.

הנשיא האמריקני אמר לשורד השבי עידן אלכסנדר ובני משפחתו שביקרו בבית הלבן כי "אנחנו נסגור את העסקה".

לפי המתווה המתגבש, חמאס נדרש להימנע מלערוך "טקסי שחרור" מצולמים, כפי שעשה בעת שחרור החטופים בהפסקת האש בתחילת השנה, דבר שזכה לגינויים בינלאומיים

לפי דיווח בYent אמש מסרו מקורות מבין חברי הקבינט כי ראש הממשלה "רוצה מאוד ונחוש להגיע לעסקה כמעט בכל מחיר", לדבריהם נתניהו סבור שחלון ההזדמנויות המדיני שבו ישראל ניצבת כעת "קורה פעם בדור".

בשיחות סגורות, לדבריהם, אומר ראש הממשלה כי "יש בפנינו הזדמנויות מדיניות נדירות, דמיוניות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: